Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 326
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 285
Душа на глухарче, много ти благодаря за отговора. В интерес на истината още не сме се свързали с тъканната банка. Да, с избор на екип съм.

# 3 286
  • София
Душа на глухарче, много ти благодаря за отговора. В интерес на истината още не сме се свързали с тъканната банка. Да, с избор на екип съм.
За нищо. Simple Smile Успех и леко раждане!

# 3 287
Здравейте,сина ми се роди на 17.02.2016(по термин), казва се Йордан и вече е на 10 дни, искам да споделя моето преживяване с тези които търсят мнение за раждането в АГ Света София.Попаднах съвсем случайно там, не познавах никого и прочие, но имах невероятен късмет да допадна на професионалисти.Посещавах заведението от 3 месец, длед като се сблъсках с много генеколози който бяха незаинтересовани, нямаха отношение, гледаха да ме претупат и да ми вземат парите и т.н., а и да ми издадат дълга рецепта с фармацевтични продукти.Така след много опити попаднах там, при д-р Христова, млада и много енергична, много внимателна и отзивчива, отговаряше изчерпателно на всякакви въпроси, което като бъдеща мама за пръв път  беше такова успокоение, да зная че нога да разчитам на лекаря си.Тя просшеди бременността и ме прие за раждането и беше част от екипа.Екипа, който ме подготви беше много внимателен.Раждането беше като по учебник с хора който знаят всеки миг как да реагират, имаше лекарски екип който постоянно следи състояноето ми и етапа на раждането, когато всичко премина имах да ми направят дори не усетих как ме шият, като раждах ноемално без никаква упойка, посрещнах сина си с нетърпение след два часа и му се наслаждавах цяла нощ, още един от плюсовете е че може бебенцето да си бъде при теб в стаята, а когато имаш нужа от нещо или да потърсиш съвет винаги имаше към кого да се обърнеш освен че през няколко часа идваха да проверяват мен или бебчо, вземаха го само за тоалет и визитация.Отново , страшно съм благодарна, че попаднах там, невероятни професионалисти.Даваха ми за всичко което имам нужда съвети как да се грижа за бебчо, вкл. преди да ни изпишат дойде педиатър , който да ми обясни най - важните неща за да мога да се грижа за него у дома.Всички знаеха името ми и на бебенцето.През цялото време се чувствахме невероятно и комфортно.За стаята в която бяхме настанени:беше с 2 легла,имаше баня и топла вода непрестанно,като цяло беше топло и уютно,имаше и тв,но не стигнах до там,имах до себе си най-красивото създание,почистваха по няколко пъти на ден стаята и банята,носиха ни храна сутрин , обед и вечер,не се налагаха никакви консумативи за бебчо да копуваме.
 Който е решил да ражда там, няма да сбърка, препоръчвам го!

# 3 288
Здравейте!

А някой има ли отзиви от д-р Иван Диков? Благодаря предварително Simple Smile

# 3 289
Раждах и двете си деца при д-р Диков. Изключително доволна съм. Лошото беше, че имаше страшно много пациенти и винаги чаках, когато ходех на консултации. Направи ми впечатление, че колегите му изпитват голям респект към него.

# 3 290
Привет, подочух че когато раждаш секцио в ТК бебето не е при теб после през цялото време, в смисъл не си е в стаята при теб докато ви изпишат, а само ти го носят да го храниш.
А ако раждаш нормално го оставят при теб денонощно. Някой чувал ли е подобно нещо и така ли е в действителност?

# 3 291
  • София
Привет, подочух че когато раждаш секцио в ТК бебето не е при теб после през цялото време, в смисъл не си е в стаята при теб докато ви изпишат, а само ти го носят да го храниш.
А ако раждаш нормално го оставят при теб денонощно. Някой чувал ли е подобно нещо и така ли е в действителност?
И през 2008, и през 2014 децата са си били при мен денонощно, давах им ги само сутрин към 07.00 до към 10.00, когато им бяха прегледите, тоалет.....
През останалото време,  включително и през нощта са били неотлъчно до мен.

# 3 292
Няма такова нещо.

# 3 293
Няма такова нещо.

# 3 294
Вчера бях на дни на отворените врати и акушерката на няколко пъти подчерта, че независимо дали раждаш нормално или секцио бебето си е при теб. И да попитам момичетата, които са били секцио, много ли се затруднявахте в грижите след операцията?

# 3 295
Ами то няма кой знае какви грижи, освен да го нахраниш и да смениш някой памперс, евентуално. 24 часа след операцията вече можеш да ставаш, да ходиш - е, има болки първите 2-3 дни, но не е нещо непоносимо. Това е при нормално възстановяване, разбира се.

# 3 296
Единствената разлика, която забелязах при моя престой през 2013 г. е, че на раждалите секцио им предлагаха през първите една-две нощи бебето да не е при тях (по избор на родилката, обаче), докато нормално раждалите ги задължаваха дори да си взимат бебетата. През деня всички бебета са при майките си, освен в часовете за визитация и тоалет.

# 3 297
Аз раждах естествено в края на декември 2015 г. Няма такова нещо като задължително взимане или оставяне при теб. Първата вечер не беше при мен, защото беше на кислородна палатка, но след като ми го дадоха ме попитаха дали искам вечер да седи при мен или не. Ти сама избираш.

# 3 298
  • София
Здравейте. Някой може ли да сподели колко ориентировъчно се плаща на външния лекар и колко на болницата, ако се ражда с външен лекар?

# 3 299
Здравейте, Мамчета! Simple Smile
Бременна съм в 5-ти месец и средата на юли ми предстой раждане. Обхванал ме е страх, в коя болница в София да родя нормално, поне за сега, да чукам на дърво и без избор на екип да плащам. Та искам да Ви попитам, какво Ви е мнението на вече родилите в АГ "Света София". След като родиш, през целия ли престой в болницата бебчо е до Теб? Във стайте има ли санитарен възел или е общ за етажа? Доволни ли сте от отношението на лекарите там?
Приятен и Усмихнат ден! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт