Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 240
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 330
  • София
Много смело подхождате към желанието бебчо да е с вас нон стоп. Дано сте в кондиция, че като знам на какво дередже бях чак смешно ми звучи времето за тоалет да ви е много. Вкъщи таткото помага, ти се вече малко по-добре. Но всичко е до раждане и как се чувствате. Напишете си желанията пък после ще видите кое как. Все пак лекарите се налага да ги следят в началото.

Ако има усложнения и тн. ок, но при нормално, безпроблемно раждане е съвсем в реда на нещата да си гушкаш бебето. Да не говорим, че първите часове са много важни. Не случайно се говори за първи контакт и тн. Дори и като изключим това - не искам бебето ми да реве в някаква зала без да има кой да му обърне внимание.. нито да му дават АМ или някакви медикаменти без аз да знам. Не ми е първо дете и много добре знам за какво става въпрос.

Относно наблюдението - защо пък да е необходимо да го наблююдават? Не е, освен ако няма проблем. Могат да го прегледат при раждането, в мое присъствие. Това, че така са свикнали и така им е по-удобно не значи че така трябва.

Няколко часа почивка няма да ми дойдат зле, но не е там въппроса. За едната визитация няма нужда да ми взимат бебето за 3 часа. А пелените мога да му сменя и аз. Ако имам нужда от помощ ще си кажа, въпроса ми е дали има начин да мина без тази "помощ" ако нямам нужда. Понеже от мненията, които успях да изчета, оставам с впечатение, че такава е практиката. Никой не споменава друга ситуация. А за мен е важно. За някой може да не е.

Сори за дългият пост Grinning

До колкото разбрах аз, бебоците ги вземат на 3 часа, да им сменят памперсите,  а не за 3 часа.  Ако кажеш, че предпочиташ да правиш тоалета на бебето сама, никой няма да се възпротиви. Почти съм сигурна Simple Smile

# 3 331
Ще се повторя:
Декември месец раждах в тази болница (естествено раждане). След като ми дадоха детето (беше на втория ден, тъй като го държаха на кислородна палатка), то си стоеше при мен през цялото време, като изключим сутрин от 8 до 10, когато събират всички бебета за визитазия. Тогава минават и на визитация на майката.
През останалото време идваха да го вземат за тоалет, но доста често се случваше аз вече да съм го преобула. Все пак детето беше кърмено на поискване и не акаше по часовник.
Първата вечер ме попитаха дали искам да е при мен през нощта или да го вземат да си почина. Пожелах да е при мен. Всяка вечер си беше при мен.

# 3 332
  • София
А през това време - 8 до 10 дали може да си остане с мен? 2 часа са много. С първото дете (в Окръжна) го взимаха само за 5-10 мин сутрин да го къпят и честно казано бих оттказала и това сега. Абе то ще се пита на отворените врати де, ама все пак Simple Smile

Също за колко време го взимат при раждането и има ли някоя мама, която да е извоювала да и го оставят при раждането за по-дълго?

# 3 333
Не мисля, че от 8 до 10 може да е при теб. Но трябва да попиташ в самата болница.

# 3 334
  • София
И за веднага след раждането не виждам как ще стане т.к. практиката е родилката да стой близо два часа в коридора пред родилното....няма как да ти дадат бебето в коридора. Ако вече може да се промени това със стоенето в коридора не знам......уж го правят за да те следят и ако се наложи нещо да се реагира бързо. Поне така обясни на едно училище акушерка от ТК.

# 3 335
Да, все още се стои 2 часа в коридора за наблюдение в ТК.

# 3 336
  • София
Да попитам вече раждалите в ТК - по колко броя памперси ви искат на ден а бебето?

# 3 337
Плащаш си за зала и не стоиш в коридора.

# 3 338
Плащаш си за зала и не стоиш в коридора.

Да допълня нещо към този коментар - на деня на отворените врати казаха, че не можеш да платиш само за зала, в този случай трябвало да платиш и за екип. Дано съм разбрала правилно, за да не заблудя някого без да искам.

# 3 339
Да, така е.

# 3 340
Също за колко време го взимат при раждането и има ли някоя мама, която да е извоювала да и го оставят при раждането за по-дълго?
Вече писах по-нагоре, бебето ми го дадоха веднага след раждането, сложих го веднага на гърда и ми го оставиха няколко мин. Просто преди това говорих с акушерките. Обещаха ми, че ако може ще го направят и го направиха. После трябваше да се роди плацентата и го взеха тогава за преглед. След това ме шиха, после донесоха бебето пак, таткото го видя, после чак го заведоха в детското отделение за да му направят картон там и да го регистрират. Донесоха ми го после в стаята и си беше през цялото време при мен. Коластрата ми дойде веднага и слагах детето на гърда винаги, когато пожелае. Няма как да се пропусне визитацията сутрин. Тогава ги предглежда лекар, правят им ваксини, мерят ги на тегло. Който е със жълтеница го пекат или ако се налага друго им правят. После детския декар минава и казва какво е състоянието на детето, подробно какво са му правили. Тези, чийто майки са Rh- им изследвар кръвна група....Няма как това да стане доакто бебето е в стаята.

# 3 341
  • София
 Така е, няма как да се избегне визитацията. Аз давах детето за къпане и тоалет и нямаше проблеми, но след визитация, определено беше раздразнена. Хайде за малко разделени, добре, ама по цяла нощ..Бях със секцио и доста ме болеше коремът, но по-зле щях да се чувствам, ако детето ми не е до мен. С баткото имаше проблем и беше под наблюдение в интензивно. Радвам се, че този път нямаше такава ситуация.

# 3 342
Раждах в ТК преди по-малко от месец. Нормално раждане, не съм имала никакви предварителни уговорки и желания. След раждането взеха бебето да му направят стандартните прегледи и тестове и да го измият. Имах визуален контакт и виждах какво правят през стъклото ( бях още на магарето за да ме шият). Донесоха детето и го сложиха върху  мен за няколко минути. След това ме сложиха в коридора за 2 часа и ме качиха в стаята ( исках ВИП) Беше вече привечер и бебето не го донесоха за нощта. Не съм искала, бях доста зле и нямаше да мога да се справя. На другата сутрин към 10 го донесоха. Взимаха го за къпане и смяна на памперс. От 8 до 10 ги взимат за визитацията на майките. След това ги връщат и следва визитация на педиатър. Искат първоначално 2 (3 за секцио) памперса. След това за всяко взимане е хубаво по 2 да се слагат на леглото с бебето. Следващите 2 нощи си беше при мен. Не са ме и питали дали искам да го вземат.

# 3 343
  • София
Правилно ли съм разбрала? Ако искаш да раждаш в самостоятелна зала, това може да се случи само и единствено ако си платиш и за екип?  В противен случай раждаш заедно с други жени в една стая. Така ли?  Sad
Ако искаш упойка, може да получиш такава, само и единствено ако си платиш и за екип?
А ако искам и САМОСТОЯТЕЛНА стая после, пак ли трябва да съм платила и за екип?  Rolling Eyes

# 3 344

А ако искам и САМОСТОЯТЕЛНА стая после, пак ли трябва да съм платила и за екип?  Rolling Eyes

Не, това няма общо.

Общи условия

Активация на акаунт