Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 58 259
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Кати Да разбирам ли че и при нас е тръгнало на горе. От дробовете към носа. Оххх дано бееее дано...миличкото ми детенце така ми е жал като започне с мъчителните кашлици.
Хайде има ли още някой за Сандански. Laughing Нямам търпение за почивката.  Hug
Имайки предвид,че вече сте и по големи много е вероятно симптомите да са ви все по високо от дробчетата.Последните два пьти когато Жожи беше болен всичко остана горе в гьрлата единият пьт си беше ларингиален пристьп,а другият пред пристьпно сьстояние пак и Филчев не закьсня да ни похвали,че вече сме добрият рецидив на дете болно от астма и се бори организма и не слезат кьм дробчетата нещата.Всички ще го израстьт кои по рано кои по кьсно.
Мммм  за Сандански има още даже за хотела ни,но от друга темичка,а и братовчедката се уреди сьс стая даже до вас  Joy

# 436
Момичета да ви питам,на моя бебок мога ли да правя инхалации с физиологичен р-р.Има хрема,която се стича назад и се дави.Идва док. да го прегледа и ми каза само да ги вадя с помпичка,но инхалации каза,че се правели само при спазъм.На баткото сополите и кашлицата много добре де повлияха от инх. с физ. р-р и то по 2 на ден.Някой правил ли е инхалации на толкова малко бебе.

# 437
Marmaladi, какво значи агресивна терапия.При нас беше изкючване на алергена?

Точно обратното - включване на алергена  Whistling

# 438
Marmaladi, разбрах.Това се нарича десинсибилизация и ние го приложихме за 180 дни постепенно въведохме кис. мляко, но това стана след като обиколихме сума ти лекари.
Момичета , притеснена съм 5 ден сме с температура.Давам Панадол, Коларгол за водната хрема, Ериус.Вчера пак го водих , но цял ден нямаше, каза добре вирус е. Гърдите са чисти , кашля от сополите.Вечерта вдигна 37,8, днес сутринта 37, 8 , а сега 37,4.Не сме ли вече за антибиотик?

# 439
Marmaladi, разбрах.Това се нарича десинсибилизация и ние го приложихме за 180 дни постепенно въведохме кис. мляко, но това стана след като обиколихме сума ти лекари.
Момичета , притеснена съм 5 ден сме с температура.Давам Панадол, Коларгол за водната хрема, Ериус.Вчера пак го водих , но цял ден нямаше, каза добре вирус е. Гърдите са чисти , кашля от сополите.Вечерта вдигна 37,8, днес сутринта 37, 8 , а сега 37,4.Не сме ли вече за антибиотик?
Аз знам от педиатър , че повече от три  дни температура е за антибиотик, НО  се пуска ЦРП , за да се види със сигурност дали е бактериална или вирусна инфекция и тогава педиатърът казва какво , що ....

# 440
и аз така знам и затова това протакване ме притеснява.Само ме успокоява , че са ни чисти гърдите и този път сополите изтичат навън.

# 441
Има ли в темата майка от Плевен с 2 годишно детенце Виктория?

# 442
Здравейте,днес след поредния пристъп,пак ни смениха лекарствата.Сега ни изписаха пулмикорт,2 пъти по 1 ампула,докато е пристъпа и после 2 пъти по половин,за 3 месеца.Сега освен пулмикорта имаме и 4 пъти на ден вентолин.Могат ли да се правят заедно двете и ако да колко физ.разтвор се слага?И нормално ли е инхалацията с пулмикорт да отнема повече време от тази с вентолин?

