Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 58 249
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
В Токуда др. Димитрова има няколко наистина - става въпрос за Кремена Димитрова - детски педиатър в отделението по педиатрия. Има и една др. Димитрова която е офталмолог наистина! Mr. Green
Кристина Петрова работи още в Токуда, но вече не води диспанесра за деца с астма, той е поет от детския пулмолог, др. Алексиева! И понеже има доста дечица др. Кремена Димитрова също води част от диспансерните деца, тя е педиатър не е пулмолог, но има специализация пулмология и доста време се занимава с това!
А Криси Петрова не е в чужбина а е на някаква спациализация, което не и позволява да е на пълно разположение в болницата, тя дава само дежурства в отделението!
Даде ама и Алексиева вече е в чужбина,  и това ме ядоса, никой не се обажда да ти каже, при проблем я търсиш, ама тя не работи вече тук. Иначе ми харесват в отделението и от доктор Лисички съм доволна и от Кремена Димитрова също с хубави впечатления и от Кристина Петрова.
Много ви благодаря за отговорите. Още ще го мисля.

# 616
Аз съм доволна от Вичева, макар, че не ни следи тя.
ЗОК Надежда имат договор с Токуда.  Peace

# 617
Здравейте, темата наистина е много актуална. Тази зима и пролет просто ни съсипаха грипове, настинки, бронхити и какво ли не. Искам да препоръчам на мамите да ползват по-често инхалатори. Откакто го имам, проблемите намаляха. Още при първите признаци веднага започвам неговата експлоатация. Обикновено го пълня с физиологичен разтвор, много добра профилактика. Надявам се този линк да ви е полезен: http://-spam181-/nebulayzeri/aparat-za-krvno-microlife-neb-110b.html. Инхалаторът е и много забавен. Към него има лепенки и синът ми вече го е облепил целия.

# 618
  • Sofia
Здравейте, темата наистина е много актуална. Тази зима и пролет просто ни съсипаха грипове, настинки, бронхити и какво ли не. Искам да препоръчам на мамите да ползват по-често инхалатори. Откакто го имам, проблемите намаляха. Още при първите признаци веднага започвам неговата експлоатация. Обикновено го пълня с физиологичен разтвор, много добра профилактика. Надявам се този линк да ви е полезен: http://-spam181-/nebulayzeri/aparat-za-krvno-microlife-neb-110b.html. Инхалаторът е и много забавен. Към него има лепенки и синът ми вече го е облепил целия.
Определено нашите деца толкова да свикнали с инхалатора,че и на сьн си седят и дишат милите и без лепеки и чудесиики #Cussing out
Момичета как сте оздравяха ли малките юнаци и принцеси???
Marychery,Eiffel,Klem4e добре сте вече.
Ние нещо цяла седмица се чудим дали ще се разболяваме опитвасе да подкашля,но за сега нищо особенно освен и едни задьржани секрети от нослето сутрин.Давам си хомеопатиика и си трайкам  Joy не сме ходили и на лекар ама и не виждам да имаме нужда.Удивявам се колко бьрзо времето лети и ни остана месец до жадуваната пролетна почивка.
Успех на сладурковците които утре са на детска градина  Hug

# 619
Тъкмо мислих че се оправяме вече и започнахме да намаляваме вентолина и ето че свири и хърка от дясно. Ще се гръмна наистина. На антибиотик сме от четири дни .....Незнам какво да направя още. За сега още нямаме хомеопат , защото го сменихме и интервюто ни е чак в четвъртък.....та немога да си помогна с хомеопатия......Ако видя зора ще му дам и дехидрокоризон....колкото и да не искам.
А другите как са .....дано да сте здрави щом не пишете.

