Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 245
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 315
Здравейте и от мен. Аз родих  второто си бебче нормално, без избор на екип и без предварителни уговорки. Бях ходила на отворени врати и научих всичко, което ми беше нужно, благодарение на усмихнатата Юлия Коцева. Когато постъпих в спешен кабинет беше една крива акушерка, която повика доктор, за да ме прегледа и приеме. Вече на втория етаж попаднах на акушерката Роси Найденова, тя беше на смяна, на която съм много благодарна и бих препоръчала на всеки, както и Д-р Радко Тоцев. Усмихнати, много добри специалисти и най-вече хора. Бебето може да стои при майката постоянно, като се връща само за тоалет и преглед (два - три пъти дневно) Препоръчвам го, тъй като поне при мен, на няколко пъти ме попитаха, "Ама защо го връщате?!?" Информация дават само на обяд за бебетата и то ако педиатъра не е в родилна зала. Отвара от смрадлика и помпа за кърма за нормално раждащите, препоръчвам да ви донесат след раждането.  Стаите ... аз бях във ВИП единична (75лв), защото исках да имам самостоятелна баня.  Всички други бани са споделени от 2 стаи с по две легла (двоен ВИП-40лв) или с по 4 легла обикновените стаи, за които не се плаща. Ако ви се хапва супа или салата, а не болнична храна, има заведение в болницата.  Това е от мен и пускайте търсачката, преди да питате Simple Smile

# 3 316
mihaela838, ак. Маркова,  д-р Тоцев и д-р Малинов. Акушерката всъщност изражда,  лекарите седят отстани и наблюдават раждането.  Подсещаха ме да дишам между напъните.

# 3 317
  • София
Здравейте. Аз съм в 8-ми месец. Решила съм да раждам в ТК и се чудя дали има смисъл да избирам екип, при положение, че вече съм на края на бременността си. Иска ми се да съм подсигурена и да съм с екип, но от друга страна, не знам до колко е удачно да платя, при положение, че не съм посещавала някой лекар, който изражда там. Друго, което искам да попитам е- слагат ли епидурална упойка ако съм без екип?

# 3 318
Официално - уж слагат. Неофициално - не разчитай.

# 3 319
  • София
Хмм, лошо. А после шиенето след  епизиотомия?

# 3 320
За шиенето слагат една много приятна упойка, дето те вкарва в други измерения. Направо си те дрогират безплатно...

# 3 321
Иска ми се да съм подсигурена и да съм с екип
За какво по-точно искаш да се подсигуриш? Екипът,  който е на смяна е отпочинал и адекватен.След като не познаваш лекар там,как ще избереш? Ще си по-сигурна ли с някой,  който не познаваш и който може да е след  дежурство и след  друго раждане (преуморен след 12 часа работа ) ?
За епизотомията слагат месна упойка.  За другата трябва да си поискаш и ще ти сложат ако може. След определени см разкритие не може да се слага.

# 3 322
  • София
Иска ми се да съм подсигурена и да съм с екип
За какво по-точно искаш да се подсигуриш? Екипът,  който е на смяна е отпочинал и адекватен.След като не познаваш лекар там,как ще избереш? Ще си по-сигурна ли с някой,  който не познаваш и който може да е след  дежурство и след  друго раждане (преуморен след 12 часа работа ) ?
За епизотомията слагат месна упойка.  За другата трябва да си поискаш и ще ти сложат ако може. След определени см разкритие не може да се слага.

Благодаря за отговора ти. Може би съм се наплашила от предишното си раждане в МД без избор на екип, от отношението на лекарите. Имах тежко раждане и може би за това се притеснявам толкова. Важно ми е да има упойка, а другото все ще го изтърпя.

# 3 323
Аз не мога да си представя да родя без моята лекарка. Страшно доверие ѝ имам и вярвам, че ще направи най - доброто, което зависи от нея. За упойката, обаче, тя ми обясни, че не във всеки случай може да се сложи, трябва да са налице определени предпоставки, като цяло раждането да върви без никакви усложнения.
Връзката между лекар и пациент не се гради от днес за утре и трябва да се мисли от рано.

# 3 324
Щом ти е важно да имаш упойка, плати си за екип или иди в частна болница. Гадно е, но в държавна болница без избор на лекар не можеш да разчиташ на упойка. Първо ще ти кажат, че е рано, после - че вече няма за кога.

