Ако има усложнения и тн. ок, но при нормално, безпроблемно раждане е съвсем в реда на нещата да си гушкаш бебето. Да не говорим, че първите часове са много важни. Не случайно се говори за първи контакт и тн. Дори и като изключим това - не искам бебето ми да реве в някаква зала без да има кой да му обърне внимание.. нито да му дават АМ или някакви медикаменти без аз да знам. Не ми е първо дете и много добре знам за какво става въпрос.
Относно наблюдението - защо пък да е необходимо да го наблююдават? Не е, освен ако няма проблем. Могат да го прегледат при раждането, в мое присъствие. Това, че така са свикнали и така им е по-удобно не значи че така трябва.
Няколко часа почивка няма да ми дойдат зле, но не е там въппроса. За едната визитация няма нужда да ми взимат бебето за 3 часа. А пелените мога да му сменя и аз. Ако имам нужда от помощ ще си кажа, въпроса ми е дали има начин да мина без тази "помощ" ако нямам нужда. Понеже от мненията, които успях да изчета, оставам с впечатение, че такава е практиката. Никой не споменава друга ситуация. А за мен е важно. За някой може да не е.
Сори за дългият пост
До колкото разбрах аз, бебоците ги вземат на 3 часа, да им сменят памперсите, а не за 3 часа. Ако кажеш, че предпочиташ да правиш тоалета на бебето сама, никой няма да се възпротиви. Почти съм сигурна