Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 655
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Ако Шотландия гласува "ЗА" независимостта си, процесът на излизане от UK ще е поне две години. А може и да се проточи. Ако "излязат" по план, това ще се случи на 1 януари 2017.
Как ще засегне тези, които кандидатстват за 2015-2016 учебна година?
Може пък да гласуват "Против".
Може и да останат в ЕС, дори да гласуват "ЗА"
Може да запазят таксите и тяхното финансиране за ЕС, дори да гласуват "ЗА" и да излязат от ЕС, само за да натрият носа на англичаните, както го правят и в момента.
Никой не знае какво ще се случи.
Независимостта на Шотландия е последното нещо, за което децата трябва да мислят, когато кандидатстват тази година.

# 331
  • София
Децата - да, нека си мислят само за обучението, но ние е добре да мислим в перспектива.
И не е еднозначна ситуацията.

# 332
  • София
Децата - да, нека си мислят само за обучението, но ние е добре да мислим в перспектива.
И не е еднозначна ситуацията. Никой не се наема да дава прогнози какъв ще е изхода от референдума, ще се отделят ли от ЕС и какви промени ще настъпят в образованието и финансирането му. А кандидатите за 2015 г. вече ще са наясно с резултата от референдума . Така, че няма да е много заварено положение, а обучението е 4 години в Шотландия. Освен това орязването на парите за образование навсякъде е голямо заради кризата.

# 333
Здравейте на всички!  Simple Smile
И аз се обозначавам в темата - нова реколта първокурсници в GCU.
Вчера я изпратих. Вече сме настанени в общежитието.
И да питам по-напредналите с материала: знаете ли добра верига
за техника в Глазгоу, за средна ръка клиенти (нещо като нашите Техно ... )
където да продават компютри?

Curry's и PC World са сравнително евтини. Има ги навсякъде. Предлагат различни опции на плащане. Например може да се купи стока сега, а да се заплати след 6 месеца. Всички стоки над 250 лири могат да се плащат на месечни вноски. Аз също съм в GCU първа година.

# 334
Запис да следя темата и аз, като майка на първокурсник в GCU. Този от предния пост, заради който ми се е вдигнала една буца в гърлото и докато не го видя и гушна няма да се махне.  Simple Smile

# 335
  • Сливен
Запис да следя темата и аз, като майка на първокурсник в GCU. Този от предния пост, заради който ми се е вдигнала една буца в гърлото и докато не го видя и гушна няма да се махне.  Simple Smile

Grinning мдааа голяма е буцата!

Благодаря за инфото. Вече го пратих на госпожицата. И ние си говорихме за референдума,
но исторически погледнато - не го вярвам да стане толкова лесно. Много история има между
Англия и Шотландия ...

valya_and, аз докато се връщах от летището, големият корав татко неотлъчно следеше полетите на същия този сайт Wink Чак скрийншотове правил Mr. Green

Hristo Gavrilov, да разбирам ли, че и ти си в GCU първи курс?  Sunglasses

# 336

Hristo Gavrilov, да разбирам ли, че и ти си в GCU първи курс?  Sunglasses

Да, в GCU първи курс съм и аз. Simple Smile

# 337
Много се радвам,че се присъединиха и други родители в темата.Чета ви с голямо удоволствие.Искам да споделя с вас,че преди две години минах по вашия път.Тук в този форум открих невероятна майка на студент.Нейния син помогна на моя да си направи учебната програма още в България.Поне два пъти в седмицата си говорим по скайп.През лятото ходихме семейно и на плаж,после на вечеря.Беше страхотно.Сина им е един курс преди нашия.От нея разбрах,че студентите трета и четвърта година нямат право на поправка.Има друг начин да минат в следващата учебна година,без да се явяват никъде.Затова е хубаво да има подобни теми,където всеки може да пише,споделя и да намира приятели.

: dancing dancing dancing

# 338
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Да, и да намират и споделят толкова полезна информация!
Направо се чудя, как са се оправяли децата и родителите преди години, когато нямаше тези полезни форуми и социални мрежи!
На нас пък миналата година точно Морска и нейния младеж ни помогнаха с програмата и други важни неща! Нещо като "предай нататък" се получава. Така си помагаме и правим нашия живот и този на децата много по- лек. Радвам се, че има още нови майки, с които  да споделяме радости и притеснения Peace

# 339
Сърдечно благодаря на morska68 за милите думи! Hug

# 340
  • Бургас
И аз искам да благодаря на lorna, която много ни помогна за кандидатстването и  отговори на многобройните ми въпроси.  bouquetМоже ли повече информация относно  това, че третата и четвърта година нямат право на поправки.Притеснявам се, че третата година всички изпити-11 на брой ще бъдат след втория семестър.Какво се случва ,ако не си вземеш някой от тях?

# 341
Здравейте всички мами,
мислех си, че само моя син ходи на купони и с приятели и се прибира късно ..... преди заминаването.  Някой има ли да учи в Абърдин, като чета  повечето дечица са  в  Глазгоу.
На последно време съм малко заета,  не  пиша, ама чета всичко по нощите.

Заинтригуваме това с избор на програмата  има ли нещо водещо от което да се тръгне,  за избора на предмети и  т.н.,  защото сме новаци, за трети и четвърти курс има доста време.  Въобще всякакви съвети приемам. Специалноста ни е  Бизнес информационни технологии.  може  и  на пощата.

# 342
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Всъщност, това за избора на предмети и програма важи само за някои университети.
В други университети са строго определени като дисциплини, лекции и часове за тях в зависимост от специалността, така че трябва да проверите във вашия как стоят нещата. Има тук майки на учещи в Абърдийн, те могат да кажат.

# 343
  • Сливен
Нашата програма е строго определена. Изпратиха я в с писмо към края на месец август.

# 344
Добро утро Simple Smile
 cool_witch ,много си права Simple Smile Въпросителните са много - и всички си имат хубавата и отрицателната страна .
Едно обаче е факт - ако Шотландия реши да се отдели , децата ни няма да имат британски дипломи . За кого колко е важно това , всеки си знае . Моята дъщеря това е вълнува . Не е трудно да се досетим , че такава диплома няма да отваря врати в Англия , а напротив .
Решила съм да сложа всички тези дилеми под килима и да не ги пущам от там до 18 ти . Искрено се моля да си останат към Великобритания Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт