Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 129
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 565
ir74, как приготви карфиола?  Hug

Аз правих печен на фурна онзи ден, но в слоукукъра не съм се сещала и не съм пробвала.

# 2 566
  • Калифорния, САЩ
ir74, как приготви карфиола?  Hug

Ами нали знаеш, че неволята учи (нямам фурна в момента  Wink).

В една друга тема наша съфорумка даде идеята, аз само я пригодих за моите нужди и слоукукъра. Накъсвам една глава карфиол на розички, обилно поливам със слънчогледово олио и поръсвам със сол и в случая с пушен червен пипер (тя написа просто червен пипер). С ръцете хубаво обърквам всичко това и слагам в кукъра (без никаква вода). За 2.5 часа на силно беше готово, вкусно е и студено. В оригиналната рецепта нашата съфорумка използва предварително загрята фурна и пече за около двадесетина минути. Стана вкусно, дори и моят месояден мъж го хареса.

# 2 567
  • Бургас
И аз имам карфиол. Ще пробвам. Вчера правих ризото с печени чушки и царевица от консерва. 3 ч. и половина на силно, но трябваше по-малко време.

# 2 568
  • Пазарджик
Имах предвид, че ще спре да готви и ще се включи режим на подгряване, който при мен е в продължение на 6ч. Както и да е, важното е че е станала супата. Сега да питам и аз нещо. Ще ми се да сготвя праз със свинско , но незнам дали праза ще стане ако просто го сложа, без да го задушавам предварително. Някой да е готвил праз в уреда?

# 2 569
  • WonderLand
Имах предвид, че ще спре да готви и ще се включи режим на подгряване, който при мен е в продължение на 6ч. Както и да е, важното е че е станала супата. Сега да питам и аз нещо. Ще ми се да сготвя праз със свинско , но незнам дали праза ще стане ако просто го сложа, без да го задушавам предварително. Някой да е готвил праз в уреда?

Hehehee точно влизам, да пиша, че съм заложила праз със свинско да готвя в уреда. Сложих праза суров, свинското, олио, подправки и малко водичка. Ще видя какво ще се получи довечера. Иначе от час е на силно, ще разбера как е стнало като се прибера от работа. Само ще инструктирам мъжа да сложи мъчко юервено вино около час преди да се прибра.

Между другото имай предвид, че не всички уреди имат таймери, подгряване и такива екстри. Моят например няма, има 4 опции - включване/изклчване, слабо, силно, автоматично (първо готви на силно, после на слабо, ама не разбрах кога се превключва, може би   Fortuna ще сподели Embarassed )

# 2 570
Мдаа, нашият слоу кукър е по-прост, но върши работа. Peace
При функцията" AUTO", уредът започва работа на висока температура и после преминава на по- ниска, явно тя е за пестене на време, защото на "AUTO" сготвя ястието за 5-6 часа, на "LOW" ще сготви същото за 7-8ч. Аз почти не съм ползвала тази функция. Peace

# 2 571
  • WonderLand
При функцията" AUTO", уредът започва работа на висока температура и после преминава на по- ниска, явно тя е за пестене на време, защото на "AUTO" сготвя ястието за 5-6 часа, на "LOW" ще сготви същото за 7-8ч. Аз почти не съм ползвала тази функция. Peace

А след колко време се включва на по-ниската степен?

Аз си хапвам кебапа с праз,  който сложих по-рано.  Станал е идеален,  праза го сложих суров заедно с месото и за 3 часа на силно мм каза,  че бил готов. Тогава е сложил виното и го е оставил за още толкова време,  забравил го. Сега всичко е идеално сготвено,  но има много сос,  защото и месото и праза пуснаха течност. Определено съм доволна

# 2 572

А след колко време се включва на по-ниската степен?

Не знам. Цитирах това, което пише в книжката към уреда. Peace

# 2 573
[ползвам го непрекъснато ...

И аз моя  Hug. За последните два дни:
- мариновани пилешки крилца;
- печени червени чушки;
- карфиол с олио и червен пипер (Миме   Wink Wink Wink).
Ирче, и аз ще го сготвя на слоукукъра....да ти се похваля имам нов муликукър, хамерикански, стоманено гърне и програма slow cook Simple Smile На Инстант пот, най продавания кукър в САЩ Simple Smile

# 2 574
Инстант пот-ът не беше ли за готвене под налягане с някои допълнителни функции, а не мултикукър?

# 2 575
Инстант пот-ът не беше ли за готвене под налягане с някои допълнителни функции, а не мултикукър?
Мултикукър с опция под налягане, приготвяне на йогурт, сотиране, функция бавно готвене! Simple Smile

# 2 576
Мими, и аз съм с него - благословия просто:))) Само му треперя да не му се надраска дъното и не смея да го тръкна, а по 2  - 3 пъти в съдомиялната все го пускам:)...

# 2 577
  • Калифорния, САЩ
   Честито, Миме, да си го ползвате със здраве!  bouquet bouquet bouquet

# 2 578
Сега и мен ме запалихте по този Instant Pot мултикукър... Crazy
Досега го гледах в нета и четох ревюта. И...сигурно ще го купувам, но ще пообмисля още малко, че място вече нямам в кухнята...

Но темата е за слоукукърите, така че, за да не е спам - да попитам колко часа и на каква степен готвите лещата? Последният път когато правих, на ниска степен ѝ трябваха 9 часа. И пак нещо ми "тропаше".  Thinking А ако добавяте и чесън, кога го слагате - в началото или почти в края?

# 2 579
зависи от количеството, което сложиш в съда и самата леща. Аз съм си харесала една марка тук, която купувам само и включвам на 7-8 часа, през което време е готова - всичко и слагам наведнъж. Но преди да сипя в уреда я кипна  за 5 мин. в тенджера на котлона, защото и сменям водата -

Общи условия

Активация на акаунт