Crock Pot -мнения, рецепти

• 400 060
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 645
С малко ровене намерих поста на Hedra за кюфтенцата. За празничната вечеря ще правя свинско бон филе на руло с плънка, но сосчето ще е по тази рецепта, че стана много ароматно!
Hedra  Heart Eyes

Цитат
Аз пък правих кюфтенца тип Икеа в крока и станаха доста добре. Ползвах направо готови кюфтета (домашни са, носи ми ги човекът с млякото), но човек може да си ги направи както му харесват - 20 бр кюфтенца трябват, моите бяха с големината на слива. Може да се запържат предварително и сигурно ще стане по-вкусно и по-добре ще си пазят формата, обаче аз не обичам да пържа, а и не ми се занимава със стъпки, които може да се пропуснат - така че просто ги метнах в крока както си бяха замразени.В 1 пакетче разтопено масло се запържват лук и целина на по-бавен огън до леко кафяво. Добавя се четвърт чаша брашно и се пържи до кафяв цвят. Разрежда се с една чаша мляко и една чаша бульон, бърка се до относително гладък сос (няма как да е съвсем гладък, предвид че има лук и целина) и се подправя на вкус със сол и черен пипер. Изсипва се върху кюфтенцата, добавят се още 2 чаши бульон, нарязан лук, ако имате сложете и нарязани гъби и се оставят за около 8 часа на слабо. След това една кофичка заквасена сметана (200 гр - но според мен може да носи и повече и ще стане още по-вкусно с 400 гр) се разрежда с част от соса и се разбива хубаво, преди да се върне към останалия сос в крока. Оттам нататък се сервира с картофено пюре или сварени макаронени изделия (или ориз-пилаф).

# 646
dobra, би ли казала, моля, как правиш тиква в крок-пот?

# 647
dobra, би ли казала, моля, как правиш тиква в крок-пот?
Обелена, на едри парчета. Поръсвам със захар и слагам 20-30мл  вода.
Не помня часове, но не и трябва много. Примерно 6ч на слабо. Може на 2 реда. За да не съхне отгоре, слагам фолио или кухненска хартия под капака.

# 648
Здравейте, влизам набързо с въпрос аз.. Имам да сготвя за утре вечер заешко и телешко. Ако ги сложа заедно много гадно ли ще се получи? И второ - приемам всякакви идеи как изобщо да ги правя Simple Smile Обикновено готвя постни неща вътре, месо много по-рядко съм правила. Мислех със сметана и гъби телешкото, после се отказах.. та сега незнам. А имам вариант сега да сложа едното и утре другото, или утре и двете...

# 649
Здравейте дами и Честита Нова Година  Simple Smile. Пожелавам Ви много здраве, благополучие и късмет. От доста време ви следя и искам вече да се похваля, че съм горд собственик на  Крок-пот. Ето го и моето съкровище http://slowcooker.bg/product/46/novo-pokolenie-ured-za-gotvene-5-7l.html . Получихме го като семеен подарък за Нова година. Много се радвам и вече го обожавам. Още първата вечер сложих едно свинско със прясно зеле. Стана страхотно. Правих и картофи със свинска плешка. Дори не запечатах предварително месото, както направих при свинското със зеле, а направо го сложих, пуснах уреда и излязохме на разходка. Това което изчетох до сега, че на повечето от вас картофите потъмняват, при мен станаха супер, а и вкуса им беше страхотен.  И миризма при готвенето не усещам. Такава радост е тази тенджера, че дори днес мъжът ми сготви за вечеря една леща. Смятам следващия път да  направя и една тиква. Надявам се да ми се получи. chef Ще ви следя с удоволствие, а на пеп-4o съм голяма фенка. Големи вкусотии прави..

# 650
 newsm03
Честито, със здраве да си го ползваш! Аз имам проблеми с картофите - не, че са много тъмни, но не са лимонено жълти, както при печените в тавата. Но го преодоляхме. Ти вода сложи ли някаква?

# 651
Благодаря ! Ами да сложих, но се усетих, че месото ще си пусне водичка и я изгребах, както ми се получи със зелето първия път. Оставих на дъното около един пръст вода, но за сметка на това сложих повечко олио. Картофите станаха страхотни, както си ги правя във фурната, задушени, даже се получи една коричка по картофките, които се опираха по стената.

# 652
Момичета, много съм се навила да си купя и аз крок пот, единственото ми притеснение е дали мога да го оставям да готви, докато няма никого вкъщи? Вие оставяте ли ги?

# 653
редовно  Peace и вечер, докато спим също.

# 654
Благодаря, пеп-4о! Едва ме нави.  Laughing

# 655
малко ти трябваше, нали  Laughing
да ви споделя аз веднъж как щях да припадна от страх.  Прибирам се от работа и на 200 м. преди нас ме изпреварва пожарна кола със включена сирена и виждам, че завива към нашия блок (глуха улица е, с 3 блока само). Първо се затичах, после ми се разтрепераха краката и едва вървях, докато излезе блока пред очите ми - да си видя терасата (остъклена, там готви). Така се разтреперах, че седнах пред блока и стоях 30 мин.  Уж преди това бях п рочела, че са безопасни и точно така създадени, да работят сами. После милото гледа, чете ( той е ел) и каза, че вероятността да стане пожар е същата, колкото с телевизора или хладилника - единствено късо съединение. Пази боже  bishop

# 656
Здравейте, мислех да си купя втори, малък слоу кукър, но сега ми щукна нова идея.
Дали за малък размер не е по-удачно оризоварка? За първи път се зачетох из разни ревюта на Амазон. Качествената оризоварка готви бързо и е на повече ватове, т.е. идеално за някаква бърза закуска преди градина на децата  newsm78 Те моите не си падат по зърнени закуски, но се надявам да ги свикна ... някак. Какво мислите оризоварка или малък слоу кукър?

# 657
  • Пловдив
Аз си купих оризоварка преди няколко месеца и общо взето не съм доволна. Не знам защо, но моя ориз загаря на дъното. Може и аз да не правя нещо като хората - не е изключено Simple Smile
Пробвах и макарони за децата ( и аз го взех тайно с тази идея), но аз поне не виждам смисъл. Не мога да ги сложа предварително и сутринта като станем да са готови. Предполагам, че малкия кукър ще върши по-добра работа. Общо взето за мен си е още една тенджера която мога да включа извън котлоните, но пък си трябва аспиратор задължително.
Общо взето аз не бих го препоръчала. Притеснявам се да давам такова крайно мнение, но за съжаление такъв е моя опит Sad

# 658
  • София
чудя се цяла тиква дали ще мога да изпека?
имам едни дето се събират, ама дали няма да изгори отдолу, пък отгоре да си остане сурова  newsm78

# 659
чудя се цяла тиква дали ще мога да изпека?
имам едни дето се събират, ама дали няма да изгори отдолу, пък отгоре да си остане сурова  newsm78
На теория няма да остане сурова, особено ако сложиш хартия или фолио под капака. На парктика .... докато не опиташ няма да е сигурно. Аз "варих" царевица на 2 реда. Вода имаше съвсем малко, до половината на първия ред. Е, и втория си беше перфектно сварен, но пак под хартия.
Имай едно на ум, че при вадене може да ти се разпадне, затова сложи под нея поне 2 пласта кухненска хартия като шина за вадене.

Ваня Simple Smile, благодаря за коментара! Може ли да сподеиш модел и марка на твоята неуспешна оризоварка. Иначе бързо ли приготвя ориза, защото четох по ревюта, че става за 15мин?

Общи условия

Активация на акаунт