Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 533
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Няма проблеми с Изиджет. Можеш да купиш 2 билета и само 1 багаж. Те са като Уиз-а. Билета е само билет, всичко останало каквото и колкото искаш доплащаш.

Точно така. Това лято три пъти пътувах (току-що се завърнах сега от последното пътуване) двупосочно с тази компания. Винаги сме били 2 души и имахме един чекиран багаж и отделно ръчните.
Това е най-евтината компания, в която и посока да се вземе билет. А на Wizz Air ми се струват доста скъпички билетите за нискотарифна компания.

Сигурно ще вземем билет за декември месец за тях от Манчестър (от Глазгоу до Манчестър с автобус - около 10 паунда) до София - цената на билета в момента 59.99 паунда и на 1 чекиран багаж 16 паунда или общо 76 паунда. Само да уточня, че става въпрос за 07.12.2013 - по предварителни данни младежът очаква да приключи до тогава, но да видим другата седмица дали ще се окажат верни проучванията и да купуваме билет. След 12.12.2013 г. гледам, че цените скачат драстично.

# 106
Точно в момента съм на вълна "Самолетни билети".
На малката сесията й свършва чак на 20 декември. И съм почти сигурна, че изпитите й ще свършат по-рано, ама 1-я % вероятност последния да е точно на 20-ти...
А тъкмо взех да "заобичвам" Шотландия и Университета
Голямата и тя тогава най-рано ще пътува. А билетите са...  #Crazy
И EasyJet отпада - вчера съм гледала 22-ри декември. За 21 са по-скъпи от редовните.
Полудявам.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 18:50 от cool_witch

# 107
Ние не планираме пътуване, билетите са скъпи, посрещане и изпращане...ще прескочи тази година.

# 108
  • Варна
Точно в момента съм на вълна "Самолетни билети".
На малката сесията й свършва чак на 20 декември. И съм почти сигурна, че изпитите й ще свършат по-рано, ама 1-я % вероятност последния да е точно на 20-ти...
А тъкмо взех да "заобичвам" Шотландия и Университета

Миналата година моят имаше изпит в последния възможен ден от сесията в 18.00 ч. вечерта и едвам успя да хване автобуса за Лондон . Тъй ,че и 1 % вероятност да има , по добре да излезе графика на изпитите и тогава да планирате  Peace

Гледам ,че чартърите летят зимата до Пловдив , някой проверявал ли е там как стоят нещата ? Ние все още не сме търсили билети за Коледа, май няма да си идва , поне засега е с такова намерение .

# 109
Да, вътрешния транспорт ще планираме като излезе графика за изпитите.
Надявам се все пак да няма изпити последните дни.
На вашите деца сесиите по кое време са?

# 110
И ние ще чакаме графика на изпитите, за да планиране пътуването.
Между другото, току що получих писмото от SAAS, мда.

# 111
Къде се е мотало това писмо? Да няма пак замесена "услужлива" комшийка?

# 112
Къде се е мотало това писмо? Да няма пак замесена "услужлива" комшийка?

Не, при нас няма такава опасност. Но като гледах, не бяха написали в адреса България, някой в последствие го е дописал на ръка. Кой знае къде е обикаляло  Grinning

# 113
  • Варна
запис

# 114
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Относно билетите. Този за коледа го взех заедно със септемврийския в края на май- общо 400 лв и после осъзнах колко е бил на сметка. За коледа погледнахме в сайта на унито вече имаше график и се виждаше че свършват на 20.12 Може последния изпит да е малко по- рано но не посмя да рискува. Явно човек трябва да планира от много рано. Но за лятото сигурно до последния момент няма да знае дали ще се връща, така че кой знае какви цени ще са тогава. Не мога да разбера защо толкова рязко вдигнаха цените авиокомпаниите. Дори "нискотарифните" въобще не са ниски  Thinking
Да са ни здрави децата и да се оправят с този живот! Ще бъде борба  jedi

# 115
Вече се изравниха почти нискотарифните и редовните компании. Дано децата ни имат европейски доходи и да живеят като европейци. От Великобритания към Европа има далеч по-изгодни оферти.

# 116
Децата са много добре там,ами ние без тях тук  smile3518.  Вчера изпратихме и нашия син.В багажа си носеше 10 пакета тютюн - 40 гр.с бандерол .Шест пакета в големия куфар и четири  в ръчния багаж.Всичко е минало без проблем.Разбрах,че на един от приятелите му се загубил големия куфар.Дано да се намери,че като знам какви ценности имаше в нашия.....
  Утре започват учебната година.Пожелавам на децата Ви много здраве и късмет.

# 117
Ох, тези цигари. Дъщеря ми ги беше спряла в Шотландия, но тук през лятото естествено пак пропуши. Надявам се там най-малкото от безпаричие да ги спре. Знаете ли дали за почасова работа изискват осигурителен номер?

# 118
Да Ви напомня,че пак трябва в края на годината да носим в НАП преведеното уверение,че са студенти.Да ни издадат бележчица,че здравните им осигуровки са ОК. smile3523

# 119
Мислех си за това, пак ще трябва бележка от университета, че то миналата година беше едно връщане заради червения печат.

Общи условия

Активация на акаунт