Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 498
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
И втората година няма да е лесна. Ученето със сигурност ще е повече, нямаме квартира, ще трябва и работа да се търси. Естествено, тревогите са само от моя страна, постоянно ми се казва: "Не се тревожи, мамо, всичко ще се нареди!"...

# 76
  • София
Благодаря!  Hug 

Относно квартирите да ви питам нещо. Миналата есен бяхме на едно изложение за образование и университетите, с които говорихме ни дадоха разни брошури, според които цените на общежитията и квартирите бяха много сходни. Това така ли е на практика?
За първата година кога се кандидатства за общежитие?

# 77
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравей и от мен,
Доколкото съм разглеждала в спец сайтове за квартири и общежития, квартирите са малко по- евтини, но по- голямата част не включват консумативите- като ток, вода. Така че трябва много внимателно да се четат обявите, в много случаи като се калкулират тези разходи, цените доближават общежитията. Има и щастливи изключения, разбира се. Като се поопознаят децата през първата година, често се комбинират и наемат няколко човека едно жилище с няколко стаи и вече зависи- колкото повече хора, толкова пада цената. Цените на отделните общежития вече са почти еднакви, за мое съжаление  Sad Миналата година имаше по- изгодни варианти, но тази, специално в Глазгоу- са доста изравнени. За общежитие може да се кандидатства, когато се направи firm choice, но реално придвижват апликациите, след като се изпрати дипломата и офертата стане безусловна.
Успех в кандидатстването  Peace

# 78
Лятото вече е към своя край.Забелязвам,че сина ни започна по често да говори за Глазгоу.Започна  лека готварска практика у дома от негова страна.Как се приготвя супа,ориз с месо и подобни.За момчетата,това и миенето на чинии било най неприятно.  food002.А иначе с това  wash се справят,като професионалисти.

# 79
... Как се приготвя супа,ориз с месо и подобни.За момчетата,това и миенето на чинии било най неприятно.  ...

Да те "светна", че всякакви подобни се "готвят" и по Skype, а и не само за момчетата са непривични, неприятни и губещи време дейности. 
Мога да ти дам рецепта за "Skype - торта" през посредник (майка - дете - приятел, който прави тортата). Пък е и весело.  Joy

# 80
Идеята за скайп е добра,но остава последен вариант..Друго е ръка да пипне.Иска да разбере основните готварски похвати.Първия път,като приготвяли първите си спагети там видяли зор,пък да не говорим за други неща.Който има желание,ще се справи. smile3508

# 81
И моят син заяви, че трябва да го уча да готви и пере, но като му казах да започваме отсега, обяви, че още е рано. Да станел 12 ти клас, пък тогава...Но така или иначе вече започвам да мисля за курсове и тойфел, за да се яви още идващата пролет, та да сме спокойни.

# 82
  • София/Осло
Здравейте всички,
копирам си въпроса от другата тема
Младежът заминава в сряда за Куин Маргарет в Единбург. Не сме получили хартиено писмо от SAAS, но при онлайн регистрацията в университета , в баланса му даде, че са му отпуснати парите и няма такса за заплащане. Демек остава само общежитието. Имате ли представа ще му трябва ли все пак самото писмо или да смятаме операцията за приключена?
Някой друг да заминава за там?
  bouquet

# 83
Миналата година на нашия син никой не му поиска това писмо и сега е у дома с преведената диплома и всички други документи,които му искаха при записване.Според мен може и без него.Успех. newsm19 

# 84
Тази година сме много по спокойни за студента.С нетърпение чака момента на заминаване.С неговия полет,ще има още 4-ма приятели.Ще летят на 21 септември.Приключи и с работата за това лято.Остана да си вземе ЕОЗК от ДСК. 1swing

# 85
  • България
 Темата вече става актуална и за мен. Девойката ще кандидатства тази година в Шотландия.

# 86
Тази година сме много по спокойни за студента.С нетърпение чака момента на заминаване.С неговия полет,ще има още 4-ма приятели.Ще летят на 21 септември.Приключи и с работата за това лято.Остана да си вземе ЕОЗК от ДСК. 1swing

Откъде ще лятят? (и докъде, че съм изтървала темата  Embarassed)

# 87
Понеже в началото няма бутон за следене на темата, да питам нещо и да се запиша едновременно  Simple Smile
За статистиката, момче, първа година, Психология, Есекс.
За колко време студент може да си открие сметка и да си получи дебитната карта? Чух, че не ставало много бързо. Видях, че в нашия уни има клон на Барклис и от управата препоръчвали там да си откриват сметки, защото са запознати с процедурата и не ги мотаят. Но просто се питах дали ще може да плаща с дебитна карта от самото начало. Благодаря!   bouquet

# 88
Сина ни,като отишъл да си открива сметка му казали,че трябва да си запази час предварително.По тази причина се получи едно забавяне от около седмица.Иначе в магазин си плаща с българската карта,ако това имаш предвид.

# 89
Сина ни,като отишъл да си открива сметка му казали,че трябва да си запази час предварително.По тази причина се получи едно забавяне от около седмица.Иначе в магазин си плаща с българската карта,ако това имаш предвид.
Благодаря за отговора.   bouquet Мисля си дали ще може да си плати първата вноска за общежитието до 31.10 с парите, които ще му дадем в брой оттук и там ще си открие сметка с тях.

Общи условия

Активация на акаунт