Ида от древността, отивам в бъдещето - Ямбол тема 23

• 59 821
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Искам да ви попитам мами дали е достигнала до вас тази статия,коментарите след нея са съществени,http://delnik.net/евгений-иванов-поставен-до-аристотел/

# 646
Искам да ви попитам мами дали е достигнала до вас тази статия,коментарите след нея са съществени,http://delnik.net/евгений-иванов-поставен-до-аристотел/

Прочетох всичко от край до край и няма какво повече да добавя.Нещата стоят горе долу по същия начин и в нашето у-ще К и М.Явно нашата директорка и техния са в комбина и са големи дружки,защото и тя си прави каквото иска и определени деца си имат канален ред за прием в МГ

# 647
Здравейте мами,бихте ли ми препоръчали педиатър в града? newsm78 Мерси предварително!   bouquet

# 648
Наистина ли са превърнали МГ в това, което описват? Жалко, много жалко, разплаках се, докато четох коментарите  Cry ...Моите спомени от 5-те години там са коренно различни, толкова положителни!

# 649
  • Ямбол

Какво трябва да значи тази статия?

А иначе за методите на учителите и изобщо политиката на "Кирил и Методий" са ми известни и затова моите деца не учат там.

# 650
Лиляна, и аз се чудех какво всъщност казва тази "статийка" и така и не схванах. ooooh! Явно опит да се напише нещо, което всъщност не казва нищо. Но коментарите под нея са тези, кото много ме огорчиха ...

# 651
Статията е в стил хвалебствие на вожда, към който няма положителен интерес.Ползата е огромна според мен като родител на дете във въпросното училище.Руски език за нищо на света не пишем,никой не може да ми извие ръцете ,детето ми е възпитано добре, нямаме досег с Фамилията и всичко е нормално,ако нещо стане аз съм на принципа винаги избирай нова възможност.Разрових да видя какво е положението в СМГ и ми стана още по-болно,там нещата са нормални.Основните конкуренти от учителите за поста Директор - Ирина Шаркова и Антони Стоянов са един след друг в класацията "Топ 10 на учителите в СМГ според публичния им имидж в интернет" http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2011/09/10.html, с две думи който и от тях да е на поста няма да пострада училището и децата, прочетох отзивите и ми стана много мъчно,защото в Ямбол нещата са с главата надолу в МГ.Мълвата се носи и когато толкова много неща излязат наяве без никой една добра дума да каже за въпросния "ръководител " е ясно каква е истината.Споделих статията  с чисто прагматични цели,как разсъждавам-ами такова е положението,какво мога да направя така,че детето ми да не пострада ако примерно имам интерес да учи в това училище,защото ще кандидатства с биология  и там попадаме при желания учител.Като гледам какъв ни е хала в цялата държава никак не се учудвам,ама никак.

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 11:01 от Урания

# 652
  • Ямбол
Аз все още не разбирам проблема.
Биология има и във "Васил Левски".

# 653
Учих География в Г "Васил Левски" и мога да кажа, че там поне ги няма този подбор, плащания и такива за прием. Страхотен учителски колектив. При желание на детето, то може да се развие в много различни насоки. Учителите не се бият в гърдите че техния предмет е най-важен. Много съм очарована най-вече от учителите по литература- Г-жа Календерова и Г-жа Радева. Страхотни педагози с подход към учениците, които имат желание да се развият в предмета им. Г-н Петров, който ни бее по Математика, също е страхотен педагог, нищо че всички си мислят че не му пука за учениците и е "Купона да тече". При него разбрах математиката, докато преди това не разбирах наистина нищичко. Смятам че има доста по-елитни гимназии от МГ в момента в града, ако детето желае да се развие с нещо различно от Математиката има голям избор.

# 654
Моля, обяснете ми какъв е проблема с училище  "Кирил и Методий", че мисля да записвам детето си там да учи... може и на ЛС.

