Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 126
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 580
На боба кога слагате лук и морков?
Обикновено го варя на бавно за 8 часа и като ги сложа в началото потъмняват и си губят вкуса.

# 2 581
Обикновено го варя на бавно за 8 часа и като ги сложа в началото потъмняват и си губят вкуса.
Аз слагам в началото, но варя на HIGH (в моята книжка пише, че бобовите се варят на тази степен). Peace

# 2 582
  • гр. София
Аз слагам в началото, но варя на HIGH (в моята книжка пише, че бобовите се варят на тази степен). Peace

И аз слагам всичко в началото и пускам на High.  Peace

Инстант пот-ът не беше ли за готвене под налягане с някои допълнителни функции, а не мултикукър?
Мултикукър с опция под налягане, приготвяне на йогурт, сотиране, функция бавно готвене! Simple Smile

mimi.7299, това ли е твоят модел:
https://www.amazon.de/Instant-Pot-IP-DUO60-programmierbarer-Schn … mp;tag=bgma07a-21

# 2 583
   Честито, Миме, да си го ползвате със здраве!  bouquet bouquet bouquet
Ирка мерси! Hug
Още не съм го сефтосала с този пусти ремонт...но да не спамим темата!
Чудя се дали да продавам КрокПота,свиди ми се? newsm78 А място нямам вече, ще ме изгонят от нас ooooh! ooooh!

# 2 584
пеп-4o  bouquet
За съотношението количество/време за приготвяне си много права. Повечето тук в темата май готвят малки количества, съответно по-малко време за приготвяне. Аз зареждам с минимум 600-700 гр. леща или боб Simple Smile и затова си ги готвя и по 10 чАса понякога...

На боб всичко слагам сурово и в началото - лук или праз, морков, чушки, подправки...
На лещата обаче, ако ѝ сложа чесън още в началото, потъмнява и не ми мирише добре.

...Чудя се дали да продавам КрокПота,свиди ми се? newsm78 ...
Недей Wink, ще ти липсва.

# 2 585
  • Калифорния, САЩ
    Днес пак правих половин огромна глава карфиол и ... вече го няма, а се надявах и за обед утре да има  Crazy.

# 2 586
    Днес пак правих половин огромна глава карфиол и ... вече го няма, а се надявах и за обед утре да има  Crazy.
Ох, как ме изкушаваш...но Крока е у нас, а аз съм в свеки заради ремонта Simple Smile

# 2 587
Здравейте! Имам въпрос за този  Crock pot - http://www.emag.bg/slow-cooker-crock-pot-3-5-l-2-nastrojki-na-go … _CMP-129_752_6864, какво означава, че няма опция автоматично изключване? Означава ли, че няма да спре сам след н на брой часа, а трябва винаги да има някой вкъщи да го изключи?

# 2 588
да, точно това означава

# 2 589
да, точно това означава

Много благодаря за бързия отговор!
Доколкото разбирам няма как и да настройвам времето за готвене...как ще знам кога да го изключа?
Ако готви примерно 10 часа веднага ли трябва да се изключи, нали може после да държи храната топла? Може ли да стои включен 13 - 14 часа примерно?

# 2 590
Може. В него нищо, освен ориза не се разварява. И боба малко, ако престои много Simple Smile Ще му свикнеш, като знаеш какво количество храна слагаш , дали да го включиш на ниска степен, или на висока.  Но има таймери, можеш да си купиш и да го свържеш. Назад по темата момичета, които са си купили са споделиил опит.

# 2 591
Със сигурност е споменавано в темата някъде.Може да се купи реле за време и така уредът ще може да се настрои, кога да се включи, кога да изключи и, ако няма функция "притопляне", дали да прави кратки включвания и изключвания, след като свърши определеното време за готвене.Така ще има функции "времетраене", "отложен старт" и "притопляне".Релета има механични и електронни.Първите са докъм 10лв, а вторите някъде около 20 например.

# 2 592
Доколкото разбирам тези релета са универсални?

Прочетох в последните страници на темата, че домашното месо първо го подлагате на друга термична обработка, а месото от магазина може да се сложи директно сурово в Crock pot-a, нали?  Rolling Eyes

# 2 593
  • WonderLand
Аз месото не го деля на домашно или купено от магазина, всичко слагам сурово в уреда и си го готвя. И винаги става идеално  Peace

Сега ме запалихте с тези релета да си взема и аз  Party

# 2 594
Доколкото разбирам тези релета са универсални?

Прочетох в последните страници на темата, че домашното месо първо го подлагате на друга термична обработка, а месото от магазина може да се сложи директно сурово в Crock pot-a, нали?  Rolling Eyes

Дивеча-да. Не и домашно/купено.
А за запечатване първо на месото си харесвам, тогава да сложа да се готви-независимо какво  е. Но не винаги имам време.

Общи условия

Активация на акаунт