Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 575
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Да, ние ходихме през ноември и със сигурност храната и дрехите са по-евтини оттук. Нямахме платен багаж, та едва насъбрахме в ръчния всички дрехи, които накупихме на смешни цени. За пет паунда си взех дънки, които нося цяла зима. За храната да не говорим, всяка вечер има страхотни промоции и от нищо не се лишават. Въобще, ако децата не се гнусят да работят, защото в повечето случаи става въпрос за яко бачкане, си живеят съвсем прилично.

# 586
За самолетни билети и ние не се харчим много, но то е защото летим от Букурещ, полетите и цените са несравними със София.

# 587
  • София
А как си намират работа децата? Синът ми може и да знае, но аз не съм в час. Дайте някой сайт да погледна оферти.  Hug

# 588
Нашия стоя един месец без работа,докато не се освободи място в това кафе-бар.На много места кандидатстваше преди това,но без успех.Сега всички съквартиранти работят заедно.Повечето си намират работа чрез приятели или познати.Сега видях поста на Sandalka.Първо отдавна махнах това. Второ,отнася се за една дама която често пише тук,но наистина подвежда някои от вас.Казвам го,защото вече три години имам наблюдения над нейните писания.Все пак ИЗВИНЯВАЙ  SANDALKA !  bouquet

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 12:09 от morska68

# 589
Намирането на работа не е лесно, доста откази получават. Дъщеря ми най-напред работеше на коледния базар, там директно си намери работа. Беше тежка, но си изкара много пари. После в една пицария, там уреди и гаджето си. Сега тя се премести в един детски център, защото имаше опит като аниматор. Предимно има дълги смени събота и неделя, което я устройва чудесно. При всички случаи помага препоръка от познат, да не се отчайват лесно и да са реалисти.

# 590
А как си намират работа децата? Синът ми може и да знае, но аз не съм в час. Дайте някой сайт да погледна оферти.  Hug

Не винаги има обяви. Много студенти редят стоки в супермаркетите. Обикаля , тези които са около него и пита

# 591
  • София
Морска, няма за какво да се извиняваш, аз не съм се обидила  Grinning
Извинявай ти, но наистина ми се стори отнесено към мен, затова реших да се разтворя напълно. Не ми е страст да се отчитам пред някого  Laughing но пък тук вече ви имам за близки, освен това смятам, че опитът на всяка от нас е безкрайно полезен за следващите. Аз колко години съм чела от засада, преди да си направя някакви що-годе реални изводи  Mr. Green

Не съм останала с впечатлението, че някой пише, за да заблуди. По-скоро съм склонна да го отдам на децата - всяко живее различно и има нужда от различен стандарт. Както - по мои наблюдения - във всеки английски град стандартът е различен. Някъде разликите са малки, но за нас, като българи, са си съществени.

Сещам се, че май не съм споделяла тук един доста полезен сайт, който сравнява стандарта на живот в цял свят, включително по градве и по най-най-различни критерии и подробности. Естествено, всичко е ориентировъчно, но пък се актуализира много често, въобще - интересен е Simple Smile
В линка съм въвела показване на цени на сирене за Северна Европа по градове, например:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/region_prices_by_city?displ … 12&region=154

# 592
  • София
Моята щерка също разпраща много СВ-та, както и обикаля околните й магазини, кафета, пр. Според мен, проблемът й е, че си е отделила някакво минимално количество часове за работа, затова и не е започнала някъде на постоянен ангажимент.

Досега само инцидентни - раздаваше рекламни брошури няколко пъти, няколко кетъринга направи (но пък това не ми се вижда изгодно, тъй като губи доста време в път, често - и към други градове). Участва и в университетските проучвания. Ала всичкото това са общо взето стотинки.И опит на местна територия! Той е изключително важен за работодателите.

# 593
Sandalka, разходите на синът ми са почти същите като на дъщеря ти - около 400 паунда на месец Simple Smile

Като работа - тук там някой флаер и подобни. 

# 594
Момичета, някой имал ли е случай още в началото в офертата да не е имало изискване за езиков сертификат?

# 595
  • София
Момичета, някой имал ли е случай още в началото в офертата да не е имало изискване за езиков сертификат?

Малко не разбрах за "още в началото на офертата"  Rolling Eyes
Ако изобщо липсва изискване за език в офертата, значи явно кандидатът при попълване на УКАС е изпратил валиден сертификат, който ги е удоволетворил. Затова не са сложили такова изискване.

# 596
Ние също получихме оферта без изискване за сертификат (от Шефилд). Синът ми още не се е явил на изпит и затова в апликацията не е попълнил нищо.

# 597
Здравейте мами,
Искам да попитам дали на някоя от Вас детето взима стипендия за успех и как става? Кандидатства ли се отделно или е автоматично, след сесията?
Благодаря предварително за отговорите

# 598

Малко не разбрах за "още в началото на офертата"  Rolling Eyes
Ако изобщо липсва изискване за език в офертата, значи явно кандидатът при попълване на УКАС е изпратил валиден сертификат, който ги е удоволетворил. Затова не са сложили такова изискване.
Ами например от Университета на Глазгоу в първата оферта имахме изискване за език, на другия ден го бяха премахнали. От Страклайд няма такова изискване, но се притеснявам да не е някакво техническо недоглеждане. Водим допълнителна кореспонденция, но си остават притесненията, че няма да признаят тойфела.

# 599
  • София
Значи, явно сте приложили ТОЕФЛ сертификат и явно той е над 92 точки резултат, та затуй.
Синът ми също има приложен ТОЕФЛ, но неговият е 89 точки, та във всички оферти има изискване за език (ИЕЛТС).

Начи, мноооу ме дразни тази година промените в офертите! Как си бъркат само и си пишат, каквото последно им е хрумнало! Вярно, че във вашият случай е от изгода за кандидата, ама повечето пъти е обратното. Човек трябва да седи на тръни, егати.

Общи условия

Активация на акаунт