# 655
  • Ямбол
Нямам нищо против да обясня публично, защо съм разочарована от учителите в Кирил и Методий.
Там помпат самочувствието на децата, без да полагат нужното за покритие на това самочувствие.
Изводите ми са от състезания, на които съм била свидетел, масово и без да се крият подсказват на децата и те после естествено имат добри резултати.
Помня още как се сдъвках в коридорите с една от тях. На коледното математическо състезание, което между другото не е с много лесни задачи, попитах я, какво прави при учениците и защо им диктува отговорите. Тая наглата ми се озвери, аз какво съм правела в сградата. Ами гледам я какви ги върши, че и нагла. Изобщо никакво достойнство. Паднаха ми ужасно в очите. И наблюденията ми са не само от това състезание, но за другите не желая да изпадам в подробности.
Единственото предимство на това училище е нахождението му. Нищо друго, нито учителите, нито базата им стават. Занималнята им е в друга сграда, не знам точно къде.

П.П. Искам да уточня, че мнението ми е основно като на родител.

# 656
Е моля ви да не превръщаме темата в рекламна кампания на ПГ, Сеизов е най-добрия биолог  в града.Моят подход като родител е избирам  учителите от възможните ,които биха ни се паднали.В първи клас ме насочиха към  една жена в училище с хиляда проблеми,но това изобщо не ме интересуваше.Училището ли ще ми учи детето,не нали, учителят е важен.
Иначе за педиатър ние сме при Делева ,много свестен човек и лекар ,ако е необходимо веднага ни насочва към най-добрите специалисти в страната и града.Преди нея като бебе бяхме при една млада тогава,не си спомням вече името й ,но на задължителната консултация като й казах,че детето на 6 месеца си е само на кърма и отхвърля всякаква друга храна само дето не ме изкара престъпник.Ами всеки организъм си е уникален и моето като плюе всичко останало как се захранва?Други педиатри не познавам от опит и не ми се е налагало изобщо да мисля за смяна.

# 657
Ние в момента учим в К и М.Само с едно не съм съгласна с  Лилянa за това -,,без да полагат нужното,,(без нищо лично Peace). Децата учат доста повече от някой у-ща.Моето дете плаче от домашни.Всеки ден задължително имат по 6стр. дом. по математика,толкова по бъл.език и отделно писмен преразказ по четене.За събота и неделя материала е двойно.Така,че не съм съгласна с това,че не полагат усилия.Лошото е ,че заради някой учители и определени деца се носи кофти слава и нашите поемат негативите от това.Моето дете не ходи на състезания по математика,но знам на 100%,че по състезанията се случва всичко това за което се говори.Нашата класна е една от тези които помага със задачите ,но само на някой от децата и от там се получават дразги.Но вярвайте ми не всички деца са лоши и не всички са на богаташи.Пълно е и с обикновени хора като нас,които искат просто децата да учат нормално:peace:    

И още нещо,една от нашите майки(от не богатите ) отиде да попита в ПГ как става приема при тях и зам. директорката я погледнала и и казала ,,ако мислите,че събота и неделя ще си ходите на село ,а другите ще ходят по състезания няма как да ви приемем дори и да сте пълни отличници,, #Crazy.Това е много обидно според мен ,значи веднъж ни делят защото сме от това у-ще и втори път защото не ходим по състезания.Целта е да има сертификат,дори и да нямаш нужните точки  ooooh!Защо да не ходим на село,защо да нямат време за игра,каква е гаранцията ,че тези деца са по-умни от нашите

# 658
По мое време в МГ им надуваха оценките само и само да са номер едно в града.Дали Сеизов е най-добрия биолог може и да се спори.Любопитно ми е да прочета въпросната статия,но не мога да я отворя. Crossing Arms

# 659
  • Ямбол
Р а лl и ц а, копирай линка от статията в нов таб на браузъра. И аз не можах да я отворя, но така става.

mamagali_vanko, домашните не са критерий за положените учителски усилия, напротив даже, оставят децата сами да се подготвят вкъщи, което не е лошо, но и не е показател за добра учителска работа.
Най-добре се вижда работата на учителя, когато учениците са в състезателна среда, но без някой да им диктува отговорите. И понеже учителите са наясно, че по резултатите на учениците ще съдят за тяхната работа, те изкуствено си вдигат реномето. Обаче в нашия малък град са забравили, че всичко се знае и разчува.

Урания, защо да не направим малко реклама на гимназията. В сравнение с математическата, подготовката на учениците е плод не на джоба на родителите им, а на съвместна работа на колектив и ученици. Мога да гарантирам за това.
Няма да досаждам излишно с гимназията, понеже съм пристрастна, но в дискусията и въпросите смятам, че мога да давам обосновани отговори.

Общи условия

Активация на акаунт