# 443
  • Sofia
Здравейте,днес след поредния пристъп,пак ни смениха лекарствата.Сега ни изписаха пулмикорт,2 пъти по 1 ампула,докато е пристъпа и после 2 пъти по половин,за 3 месеца.Сега освен пулмикорта имаме и 4 пъти на ден вентолин.Могат ли да се правят заедно двете и ако да колко физ.разтвор се слага?И нормално ли е инхалацията с пулмикорт да отнема повече време от тази с вентолин?
Могат за се смесват двете лекарства и да се убедини инхалацията.1-2мл физ.р-ор е добре.
Предвид и това коети ми писа на лични пьк аз не намерих време да отговоря  bowuu
Пулмикорта ми се струва,че ще ви подейства добре и значително ще намали честотата на престьпите и тежестта им.
Аз сьм забелязала,че инхалацията с Пулмикорт странно той вьтре изглежда като пара по време на самата инхалация докато Вентолина си се вижда че е в течна форма.Не мога да кажа,че е много дьлго но все пак като количество някой пьт може и да е по.вече.
Мммм аз сьм в една чуденка дали да не си сложим Пентаксина или да почакам още малко да отшуми опашката на грипа  newsm78

# 444
  • София,
eli_vulkova спокойно можеш да смесиш вентолин+физиолгоичен разтвор и пулмикорта и да правиш инхалацията общо! Сутрин и вечер като физ. рацтвор да е 2 мл. , ампула пулмикорт за първите дни както Ви е предписан и количеството вентолин. Доста по дълга е инхалацита так - все пак си е и доста количеството. Ако мислиш че няма да има търпение детето може и да ги направиш отделно през час примерно, но те все пак са си много инхалациите за деня. И аз мисля че сега ще потръгнат нещата!!!
И аз искам на Санданскиииииии, но засега ще се въздържа, аз може да се включа там за пет шест дни от 25 до 30 април примерно!
И при нас проблемите се качват нагоре и то трайно - от дробчето към гърлото!
Утре влизаме в болницата за изследванията преди операцията! Praynig

# 445
Eli_valkova, какво количество вентолин ви е изписан? Вентолинът по принцип се разрежда с 2 мл физ.разтвор и се прави на мин. 4 часа в домашни условия (ако не са те предупредили). Към него си добавяш и Пулмикорта.

Аз мисля, че още по-удачно е Пулмикорта да го разделиш на 4 инхалации заедно с Вентолина всеки път. Т.е. по 1/2 ампула на всяка инхалация. Иначе, когато се прави само Пулмикорт, се разрежда с 1 мл. физ. разтвор, независимо от дозата.

Предупредиха ли те, че винаги след Пулмикорт, устата трябва добре да се изплакне (жабурене и гаргара) с вода и лъжичка сода в нея. Лицето също се измива старателно.

# 446
Момичета, ние най-накрая се сдобихме с варицела. На края на карантината в групата, сега ще я удължат още 3 седмици Laughing.
Кажете какво правихте с лекарствата за астмата? Тези дни не съм пръскала фликсотид, защото беше на хомеопатия заради един вирус. Мисля да не го започвам, докато не мине варицелата, както и пулмикорт. За момента освен пъпките друго няма, та може да изкараме само на сингулар.

# 447
Вентолина ни е 0,5мл.,разреждам го със 2 мл. физ. и сега към това да добавя и пулмикорта без повече физ. така ли?

# 448
  • Sofia
И при нас проблемите се качват нагоре и то трайно - от дробчето към гърлото!
Утре влизаме в болницата за изследванията преди операцията! Praynig
Много стиснати палци от нас всичко да мине благоприятно и ще мине  Praynig
Чакаме те след два-три дни с добрите новини.От тук натам нещата да се отпушат и да намалеят даже изчезнат всички болестиии  Hug
А ако и Сандански дойдете супер макар да се засечем за има няма два -три дни.
С вас сьм успех  Hug

# 449
Айфел Сливици ли ще вадите? Бързо възстановяване. Във Варна има нов метод на премахване със лазер от няколко месеца.
 Вчера си взехме изследванията и се оказа че имаме пневмокок в гърлото. Пак на АБ-Аугументин.И после на бронховаксон и изопринозин. Личната ми намекна, че ако така продължава най-добре е да извадим и другите две сливици. Третата махнахме миналата година. Уж беше добре, но тази зима пак боледува много. Аз обаче не съм убедена, защото не прави ангини с високи Т. Боледува често и кашля най вече.
А вентолина на нас са ни го изписвали по 0,3 мл в 2,5 физ. разтвор. Мисля че по 0,5 е много, но ако лекар го е изписал, те си знаят.

Общи условия

Активация на акаунт