Отговори
# 330
Моят хемоглобин никога не е бил над 125 (и то в най най идеалния случай  Mr. Green). Обикновено се движи около 117-122  Simple Smile

С миналата бременност успях да го поддържам до 115 почти до 8ми месец, но после вече се наложи да вземам желязо допълнително. Един съвет за желязото - калция пречи на усвояването на желязото, а витамин Ц го помага. Т.е. когато приемате храни с цел усвояване на желязо забравете за комбинацията от месо с кашкавал или сосове от сирена, както и супи със застройка от мляко, защото желязото просто няма да се усвои. За желязо - пържола със зеленчуци и фреш  Peace и два часа преди и след никакъв прием на храни с калций.

Като мине гаденето почвам пак такова разделяне на храните, че сега не мога изобщо да хапна месо  Sick Sick

# 331
Влизам на бързо да се похваля и отчета. Днес бях на преглед и според видеозона съм 10 г.с. и 2 дни, малкия бебок подскача и се виждат мини ръчички и една огроооомна глава  Mr. Green Вече е 3,16 см, а на 15.02 съм на първия си преглед по ЖК. Ще се записвам в Майчин дом Варна при д-р Боян Георгиев, а акушерката се казва мисля Снежи (или така поне чух). Док само ми каза, че имам обърната към гърба матка, която би трябвало да се обърне в последствие.
Поздрави на всички, не съм ви чела отдавна, но все ще наваксам някой ден Grinning

# 332
Tanishte страхотни новини, нямам и аз търпение до следващия видеозон  Mr. Green

# 333
Пумпалче, не го мисли, моя близка съвсем наскоро роди (секцио) с хемоглобин 90 и не се наложи преливане на кръв. Дори и да се наложи те са го предвидили, то никой не е застрахован от преливане по време на секцио. Бъди само спокойна, всичко ще се нареди.  Wink
Как се движите с кг. ? Аз си качвам и се ядосвам....

# 334
Стоя си на същите кг +/- 0,500.
Но кг не са толкова показателни, колкото мерките.
Да видим до кога  Laughing

# 335
здравейте, аз съм с хемоглобин 108,но тук в Гърция границите са от 150-200,но се оказа че съм с анемия и за това е така,но за моят тип анемия не трябва да приемам желязо.днес съм на лекар да видим какво ще каже док.като разбере резултатите от кръвните.надявам се днес да го видим и всичко да му е добре на бебчо и да разбера в коя седмица съм и как ги смятат тук  newsm78
аз съм здравно осигурена тук от мъжо,но ходя на частно и си плащам 30 евро на посещение,за кръвните ми взеха 20 евро (иначе са 100)
и аз почнах да качам килограми вече имам 1 отгоре
честито на всички чули и видели бебоците си  Hug   bouquet  Hug
на мен за гаденето ми помагат много лукчетата
 ПРИЯТЕН ДЕН   bouquet

# 336
Здравейте, аз съм с анемия от много години и си поддържам нормални нива с чай от коприва с една лъжица мед преди закуска.
Вчера получих едно кафеникаво зацапване, утре съм на лекар и направо съм се побъркала.. До колкото знам нито едно зацапване не е нормално по време на бременност, вие какво знаете по този въпрос?

# 337
Tanishte, ЖК по ЗК ли мислиш да запишеш? Питам, защото аз съм в голяма чуденка. Обясниха ли ти нещо повече за изследванията и всичко за ЖК?

Снежи е твоята акушерка. Аз ще съм при Рени, но и двете са много готини. Mr. Green

Момичета, на мен  Sick и стомашните неразположения ми ги спряха със системи 3 дни в болницата. По-добрия вариант е, отколкото да се мъчите и да се обезводните.

122 хемоглобин е добра стойност. Не виждам повод за притеснение.

