Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 240
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 360
Мисля, че в нормалната родилна зала са по две жени, но ако желаеш можеш да си заплатиш индивидуална родилна зала без да плащаш екип.

# 3 361
  • София
Някой има ли информация за д-р Арабаджикова - знам, че преди е работила в ТК, но сега е в Надежда. Само че днес беше там, та се зачудих?
Ще се радвам, ако някой пише по темата.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 20:56 от Snowflake19

# 3 362
Раждах в ТК преди по-малко от месец. Нормално раждане, не съм имала никакви предварителни уговорки и желания. След раждането взеха бебето да му направят стандартните прегледи и тестове и да го измият.От 8 до 10 ги взимат за визитацията на майките. След това ги връщат и следва визитация на педиатър. Искат първоначално 2 (3 за секцио) памперса. След това за всяко взимане е хубаво по 2 да се слагат на леглото с бебето. Следващите 2 нощи си беше при мен. Не са ме и питали дали искам да го вземат.

Виждам, че съвсем скоро си раждала там и сигурно ще можеш да ми помогнеш. Можеш ли да ми кажеш малко повече за режима на посещения във самостоятелния ВИП? Дали ще е възможно мъжа ми да остане до по-късно вечер, за през деня как са посещенията? Понеже изчетох доста по темата, но е все инфо от преди бая години и ми

Нямаше никакви ограничения на 5-ти етаж ( там са ВИП стаите). Стига да е след визитациите сутрин. Най-късното ми посещение беше до 10 вечерта. Не са ми казали нищо за час до който може да се стои. Успех Simple Smile
На втория етаж има също две ВИП стаи. В тях достъпът е малко по-ограничен, тъй като се минава през дълъг коридор с общи стаи. Понякога там правят проблем за късните посещения или въобще посещенията извън редовите часове за свиждане. Това доста обезсмисля ВИП-а, но е факт. Както и да е, не се случва често. Но като цяло моята препоръка е, като те питат дали имаш предпочитание за стая да помолиш да те настанят на петия етаж, ако има свободна Simple Smile Успех!

# 3 363
Понеже и двата пъти лежах в обикновена стая, потвърждавам, че ВИП-овете на втория етаж подлежат на по-строг контрол и шансът да стане проблем за всяко посещение извън часовете за свиждане е огромен. Освен това мисля, че там не ти носят бебето, а ти си го взимаш сама от Детско и като цяло липсва допълнителното "обгрижване", което евентуално можете да получите на петия етаж.

# 3 364
Ето това представлява родилната зала при естествено раждане (без значение дали си с избор на екип или не):
Скрит текст:

# 3 365
  • София
Привет. А освен малкото багаж за постъпване, дамска чанта, фотоапарат и телефон могат ли да се вземат? Предполагам няма да направят проблем, но все пак да питам раждалите.

# 3 366
Може без никакъв проблем, аз дори влезнах с багажа за целия престой накуп. Единствено е добре всичко да е в един голям сак/ куфар/ каквото там, защото колкото повече чанти и чантички са хем е по-сложно за персонала, хем се увеличава рискът нещо да се затрие при разкарването ви от зала в зала.

# 3 367
  • София
Момичета, два бързи въпроса:
1. Възможно ли е по средата на бременността да се пренасочи вече платен абонамент към друг специалист в клиниката и ако е възможно каква е процедурата?
2. При нормално раждане кога се плаща за избрания лекар - преди или след раждането?

Благодаря ви!

# 3 368
  • София
Момичета, два бързи въпроса:
1. Възможно ли е по средата на бременността да се пренасочи вече платен абонамент към друг специалист в клиниката и ако е възможно каква е процедурата?
2. При нормално раждане кога се плаща за избрания лекар - преди или след раждането?

Благодаря ви!
1. Според мен - едва ли, тъй като избрания лекар взима % от избора.
2. Може и преди изписването. Снаха ми така роди и преди да ги изпишат, докато ние чакахме пред залата - брат ми отиде и плати избора + ВИП - нощувките

# 3 369
По втория въпрос. И двата пъти родих с избор на екип при различни лекарки и двата пъти платихме след раждането на втория или третия ден не помня.
По първия не знам. Дано друго мамче се включи

# 3 370
  • София
Мишле, Захарче, благодаря ви много момичета!

# 3 371
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте. Ще раждам през юни в ТК, защото докторът ми работи там. Ще съм със секцио. Искам да попитам вече раждалите - помпа за кърма трябва ли (мога ли) да си нося и как става стерилизацията? За залъгалките също не пише в списъка на болницата. Ако искам да си занеса дрешки за бебето, ще ги приемат ли? За ВИП стаите при самото приемане ли се разбира има ли свободни? Трябва ли да нося някакво АМ, в случай, че не е  тръгнала кърма?
Благодаря предварително.

# 3 372
Здравей, атомче! Мен ме изписаха на 15-ти май. За Вип стаите - мен ме питаха каква стая искам след раждането. АМ не трябва да си носиш, те имат. Помпа е добре да имаш за всеки случай, при мен се наложи да я ползвам, понеже бебчето ми беше на антибиотици и трябваше да се цедя и да нося кърма. Предлагат възможност да ти стерилизират твоята кърма( понеже помпата ти няма как да е нон стоп стетилна) - цедиш се, носиш в шише и ти я връщат готова. Биберон си носи. Аз имах бързовар, завирах вода и от време на време потапях биберона във врящата вода като някакъв вид стерилизиране. Моето бебе не го искаше, де, но акушерките казват, че е добре да имаш. А за дрешките- аз си бях взела няколко за всеки случай и на два пъти ми се наложи да ги ползвам - памперсът пропускаше и тряжваше да облека нещо чисто временно. При първото взимане за тоалет ми го връщаха с тяхни дрешки. Не знам дали биха взели твои за целия престой.

# 3 373
  • в града на атомното слънце :)

whoowhoo,  bouquet

# 3 374
Здравей,аз също раждах секцио там  преди няколко месеца,ако си във VIP на 5 ет.по добре си носи помпа,защото има на 2 ет електрическа е след секциото не  е мн удобно да слизаш.Дрехи твои не дават горе да си вкараш а просто искаш за през нощта да ти оставят още едни за резерва ако изпусне памперса......но и да не ти оставят при настаняването на 5 ет .минава акушерката и дава тел.номер на дежурните и да ти се наложи през нощта  за смяна зв и те идват и го сменяват.Относно настаняването мен ме питаха при изкарването от реанимацията каква стая предпочитам .....и тогава си избираш но на 5ет.цялото отделение си  е VIP ....а до колкото знам на 2ет. няколко стай но  не е като горе .....

Общи условия

Активация на акаунт