# 3 325
memonster100, не се притеснявай, тялото помни и второто раждане е по-бързо и по-леко Simple Smile Най-важното е да си спокойна. За упойката - ако няма медицински спънки ще ти сложат ако си поискаш. Не се слага когато е прекалено малко разкритието, но и след като мине определени см разкритие. Най-добре питай следящият ти бременността за детайлите за анестезията. Или разпитай в болницата. Ако няма място на дни на отворените врати - винаги можеш да отидеш на запис на тоновете в болницата (20лв е, в от 36та г.с. препоръчват да се прави) и да разпиташ лекарят, който ще ти ги разпише.

# 3 326
  • София
Здравейте. Първо се извинявам ако е обсъждано, прочетох последните 20 и кусур странци, но нямам време да изчета цялата тема..

При нормално раждане колко време след раждането дават бебето? Има ли начин да е с мен непосредствено след раждането и да не се отделям от него? Мисля, че по закон нямат право да го отделят от мен без мое съгласие, не съм 100% сигурна. Много ми се иска да се преборя за това. Също чета, че взимат бебетата за тоалет веднъж на ден за няколко часа (в последните няколко страници май се споменаваше от 7 до 10 сутринта). Това така ли е? Струва ми се много време.. Има ли как да го пропусна?

Обмислям болницата като варянт за раждане заради др. Киров, за който чета и чувам много хубави неща.

# 3 327
Здравей, pow!

И на мен ми предстои раждане и също съм се насочила към др Киров и съответно Тина Киркова.
Не съм раждала до момента, затова ще ти споделя само това, което научих в деня на отворените врати там преди 2 седмици.

Бебето ти го взимат веднага след раждането за преглед и да го почистят и т.н., след което, ако таткото е там и чака го изваждат, за да го види. След това може би остава за известно време за наблюдение при тях и после ти го оставят в стаята при теб. Взимат го само за тоалет на всеки 3 часа. По принцип, ако ти имаш някакви по-различни желания, като например - да ти го дадат за известно време веднага, след като се роди (както на мен ми се иска) трябва да го напишеш в своя "План за раждане" или поне изрично да го кажеш. Казаха, че всяка родилка със специални желания е добре да си напише такъв свой план за раждане, на който просто и ясно да е описано какво иска, заедно с името й отгоре. Те ще се опитат, доколкото е възможно, да спазят желанията ти. Разбира се, няма как изобщо да не отделят бебето от теб от момента на раждането, тъй като има разни задължителни прегледи, които трябва да му бъдат направени. Като цяло през повечето време стои при теб. Дори казаха, че е възможно, ако майката се чувства много отпаднала и има нужда от почивка, първата нощ да не й го дадат, но това отново се случва, ако тя изрично го поиска. Разказвам ти това, което разбрах, може и да има неточности Simple Smile

# 3 328
  • София
Много смело подхождате към желанието бебчо да е с вас нон стоп. Дано сте в кондиция, че като знам на какво дередже бях чак смешно ми звучи времето за тоалет да ви е много. Вкъщи таткото помага, ти се вече малко по-добре. Но всичко е до раждане и как се чувствате. Напишете си желанията пък после ще видите кое как. Все пак лекарите се налага да ги следят в началото.

# 3 329
  • София
Много смело подхождате към желанието бебчо да е с вас нон стоп. Дано сте в кондиция, че като знам на какво дередже бях чак смешно ми звучи времето за тоалет да ви е много. Вкъщи таткото помага, ти се вече малко по-добре. Но всичко е до раждане и как се чувствате. Напишете си желанията пък после ще видите кое как. Все пак лекарите се налага да ги следят в началото.

Ако има усложнения и тн. ок, но при нормално, безпроблемно раждане е съвсем в реда на нещата да си гушкаш бебето. Да не говорим, че първите часове са много важни. Не случайно се говори за първи контакт и тн. Дори и като изключим това - не искам бебето ми да реве в някаква зала без да има кой да му обърне внимание.. нито да му дават АМ или някакви медикаменти без аз да знам. Не ми е първо дете и много добре знам за какво става въпрос.

Относно наблюдението - защо пък да е необходимо да го наблююдават? Не е, освен ако няма проблем. Могат да го прегледат при раждането, в мое присъствие. Това, че така са свикнали и така им е по-удобно не значи че така трябва.

Няколко часа почивка няма да ми дойдат зле, но не е там въппроса. За едната визитация няма нужда да ми взимат бебето за 3 часа. А пелените мога да му сменя и аз. Ако имам нужда от помощ ще си кажа, въпроса ми е дали има начин да мина без тази "помощ" ако нямам нужда. Понеже от мненията, които успях да изчета, оставам с впечатение, че такава е практиката. Никой не споменава друга ситуация. А за мен е важно. За някой може да не е.

Сори за дългият пост Grinning

Общи условия

Активация на акаунт