# 338
  • София
Здравейте, аз съм с анемия от много години и си поддържам нормални нива с чай от коприва с една лъжица мед преди закуска.
Вчера получих едно кафеникаво зацапване, утре съм на лекар и направо съм се побъркала.. До колкото знам нито едно зацапване не е нормално по време на бременност, вие какво знаете по този въпрос?
По принцип доста жени получават зацапване в първият триместър. Но е задължително да отидеш на лекар.
Стискам палци, всичко да е о.к. Peace Praynig Hug

# 339
Аз получих такова на два пъти за по ден и половина през една седмица. И след двата пъти се паднах на преглед - докторът не ми е изписвал нищо. Изчетох в началото много по този въпрос, но в крайна сметка се доверих на лекаря си и спрях да чета. Информацията е широкоспектърна и в много голям процент от случаите стресираща. Довери се на своя лекар и не се осланяй на чуждите мнения и лечения. Строго индивидуално е при всеки. Това е моят съвет. То в коя седмица си?

# 340
Здравейте момичета! Влизам да се похваля. Сутринта бях на преглед. Ембриончето е 4,6мм, има и сърчице.
Изписаха ми Огестан. Пуснах си изследване за определяне на кръвна група и още едно, което не разбрах за какво е. На преглед съм чак средата на март.

# 341
Sonderzeichen В 7ма седмица и 5 ден съм.

# 342
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте, дами!
Аз съм добре, не съм качила нито грам все още (надявам се чак към края на 4-я пак да качвам), сега с хубавото време по-рядко ще пишем мамите с малки деца, че его мойто - цял ден е навън, не ще да се прибере и накрая заспа на входа от изтощение  Mr. Green
Искам да ви споделя за едно много хубаво олио за кожа - против стрии - казва се Nivea Smooth Oil. вчера се намазах за сефте и ефекта е страхотен, понеже кожата чак беше почнала да ми се лющи от сухота. Ако иска някой може да го пробва.
Хемоглобина ми предната бременност беше 115 до края, сега не знам още - сиг другата седмица ще ида да направя изследванията.
Пожелавам ви прекрасен слънчев следобед   bouquet

# 343
Здравейте, мами Simple Smile
поздравявам всички за сърчицата   bouquet Simple Smile)) и успех на останалите да ги чуят по-скоро Simple Smile)
добре дошли и на новите мами Simple Smile))
и аз имах кафеникаво зацапване в 7 г.с. и лекаря ми изписа дуфастон, каза ми 2-3 седмици да го пия...И аз мн се бях притеснила и съжалявам направо, че четох из форумите.... Лекарят ми каза да не се притеснявам Simple Smile))
..съжалявам, че не пиша често, но едвам смогвам да ви изчета, че и на работа ходя,...та сега си взех няколко дни отпуска и ще успявам да се включа повече Simple Smile))

Да питам мами от Хасково има ли??

ако може и мен да ме включите на предната страничка Simple Smile)) на 8.09. ми е терминаа Simple Smile))

чета, че на някои от вас им се разминава по калкулатор и от лекаря... има ли такива като мен, дето не си спомнят последната менструация?? Thinking
така се случи, че до юли 2012 пиех противозачатъчни и като ги спрях цикълът ми идваше ту на 28 дни, ту на 35....не можах да му хвана "спатиите" Shocked и тъй като последните месеци на 2012 имах мн работа и едва като мина декември, се осъзбах, че не ми идвало през месеца...

# 344
Влизам на бързо да се похваля и отчета. Днес бях на преглед и според видеозона съм 10 г.с. и 2 дни, малкия бебок подскача и се виждат мини ръчички и една огроооомна глава  Mr. Green Вече е 3,16 см, а на 15.02 съм на първия си преглед по ЖК. Ще се записвам в Майчин дом Варна при д-р Боян Георгиев, а акушерката се казва мисля Снежи (или така поне чух). Док само ми каза, че имам обърната към гърба матка, която би трябвало да се обърне в последствие.
Поздрави на всички, не съм ви чела отдавна, но все ще наваксам някой ден Grinning
Е , той явно на всички казва , че са с обърнати матки . И на мен така ми каза , нещо което досега никой не ми е казвал а съм ходила при много гинеколози . Аз останах много разочарована от този лекар тъй като ми каза , че имам кухо яйце на преглед с вагинален ехограф , след два дни бебчето го видяхме с обикновен ехограф .

Общи условия

Активация на акаунт