Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 655
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Ако... то всички сме така, ама ти съвсем се филмираш. И не само, ами сама си пишеш сценария, режисираш и играеш главната роля.  Laughing

А на ketival й трябва квартира само за периода 6 септември - 20 декември, от там е проблема.
Да, така е Simple Smile Благодаря на всички за напътствията, ще продължим да търсим! Момчето е оправно, там ще си намери място...

# 316
  • София
Ако... то всички сме така, ама ти съвсем се филмираш. И не само, ами сама си пишеш сценария, режисираш и играеш главната роля.  Laughing

Абсолютно вярно Simple Smile
Просто обичам да съм подготвена за всички случаи, затова сценарствам.

А на ketival й трябва квартира само за периода 6 септември - 20 декември, от там е проблема.
С хостелите е възможно да се договарят по-ниски цени, ако планираш да ги ползваш за дълъг период, особено в извън-туристическия сезон. Правила съм го, вярно не в УК, но когато някой има свободни легла, предпочита да ги експлоатира, отколкото да им плаща само разходите. Имайте и този вариант предвид. Друго, за което се сещам, е такива стаи в частни апартаменти или къщи, които се дават на хотелски начала.

# 317
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, тази нощ се върнах от 10 дневно гости на девойката в Глазгоу и... направо не ми се прибираше.  Flutter
Толкова хубаво ми беше да се видим, да се разхождаме заедно, когато не е на работа. Ходихме и до Единбург. Там до края на месеца има някакъв Гринч фестивал и има много интересни неща за гледане. На отиване си оставих 1 ден за разглеждане на Лондон. И там много ми хареса, също. Само е малко лудница в централната част. Пътувах с Уиз ер до Лондон и от там с Мега бъс. Излезе ми автобуса на отиване 15 паунда със "спален" вагон, връщането 8 паунда. Малко е повечко пътя, но не е лоша оферта, ако човек си измисли занимания. Установих, че децата ни са на хубаво място  Peace

# 318
Блум, браво че успя да отидеш. И аз планирам, ама кога ще е...
Я кажи за Sleeper Service, че ще купувам билет тия дни - колко човека се събират вътре?
На рекламите виждам, че има и съвсем обикновени седалки, което не ми върши работа.
Трябва ли по време на плащане да избереш място и то вижда ли се какво е - легло или седалка?
Ох, ама и аз обясних какво питам... Дано си ме разбрала. Ако искаш на ЛС ми пиши

# 319
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Този сервиз на Мега бъс ми беше малко странен. Не видях въобще седалки в автобуса, само нещо като легла, на клипчето в сайта се вижда как изглеждат. Не съм сигурна колко са точно в автобуса. На 1вия етаж са по- малко. Може би общо към 40-50 места. Има места, където отдолу са за 2ма души, други- единични, отгоре са за 1 човек. Няма запазени места. Един човек те насочва, в зависимост от това дали си сам или с някой къде да се настаниш, но ако си сам, можеш да избереш отгоре или отдолу, ако не си от последните. Долу изглежда по- стабилно, но има малко разстояние до горното легло и не можеш въобще да се изправиш седнал. Отгоре е по- възможно. Има си възглавница и одеяло. Беше ми доста странно, но е по- малко уморително да пътуваш 8 часа легнал, отколкото седнал. Като цяло си е приключение пътуването, но си заслужава   Laughing

# 320
Блум, благодаря.

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 05:41 от cool_witch

# 321
  • Пловдив
Намерихме квартира, но е до 24 октомври  Simple Smile Сега търсим от 24 октомври до 17 декември. Поне има за начало  Hug

# 322
  • София
Намерихме квартира, но е до 24 октомври  Simple Smile Сега търсим от 24 октомври до 17 декември. Поне има за начало  Hug

Чудесни новини! Вярвам, че и останалия период бързо ще се уреди!

# 323
Здравейте мами Simple Smile
Аз съм от мамите на новата реколта мечтаещи за Шотландия Simple Smile Сега ще изчета всичко от двете теми , които сте писали . Надявам се да се появят и други майки на кандидат студенти , че дълъг път ни чака !
Радвам се за всяко дете успяло да сбъдне мечтата си !!!

# 324
Shalma, добре дошла във темичката. Аз се закачих тук като удавник за сламка точно преди 8 месеца и започнах да чета отначало. Тревогите ни винаги са големи, но не винаги основателни...така че трябва да оцелеем въпреки всичко, а децата ни са оправни това е факт.

Блум, безкрайно се радвам на споделеното. Аз също имах за края на ваканцията-12.01.2015 като резервен вариант, полет от Пловдив до Станстед за 65 евро и Мегабас за 10 паунда, но мъъничко се поуплаших, че излита в 22.30 и все ще пътува през нощта. А миговете с пораснало дете са безценни.

На моето голямо момче му останаха още 4 нощувки у дома, 1 в столицата и да видим кой ще плаче повече, аз или братчето му.

One of us is joblless. И това трябваше да преглътна от 01.08.

И си чакам с нетърпение 3-седмичната отпуска от понеделник.

А как не мога да измисля изненада за 19-я му рожден ден в събота, толкова съм уморена. Ама който гледа Гришо до полунощ така е... Grinning
Останете си със здраве и си обичайте децата докато са още покрай вас.... Laughing

# 325
  • Сливен
Здравейте на всички!  Simple Smile
И аз се обозначавам в темата - нова реколта първокурсници в GCU.
Вчера я изпратих. Вече сме настанени в общежитието.
И да питам по-напредналите с материала: знаете ли добра верига
за техника в Глазгоу, за средна ръка клиенти (нещо като нашите Техно ... )
където да продават компютри?

# 326
И аз като Ян Бибиян да споделя, че пристигна днес момчето в Глазгоу и е настанено в общежитие.
За съжаление не мога да помогна с инфо за техника, раницата ни беше пълна само с това.

Обаче може да ви бъде полезен сайта, чрез който следихме излитането, полета и  и кацането по номер на полета. Преди два дни част от персонала на Луфтханза е стачкувал и беше отменен нашия сутрешен полет.

Беше забавно, това е сайта:
http://www.flightradar24.com/flight/
Успях да отскоча и на родителска среща на първолачето и утре заминаваме на моренце да закрием сезона! 
Успех на всички заминали и заминаващи деца и нека Бог да ги закриля!   bouquet

# 327
  • София
На 18-ти в Шотландия ще се провежда референдум за отделянето от ЮК. Доста дискусии вървят в тази връзка ще останат ли в ЕС, ще има ли промяна в условията на обучение. Кандидатстващите за 2015 г. могат да изчакат да видят резултатите и евентуално какви промени ще настъпят и тогава да правят избора си за шотл. университети. Може да е за добро, а може и обратното.

# 328
Добро утро Simple Smile
Зури , не смеех да повдигна темата , че като буца ми е заседнала в гърлото . Ако изходът от референдума е излизане , много неща застават с толкова голяма въпросителна , че не знам какво ще се прави !!
Какво споделят децата от там ?
Коментират ли се как ще се подходи и към студентите вече започнали там ...
Valya_and , Ян Бибиян , радвам се , че децата са вече настанени и готови за новото приключение Simple Smile

# 329
  • София
Според мен тези , които учат там ще са заварено положение и няма да има промени за тях. Или в много краен случай да трябва да се платят 1820 паунда на година, но е малко вероятно. Проблем е за тези, които сега ще кандидатстват.

Общи условия

Активация на акаунт