Професионални серии за коса - тема 48

• 67 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Жаки, не съм много сигурна, че разбирам въпроса напълно...обаче отговарям Embarassed
Паднала коса да поникне отново в същия вид, в който е била?

Има такива хранителни добавки за растеж и сгъстяване на косата. Те ще уплътнят новопоникващата коса. Защото нали е важно с какво я храним Peace

А иначе - моята коса става двойна след ботокс, след бамбук /термофилър+ампула за предпазване на ;цвета + про-концентрат маска/ и не на последно място след използване на Айдж сюприм на Лореал - шапмоан и маска...

# 526
и не на последно място след използване на Айдж сюприм на Лореал - шапмоан и маска...
О,да...Тази серия наистина прави косъма по-плътен Peace Както и еластисайзъра.Но само шампоани и маски няма да помогнат.Наистина ти трябват и някакви добавки(хапчета).Аз от 2 дена ползвам шампоана за растеж на косата на ШП.Засега нищо не мога да кажа,пише че действието се проявява за 6 седмици употреба.Но моята коса не пада,не се къса.Просто искам да я подсиля и подхраня...

# 527
Здравейте, имам един въпрос и ще помоля знаещите момичета да ми отговорят! Дълбоко почистващите шампоани  разтварят ли  кутикулата за да се  подготви  косата за маска или процедура  или това става само с протеинови шампоани?
Самоцитирам се и се надявам някой да отговори!

# 528
Tя косата не е паднала, по-скоро е станала по-тънка. Според мен лично е от дърпане и непрестанно вдигане на кокове и тн. Аз го правех това с години и четох, че от това коренът се уврежда и после косата става по-тънка (дори има шанс повече да не се появи).
Разбира се от тогава вече не я измъчвам и тегля, но се чудя дали има продукти с които да се оправи или просто е процес, който не може да се върне назад.
И това не става на всички места, а само най-отпред около лицето където по принцип си е тъничка.
Ако сте забелязали Бритни Спиърс как изглежда напоследък, тя го има това но в доста тежка форма. И съм сигурна, че е от непрекъснато й ходене с кокове и опашки.

Скрит текст:

# 529
Жаки, аз също мисля че добавки ще ти помогнат за това, което ти се иска. Пиеш ли нещо в момента?  Peace

# 530
Жаки°,тази серия е ок и за изтъняващи коси.Не е задължително да има косопад,аз лично точно затова си взех шампоана:
http://bg.strawberrynet.com/haircare/schwarzkopf/bc-hair-scalp-h … um/137134/#DETAIL
http://www.zlatnaribka.com/schwarzkopf/hair-scalp-kosa-i-skalp/s … th-shampoo-250-ml

# 531
Честно казано не ми се иска да пия каквото и да било, което е конкретно за коса.
Пия чист сок от алое (гел) и ето тези витамини, които съдържат абсолютно всичко

По-скоро се чудех дали има някакви ампули или концентрати, които да могат да се нанасят в корените.

# 532
Благодаря, момичета  Hug

http://prikachi.com/images.php?images/209/5882209Y.jpg

Ето и снимка на косата ми, за да добиете представа и да определим заедно от какво точно има нужда, че съм голям лаик Simple Smile

Бубка, благодаря за топката на Тиги, бях в чуденка и за нея. Ще се снабдя.  smile3521

Мишана, т.е. трябва да увелича протеина 3пъти или 4 в месеца ? Бустерите ги гледах и тях, ама каква точно е тяхната функция ? Еластисайзъра, да го изключа ли от "схемата"?

# 533
Дълбоко почистващите шампоани  разтварят ли  кутикулата за да се  подготви  косата за маска или процедура  или това става само с протеинови шампоани?

Дълбокопочистващия /моя е на Макадамия/- за мен има лек приятен аромат на горски виолетки/ ще освободи косъма и скалпа от минерални натрупвания, ще свали излишния себум /при прекаляване с такъв шампоан, обаче, ще получиш засилено омазняване точно заради този ефект/ и ще почувстваш косата си много лека и с неочакван обем и лекота в корените. Това - от личен опит и от опита, който имам върху косите на две "опитни" зайчета. /няма пострадали при експериментите ми Laughing/.
Един почистен от такъв шампоан косъм би трябвало да поеме всеки продукт, който нанасяш след него - по-пълноценно и по-добре. Ако нямаш протеинов - използвай този - но според мен - не -по-често от веднъж месечно.  Peace
---------------------------------

Жаки,
сега разбирам въпроса по-добре. И - да - добавки, протеинов финиш - напр. Зеления лосион на Алфапарф, спрея на Афоджи с кератин и зелен чай и определено Ейдж Сюприм.
Понеже виждам, че си фен на Керастаз - те имат серия Ейдж Премиум - тя имала такъв "запълващ", уплътняващ ефект - но засега не съм я пробвала. Защо не понатрупаш и малко колаген, освен протеина, който си ползвала успешно дълго време. Колагена при мен прави косага малко по-пригладена, отколкото ми се иска, но пък е жилава след него.
А протеиновите Керастаз, които ползваш не помогнаха ли за проблема с изтъняването? Нали те се "натрупват" върху косъма и го уплътняват... Thinking При мен работи...
------------------
 Dari_G,
ако косата изглежда кльопнала и прекалено пригладена към скалпа, твърде мека е и дори неприятно мазнее в корена на втория ден след използването на хидратиращи серии от типа на Макадамия - а същевременно ти се струва безжизнена и без блясък - най-вероятно и липсват протеини и е възможно да има натрупвания от силикони и други. Ползваш ли кристали - особено ако са със спирт - те могат да доведат до такова усещане? Аз съм привърженик и на балсама след маската  /не слагам всеки път - но определено има разлика-балсама приглажда косъма по специфичен начин и той заблестява/.
Ако разгледаш 1 косъм на силна светлина върху бяла хартия и той ти се вижда неравномерно плътен - на места тънък, на места - по-дебел - това е признак за необходимост от уплътняване, запълване с протеин. Аз виждам коса в сравнително добро състояние на снимката ти. Ако Милк-щейк ти е била лека терапия - наистина потърси пробичка от Афоджи-протеина...При него ефекта е по-осезаем след второто измиване на косата - веднага след терапията може и да не си "уау"-очарована. И - схемата, изпробвана тук е 1 протеин - поне 2 хидратации...иначе стават други ефекти...
Бустерите и ампулите са силни продукти - концентрати са, обикновенно съдържат съставките на съответната серия от която са. Аз ги определям по цвета. Имат добро описание в Златна рибка. Погледни го. Не са за всяка седмицаобаче, според мен и моята коса. Те са инжекции Wink

/извинете за дългия пост - но съм многословна днес Embarassed Confused/

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 17:30 от Мишана

# 534
Стана, но само в/у останалата ми и без това здрава и плътна коса. Аз за това си мисля, че съм си увредила корените където е бритона. Расте си нормално и бързо, но някакси по-тънко от преди. И само там, останалата коса си е същата.

# 535
Жаки, май ще трябва да се прежалиш за някоя и друга таблетка от добавките. Wink Щом въпроса е в новопоникващата коса - то е нормално бебешките косъмчета да изглеждат малко пухести и нефелни - дай им малко селен, цинк, витамини, омеги. Има наистина много добри добавки, с които не само аз , но и много други момичета имат опит. Освен, че засилват растежа, наистина с просто око се вижда ефекта върху новопоникнлана коса.
И ти си с дълга коса - и аз от опит знам какви са неволите ти...

Ако искаш - драсни на лични, че тук вече прекалявам с дължината на постовете...и ще досадя.

# 536
Жаки коя е маската Максинтенз newsm78, която ползваш??

http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-intense-rep … -iztosshena-kosa/ Това ли е? Към протеиновите продукти ли се води??? newsm78

# 537
Отново едно голямо БЛАГОДАРЯ! Ще вкарам само протеини и ще довърша Макадамията. Да, косъмчетата са с нарушена структура и косата е сплескана още на третия час от измиването. Явно съм се прехидратирала. Златна си!
 Hug
За финиш довършвам една топка на Милк Шейк и олиото на Макадамия по връхчетата.

# 538
  • Бургас / София
Жаки коя е маската Максинтенз newsm78, която ползваш??

http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-intense-rep … -iztosshena-kosa/ Това ли е? Към протеиновите продукти ли се води??? newsm78
Не съм Жаки, но ще ти отговоря. Аз също пробвах маската и е уникална ето тази е http://www.zlatnaribka.com/kerastase/nutritive--dalboko-podhranv … squintense-200-ml

# 539

Общи условия

Активация на акаунт