Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 257
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Мнения: 82
Имам 2рия, има си функция за бавно готвене, има си и други функции за готвене под налягане, зависи какво ти трябва, по-евтино излиза отделна тенджера под налягане и отделно слоу кукър. Щях пак да си взимам слоу кукър, но ми подариха този и съм много доволна, но реално ползвам смао 2те функции - бавно готвене и готвене под налягане, настроено от мен продължителност, останалите не...Но ако чупиш, трошиш и т.н. като мен;) моооже и да ти е по-добре с IP, защото съдът е от благородна стомана, а керамичното гърне все ме беше страх да не го пукна, счупя при миене. Само на този има един силиконо уплътнителен обръч на горния капак - мие се, но малко поема миризма, но не е драма, дават го обаче да изкара до 3 години при редовно готвене, консуматив и е, но ако финансте не са определящи  - сигурно няма да сгрешиш:) Трябва да внимаваш само да не надереш и стманеното гърне, ч еи то си е пак скъп консуматив... Абе поооплаках се от него, но всъщност съм си много доволна от новата придобовка, засега е готвила малко, но се представя добре- телешко варено искаше към 13-14 часа, за да се сготви с картофите (които може би защото бяха на дъното , но за 1ви път не ми стаха кафяви), което значи, че готви сравнително бавно наистина, което аз исках и от предния си крок пот - черния с дисплея отпред 4.7 л май беше.

# 2 371
  • София
  • Мнения: 1 544
Благодаря за мненията bouquet
Аз Крок пот си имам 6,5 л. , който ми е идеален.
Дилемата ми беше между мултикукъра и IP,  но на заплата ще е втория, за бързи манджи след работа.

# 2 372
  • Русе
  • Мнения: 22
Здравейте, решила съм да купувам Крок пот и видях, че в сайта на слоу кукър най големият размер е 6л., а тук пишете за 6.5 л. Въпросът ми е откъде да намеря по - големия размер. Ние сме 5 членно семейство и мисля, че ми е нужен най - големия вариант.

# 2 373
  • Мнения: 4
Привет, да вдигна малко темата с няколко въпроса.

този crock-pot дали  е някакво менте (модел scv400rd)?

http://www.emag.bg/slow-cooker-crock-pot-3-5-l-2-nastrojki-na-go … 050/pd/D460RMBBM/

в американският сайт http://www.crock-pot.com/slow-cookers/ няма такъв модел, отделно там моделите изглеждат много по-качествени, имат механизми за плътно затваряне на капака повечето.

Отрицателните отзиви, които бяха малко за този модел от по-горе, бяха  от хора, които са имали и са ползвали повече от 10 години такъв и пишат че готвел много бързо 7-8 часа и нещата врели силно и загаряли отдолу, тоест неравномерно нагрява и сякаш малко е рисковано да го оставиш да работи и да отидеш на работа.. така без надзор.

Старите slow cooker-и не загаряли и можело 10 ч. да са включени на low, което реално така и трябва да е...
от тук четох само с 1 и 2 звезди коментари
http://www.crockpot.co.uk/crock-pot/crock-pot-3.5l-red-slow-cook … SCV400RD-060.html

Та някой има ли опит с този модел, ако не някой може ли да предложи slow cooker който да готви бавно 10 часа примерно без да загаря и без да ври силно.

# 2 374
  • София
  • Мнения: 12 888
Аз не мога да говоря за крок пот марката, но имам друг слоу кукър, които определено нито на слоу, нито на хай ми е загарял и го оставям спокойно да си работи, докато не няма.
Друг е въпроса, че така и не мога да измисля много-много за какво да го ползвам, а някои от ястията хич не ми харесват с какъв вкус се получават накрая.

# 2 375
  • Мнения: 33 281
И аз така, имам крок пот 4,7 л, не кипи, работи бавно....но се чудя дали да не го продам...става за много малко нещо!

# 2 376
  • Мнения: 2 945
Аз затова и направих темата с рецепти за крокпот. Дано се появят повече вдъхновения Simple Smile
Аз лично и през ум не ми минава да го продавам де, стига ми да е полезно и лесно дори и само за боб, леща, сърми, чушки, месо.

# 2 377
  • Мнения: 33 281
Аз затова и направих темата с рецепти за крокпот. Дано се появят повече вдъхновения Simple Smile
Аз лично и през ум не ми минава да го продавам де, стига ми да е полезно и лесно дори и само за боб, леща, сърми, чушки, месо.
Всичко изброено става идеално и на мултикукъра, и е безкрайно по лесен за опериране от крока! Хубаво е, че си направила темата, тя може да е само от полза! Най малкото за агнешко и джолан го ползвам.....
.

# 2 378
  • Мнения: 2 945
Да, но мултито не е глинено и не готви така бавно. Сега го оставям на 8 часа и после още 4 часа държи топла храната. Нали мулти не в така или бъркам?

# 2 379
  • Мнения: 33 281
Да, но мултито не е глинено и не готви така бавно. Сега го оставям на 8 часа и после още 4 часа държи топла храната. Нали мулти не в така или бъркам?
Не е, но в крока вкусът е по особен....и аз готвя в него през ноща...!Мултито има функция да държи топла храната още 12 часа Simple Smile Има функция отложен старт...нагласям да почне да готви в 16 и като се прибера е готово....!

# 2 380
  • Мнения: 8 429
Аз затова и направих темата с рецепти за крокпот. Дано се появят повече вдъхновения Simple Smile
Аз лично и през ум не ми минава да го продавам де, стига ми да е полезно и лесно дори и само за боб, леща, сърми, чушки, месо.
И аз така, макар че моят слоу кукър е от Лидл. И да добавя, че в него варя тиква, царевица и жито, и стават превъзходни.

В отговор на въпроса: аз докато разглеждах уредите Крок пот, не срещнах мнение,че готвят бързо или че загаря ястието, но може и да съм пропуснала. Дано се включи някой с такъв уред, за да даде повече информация.

# 2 381
  • Мнения: 4
Аз честно да си кажа го вземам за любимите ми боб и леща и някакви супички да пробвам, не че и сега в тенджера не стават вкусни, но нали уж наподобява oldschool готвенето в глинено гърне и на бавен огън и вкуса уж бил неповторим. То май най-добре да си вземеш глинено гърне направо де, ама айде нещо по модерно уж.

Иначе за рецепти ето ТУК има много добри идейки за супи в slowcoocker.

# 2 382
  • Мнения: 5 699
 newsm78 Чак се учудвам,че не му намирате приложение,аз откакто съм го купила преди  две години,готвя абсолютно всичко в него,без пържоли и не мога да му се нарадвам  chef и фемилито също bowuu

# 2 383
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Аз за месо го ползвам главно-цяла патица, пиле.  Свинско филе (цяло парче) само запечатано на тиган и си се готви посолено  и с малко лук за аромат. Зеле и пълнени чушки.

# 2 384
  • Мнения: 33 281
newsm78 Чак се учудвам,че не му намирате приложение,аз откакто съм го купила преди  две години,готвя абсолютно всичко в него,без пържоли и не мога да му се нарадвам  chef и фемилито също bowuu
Аз съм така с мултито, даже и пържоли.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт