Професионални серии за коса - тема 48

• 67 022
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
Взех си това но никак не съм впечатлена, косата ми седи супер суха в краищата, след близо 10 изпомпвания. Чудя се ако сега сложа и коприната на CHI дали няма пък дай дойде много   newsm78

# 736
  • In transit
Преди няколко дена коментирах кои продукти са хидратиращи,кои протеинови и ви бях казала,че от ибката ми писаха,че Итенз Рипеър на Лореал е протеинов.Сега намерих разговора и ви го копвам:
Може ли малко ориентир.В сайта,графата "суха коса" означава,че продуктите са хидратиращи,а в графа "изтощена" -протеинови.Греша ли? И шампоана интенз рипеър какъв е-хидратиращ или протеинов?
zlatnaribka.com
Здравейте! Един продукт може да бъде и двете по принцип. Има продукти, които са с доста богат състав и не може да се каже точно "хидратира" или "протеинов". Това са термини, които са наложени от потребителите, но не са напълно коректни, тъй като изключително много продукти съдържат протеини, някои в съвсем малко количество, други в повече. Изтощената коса е най-лошото състояние на косата - тогава, когато е нарушен строежа на косъма и се използват продукти, които ще го изградят. Обикновено изтощената коса е и суха, и се използват различни продукти. Ако косата е само суха, то тогава тя лесно обръща това си състояние - една маска в повечето случаи е достатъчна. Изтощената коса никога не може да възвърне.предишното си състояние, но продукти на протеинова основа и реконструктори. Шампоанът интенс рипер се използва, когато косата е суха и не толкова увредена,по-скоро протеинов. Поздрави!

аз се обърках от това обяснение  ooooh!

Жаки, как отмиваш кокосовото олио, нали ти си правеше такава маска? Голям зор видях и пак мазнее  Tired

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 20:42 от Mikkey

# 737
  • София
Аз искам да питам дали някой е пробвал Nashi argan? Интересувам се от шампоана,маската и олиото.

Пробвала съм маската от мостра и олиото също. И двете много ми харесаха. Маската е гъста, хидратира страхотно, но на по-тънка коса може да й е тежка и да сплеса. Олиото също е много хубаво, и то е гъсто, не омазнява. И двете миришат много приятно според мен.
Мерси много.   bouquet
Нямаше ги налични ,сега на 28-ми трябва да заредят и ще ги взема,искам да разнообразя малко Керастаз и Лореал. 

Можеш ли да ми кажеш от къде планираш да ги купиш?

# 738
С който и шампоан да хвана се измива без проблем кокоса при мен.

# 739
Преди няколко дена коментирах кои продукти са хидратиращи,кои протеинови и ви бях казала,че от ибката ми писаха,че Итенз Рипеър на Лореал е протеинов.Сега намерих разговора и ви го копвам:
Може ли малко ориентир.В сайта,графата "суха коса" означава,че продуктите са хидратиращи,а в графа "изтощена" -протеинови.Греша ли? И шампоана интенз рипеър какъв е-хидратиращ или протеинов?
zlatnaribka.com
Здравейте! Един продукт може да бъде и двете по принцип. Има продукти, които са с доста богат състав и не може да се каже точно "хидратира" или "протеинов". Това са термини, които са наложени от потребителите, но не са напълно коректни, тъй като изключително много продукти съдържат протеини, някои в съвсем малко количество, други в повече. Изтощената коса е най-лошото състояние на косата - тогава, когато е нарушен строежа на косъма и се използват продукти, които ще го изградят. Обикновено изтощената коса е и суха, и се използват различни продукти. Ако косата е само суха, то тогава тя лесно обръща това си състояние - една маска в повечето случаи е достатъчна. Изтощената коса никога не може да възвърне.предишното си състояние, но продукти на протеинова основа и реконструктори. Шампоанът интенс рипер се използва, когато косата е суха и не толкова увредена,по-скоро протеинов. Поздрави!

аз се обърках от това обяснение  ooooh!
Аз пък го разбрах така: има протеинови продукти, хидратиращи и балансирани - такива,които са за хидратация,но съдържат и протеини за подхранване. Маската Макадамия например се смята за хидратираща,но тя е и подхранваща,защото съдържа много масла в състава си. Сухата коса подобрява състоянието си само с хидратация,а изтощената коса се нуждае освен от хидратация и от допълнителен протеин за възстановяване на увредения косъм. Peace

# 740
bubka:)  и аз се колебаех дали да не пробвам този път да пробвам с начупването , защото не си първата от която чувам , че топката става и за това , но се въздържах че имах важна среща и не ми се искаше да екпериментирам точно преди нея  Grinning Би ли описала какво точно правиш , как я нанасяш и само я мачкаш ли или ползваш дифузер ?
Отговарям малко със закъснение,извинявам се  bouquet Пробвах нанасяне на суха коса.Вземам малко количество от топката,разнасям по дланите,леко намокрям с вода,пак разнасям по дланите да разредя консистенцията на продукта.После внимателно слагам по цялата коса отгоре,обръщам главата надолу,донанасям и отдолу.Размачквам косата с ръце,после издухвам със сешоара.И това е.Като вдигна главата само дооправям,вкарвам в ред кичурите...Винаги ми се получава.Но,пак казвам,всичко е строго индивидуално.Първо пробвай,но не когато трябва да излизаш,а като си у дома си.Че ако не стане поне да няма проблем Laughing Wink

# 741
Здравейте мили дами, за първи път ще пробвам професионални продукти да косата. Как мислите, добре ли е да почна с тези-косата ми е изрусена-тънка, без обем, бързо омазняващи корени и сухи краища, расте много, много бавно, всеки ден ползвам сешоар за оформяне Rolling Eyes...А, и съм бременна Mr. Green...
Tigi Bed Head Styling крем-гел за обем (Small Talk 3in1 Thickifier & Energizer & Stylizer) 200 ml   

L´Oréal Professionnel Série Expert Vitamino Color  шампоан за боядисана коса    
L´Oréal Professionnel Série Expert Vitamino Color регенерираща маска за боядисана коса

# 742
  • Варна
Здравейте мили дами, за първи път ще пробвам професионални продукти да косата. Как мислите, добре ли е да почна с тези-косата ми е изрусена-тънка, без обем, бързо омазняващи корени и сухи краища, расте много, много бавно, всеки ден ползвам сешоар за оформяне Rolling Eyes...А, и съм бременна Mr. Green...
Tigi Bed Head Stylingкрем-гел за обем (Small Talk 3in1 Thickifier & Energizer & Stylizer) 200 ml   

L´Oréal Professionnel Série Expert Vitamino Color  шампоан за боядисана коса    
L´Oréal Professionnel Série Expert Vitamino Color регенерираща маска за боядисана коса

ами така като чета може и да ти дойдат слаби продуктите за боядисана коса , a финишът не е за обем

# 743
 Hug, а така, ами сега? Какво да взема? Никакъв опит нямам-ползвам шампоан и балсам пантен само и едни ампули с плацента-нищо друго...

# 744
  • Стара Загора
След като всеки ден използваш сешоар задължително си вземи термозащита.Много се харесват термозащитите на фоср вектор на лореал проф.Аз лично ползвам Цимент термик на Керастаз,но не съм много сигурна дали за твоята коса е подходяща щом като е със сухи връхчета.

# 745
http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-force-vecto … soki-temperaturi/
това ли?
А шампоан и маска от тази серия ако взема добре ли е?

# 746

Общи условия

Активация на акаунт