# 620
  • София,
Привет
Ние днес записахме сезона на Дг за тази година - мой ни е първия ден! newsm78
Нещо хич не и се ходеше, не и се ставаше, незная, но тя си  е свикнала в къщи и това е, като мен е домошарка и хич не и се излиза!
Клемче защо намаляш Вентолина, щом не сте добре не го номолай, а и антибиотика сега тъкмо почва да ви действа, небързай, почакай малко! А какъв кортикостероид ползвате, включи и малко пулмикорт ако нямате кортикостероид назначен, по бъ зо ще се стабилизира! Peace
Кате радвам се за вас, и почивката идва!  Hug

# 621
Давам Фенистил , Монтелукаст Вентолин , Зиртек , Изопринозин  , Клацид и капки Проспан. Днес го преслушвах нямаше хъркания и свирене , но гласът му се променяше и щом се изкашля се оправя. Също и диша по - трудничко.

# 622
Здравейте момичета извинявам се малко съм в страни от това което пишете.  Детето ми е с решение от ТЕЛК взима си полаганите пари. До тук добре. В събота гледах репортажа за ром ската измама  и решиха да ви попитам вие с подаването  на документите в социалните и на вас ли са ви давали по 5 00лв. какви са тия пари много чудно ми стана. Искам също да ви попитам какви права и закони имат нашите деца? На нас  не ни дадоха никакви пари с подаването на документите в социалните. А трябва ли да ни  се полагат? Благодаря Ви много дано сте  ме разбрали какво исках да разбере Аз малко объркващо го написах.

# 623
  • Sofia
Klemche ne vi li e mnogo dve protivoalergichni zaedno???Az bih mahnala Finistila,a ako prodaljava da se kolebae kashlicata shtom nqmate i homeopatiq sega bih napravila inhalaciq s Pulmikort zada moje da zadarji i po  barzo da se izchisti,no samo ako neshtata sa zle....Az vaobshte ne sam privarjenichka na tova da piem 10 hapcheta nakup......

# 624
И Михаил е здрав вече. На ясла е от днес. До вчера беше на Вентолин, вече не свири, добре се чувства. Мислих, че ще плаче сутринта - 2 седмици все пак бяхме у дома, но си влезна спокойно и с усмивка.

# 625
klem4e Извинявай, но тези лекарства всичките лекар ли ти ги изписа? Много натоварена схема ми се струва. Защо даваш Изопринозин заедно с АБ. И защо заедно Зиртек и Финистил? Те не са ли едно и също нещо.

# 626
И аз да добавя - Защо въобще даваш противоалерично при наличието на Монтелукаст? Когато вече се е натрупал в организма, няма смисъл и от антихистамин.
И защо капки Проспан и Вентолин? Капките са за инхалации нали? На фона на всичкият антихистамин даваш билков препарат newsm78
За инхалациите само с физиологичн РАЗТВОР - Те се правят също умерено, не повече от 4 на ден, защото има риск детето да се разводни прекалено....аз не правя само с физиологичен разтвор, тъй като вече веднъж моят син го бях разоднила много, и за малко ни се размина болницата.

# 627
  • София,
Давам Фенистил , Монтелукаст Вентолин , Зиртек , Изопринозин  , Клацид и капки Проспан. Днес го преслушвах нямаше хъркания и свирене , но гласът му се променяше и щом се изкашля се оправя. Също и диша по - трудничко.

Леле и аз обърнах внимание - как така и Фенистил и Зиртек, Клемче да не си се объркала, вместо фенистил нещо друго да имаш в предвид? И аз препоръчвам десетина дни да направите инхалации с Пулмикорт, но ти не ни слушай нас Mr. Green, докторските титли ги нямаме на хартия все още Mr. Green, а си се консултирай с такъв. Аз също смятам, че проспана е излишен, особено и затова че е билков, по добре го замени с Мукосолван, бромхексин, Амбрекс! Изопринозина го спри и го започни десет дни след като изпиете антибиотика, сега става някакво супер объркване в организма на детето!!!!  Peace Ще се оправите не се притеснявай!
И аз мразя така когато трябва да давам сто неща накуп, едно след друго- направо ми писва само да вървя след нея и да давам едно по едно! Ама и тя вече е голяма и имам чувстово, че е станала хаптоман като забравя нещо да и дам и сама ме подсеща и върви след мен докато не и го дам! Особено ако е нещо на бонбонче или хомеопатично! Сега и давам лимфомиозот за свиване на лимфните възли и на сливице, пише и че след оперативно действа много добре, о ни свърши опаковката, а забравих да купа друга, утре непременно ще мина първо през аптеката!
Меричери - радвам се че мишето е добре и вече е на ясла, аз все се каня да те питам какво стана с неговото плуване, нали беше намерила някъде да го водиш и него - започнахте ли?
Аз вчера водих Вероника на балет - в Зимния дворец, едно момиче дава нещо като частни уроци - в събота и неделя сутрин - ходят малки дечица колкото моята, групичката е много малка от пет - шест момиченца, много им харесва и са много въодушевени! А днес в детската също е ходила и на балет и на модерни танци, беше много щастлива - трите месеца в къщи са и се отразили супер зле!

# 628
Имам и аз въпрос.Преди две седмици синът ми направи спазъм,3 дни по късно беше още със непрестанна кашлица и свирене  гърдите.Правех 4 инхалации с вентолин на ден но облекчение нямаша.На третия ден вдигна температура,която според педиатъра беше от трахеит .Изписа зинат и започнахме да го пием.Още 3 дни имаше темп,но кашлицата и свиренето не спираха.Пи 9 дни зинат като направихме снимка и се оказа пневмония.Минахме на венозен АБ и урбазон.Така сме вече 4 дни но кашлицата не спира,нито свиренето.Нормално ли е това?Може ли след толкова урбазон още да е със спазъм?Според педи пневмонията се е оправила от венозния АБ,но защо продължава да кашли и да свири?Кръвните изследвания през цялото време са в норма,само Ео са двойно увеличени.

# 629
  • Sofia
Имам и аз въпрос.Преди две седмици синът ми направи спазъм,3 дни по късно беше още със непрестанна кашлица и свирене  гърдите.Правех 4 инхалации с вентолин на ден но облекчение нямаша.На третия ден вдигна температура,която според педиатъра беше от трахеит .Изписа зинат и започнахме да го пием.Още 3 дни имаше темп,но кашлицата и свиренето не спираха.Пи 9 дни зинат като направихме снимка и се оказа пневмония.Минахме на венозен АБ и урбазон.Така сме вече 4 дни но кашлицата не спира,нито свиренето.Нормално ли е това?Може ли след толкова урбазон още да е със спазъм?Според педи пневмонията се е оправила от венозния АБ,но защо продължава да кашли и да свири?Кръвните изследвания през цялото време са в норма,само Ео са двойно увеличени.
Макар и трудно уловимо на снимка отхвьрлен ли е варианта за чуждо тяло г дробчетата не е здьлжително да е пластмаскаа или дребна играчка може и семка или ядка та дори и солетка  newsm78
Но вьпреки всичко много е упорито това чудо което вилня тази зима  #Cussing out
На мойта прятелка детенцето след 2 АБ вече е добре а всичкото свирене беше от края на януари та да миналата седмица  Mr. Green
Относно вьпроса на момичето за парите и  ТЕЛК-овите решения не не сьм взела нищо допьлнително и назад.Вьпросните мами предполагам че нахална саси издействали да им платят чл.8д сьс задна дата за не по-вече от 3г.Докато са им превели реална парите са хванали по един месец още назад и двойните детски та горе долу ги натаманиха.Ихтиман сьвсем не е богат град но всяка община си има някакви помощи за различни групи хора може и от там да са се облагодетелствали  #Cussing out
Е Marychery и на скайпа видях че си ми писала аманяма кой да погледне навреме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт