Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 645
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
И аз си отдъхнах за вота.
Мен не ме тревожеше това дали дипломата ще се признава някъде си, повече за членството им в ЕС мислех и свързаните с това евентуални неудобства от всякакъв вид.
А бе не исках да излиза Шотландия от UK, дано няма повече такива политически изцепки.

# 361
И аз си отдъхнах за вота.
Мен не ме тревожеше това дали дипломата ще се признава някъде си, повече за членството им в ЕС мислех и свързаните с това евентуални неудобства от всякакъв вид.
А бе не исках да излиза Шотландия от UK, дано няма повече такива политически изцепки.

Забравяш, че UK искат да се отделят от ЕС, а догодина има избори. Политическите изцепки тепърва предстоят.

# 362
Мда, тези изцепки ги забравям наистина.
Всъщност не UK, пак разни Найджълфараджовци го искат и засега спряха тези коментари.
Да се надяваме, че здравият разум отново ще надделее, че иначе ще става сложно.

# 363
Не само Фарадж. И Камерън-чо също. Но засега можем да си отдъхнем Simple Smile

# 364
И да побутна темичката с добри новини, че в другата за UK се вихрят едни страсти Sad.

Надявам се да заварвам повечето от Вас вече поуспокоени, а децата настанени.
Исках да споделя, че Университета на Глазгоу е спечелил финансиране на отборите по баскетбол, гребане и ръгби. Моето момче е посетило пробните тренировки на първите две и го е навалял голям дъжд в 8-местната лодка.
Преди две вечери се обади безкрайно развълнуван, че са го избрали да играе баскетбол в първия отбор на университета, с което се сбъдна другата му голяма мечта свързана със спорта. Каза че пет минути не успял да си напише името, след като го извадили от игра и го изпратили за запис на данните. А на първата пробна тренировка с 40 души, като го изпратили за запис на данните, го помолили да напусне залата. Обаче момчето затъжено за коша си постреляло на съседния, след което отново вежливо го помолили да напусне залата понеже нямал застраховка още и не можели да покрият риска при контузия. Ама също като у нас hahaha ...както обича да казва една моя приятелка.
С пожелание за успех на всички дръзнали да следват мечтите си, на всички надзъртащи в темата, пък и на нас мамите... Laughing

# 365
Щом ще я побутваме с хубави неща...
Днешно шотландско небе... по залез като гледам  Laughing

# 366
# 367
Темата вече е и художествено оформена.а аз започнах да подготвям за зимната ваканция менюто.За чушка бюрек,пека чушките и в буркани,че много са малко на брой в тези купени от магазин.

# 368
cool_witch, emilybr,

Ама то шотландското небе... не е като нашето. А снимките са приказни...

Ние минахме първите уроци, как се прави кисело зеле /не с оцет сине Mr. Green/ и готвен фасул.
Залата по баскет е на повече от час ходене, намерил е колелета под наем за 1 паунд.
Обмисля варианта да си купи колело. Професора по математика бил много завладяващ.
Баща му се опитва да му помогне да се справи с превода по електроника, като му обяснява термините на български. Голямо шоу е у дома.
А малкия като заспива току се сети за батко си и се заревава, но засега голямата първолашка шайба го върти на бързи обороти и не му остава много време.

Успех на всички деца!
Морска68, внимавай да не се изгориш сега пък с тия чушки! Grinning

# 369
valya_and, и аз имах "драми" преди три години с непозната материя - съдържание и терминология. Най-добре му намерете учебник по същия предмет на БГ и му го пратете.
Ако го намерите пък в електронен варирант ще е още по-добре. Или лекции от наш ВУЗ.
Че иначе колкото и да обяснява баща му, скоро ще чуеш "тъп съм, нищо не схващам".
Докато влезе в ритъм е много трудно.
То някои предмети на родния език трудно се усвояват, какво остава на английски.
А той какво учи?

# 370
valya_and, и аз имах "драми" преди три години с непозната материя - съдържание и терминология. Най-добре му намерете учебник по същия предмет на БГ и му го пратете.
Ако го намерите пък в електронен варирант ще е още по-добре. Или лекции от наш ВУЗ.
Че иначе колкото и да обяснява баща му, скоро ще чуеш "тъп съм, нищо не схващам". -Когато го привикахме на семейния съвет за да разберем колко е сериозно цялото кандидатстване, първо това го попитах дали ще се справи с терминологията. Отвърна ми, знаеш ли какво чета в момента и домъкна лаптопа. Определено беше лекция по нещо, я физика, я електроника и се предадох.
Докато влезе в ритъм е много трудно.-Определено, защото баща му го коригира, чух го: това не е напрежение, ами не знам какво си...
То някои предмети на родния език трудно се усвояват, какво остава на английски.
А той какво учи? -Електроника и софтуерно инженерство - петгодишен курс с инженерен профил. Засега твърди, че са около 20-тина души.

Намерих тези дневници в нета-  http://www.public-republic.com/magazine/2014/09/128295.php
Студент в Абърдийн ги публикува  от няколко дни, цветни са.

# 371
 Laughing Прав е бил, не е като макро- и микроикономика. Тези могат до лудост да те докарат.  Laughing
А кухня в студентско общежитие съм виждала - хич не преувеличава момчето. Преживях апокалиптичен стрес  Laughing Няма по-големи мърли от англичанКите.

# 372
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Има!  Laughing
Хайде, няма да казвам каква народност, да не ме обвинят в ксенофобия.
И аз преживях "културен" шок от вида на една такава кухня, осеяна с остатъци от ориз.  ooooh!
След като се намесих, обаче, придоби съвсем различен вид.
Даже имах и привилегията да готвя в нея  Laughing
Слава богу, обитателите в момента съвсем различно я стопанисват, а са сбирщайн
от 3 континента

# 373
 Здравейте, мами ! Имам конкретно запитване-  има ли   някой  от University of Edinburgh  да учи право, какви оценки се изискват? Ние сме още в 11 клас, но трепетите започнаха...

# 374
Здравейте, мами ! Имам конкретно запитване-  има ли   някой  от University of Edinburgh  да учи право, какви оценки се изискват? Ние сме още в 11 клас, но трепетите започнаха...
В Единбург се учи само Шотландско право, ако правилно се изразявам. Някъде в бг.хелп беше уточнявано, че единствено университета в Дънди има програма за английско и шотландко право. Не знам дали е от значение за вас. Вижте тук:

http://www.dnevnik.bg/evropa/obrazovanie/novini/2013/08/08/21166 … rsitetut_v_dundi/

Общи условия

Активация на акаунт