Какви хора сме ние? Питам се.

• 3 564
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Пусках навремето тема, в която се питах защо от всички играчки на пазара съм открила само една, която представялва дете в инвалидна количка, но не се прие много добре. В крайна сметка всичко е във възпитанието и от нас зависи да променим обобщенията за народопсихология и манталитет. 

А защо трябва да има такава играчка? Ако ще има не трябва ли да има играчки без ръка или крак(макар че те такива се появяват по естествен начин:) ), да има играчки с чертите на Даун и всякакви други синдроми и болести, които имат арактерни външни белези?
Наличието на такива играчки едва ли ще възпита в нещо децата. Те имат достатъчно въображнение, за да могт да си представят, че приятелчето им в количка всъщност може да ходи или пък да му направят инвалиден стол от подръчни материали.
Приемането на другите се възпитава според мен в реална среда, като видиш такива хора около себе си и като копираш поведението на другите спрямо тях. Най-вече на мама и тати.
Едно време обаче не ги виждахме. Наистина бяха скрити като някаква ужасна тайна. И сегашното поколение възрастни тепърва се опитва да се справи със собствените си възпирятия, а оттам вече да обяснява и на децата. Според мен обаче нещата отиват на по-добре. Толерантността се увеличава.

# 16
Според мен щом има Барби във всички раси, не е чак толкова скандално да има и в един комплект например като тези на Playmobil и разни човечета, които отразяват действителността на улицата. То само като си помислиш няма и една фигурка с шкембе дори. Може и да не разсъждавам правилно, но според мен колкото повече се срещаш с едно нещо, толкова по-слабо впечатление започва да ти прави и поради тази причина в чужбина обръщат внимание на личността, а не физическите дадености.  Peace

# 17
  • ЯМБОЛ
                     Българите винаги са замитали проблемите под чергата-здравословни проблеми в къщата,развод,пердах...Всичко идва от това-какво ще кажат хората.После това се изразава и към проблемите на околните.Стремежът ние да изглеждаме,че на нас всичко ни е о.к.,апък на,виж другите.

# 18
Интересна тема сте отворили наистина. Не знам как точно е в чужбина, не съм живяла навън и не познавам нравите там. За разлика от тукашните. Замислям се напоследък често по този въпрос, защото някой ден ще се инвалидизирам от заболяването си и се чудя как ще ме приемат... Rolling Eyes Мисля, че няма да имам драматични случки. Не очаквам някой да ме дискриминира, защото трудно изкачвам стълбите честно казано. Joy
Що се отнася до дебелите или с друг физически дефект, който е зависим донякъде от тях, наистина тук са доста невъздържани хората. Дължи се вероятно на факта ,че повечето момичета и млади жени са стройни и слаби и просто изглеждат по-добре, затова са предпочитани открито.
Няма как да харесваш нещо, което не изглежда добре. Всеки иска за себе си по-хубавото от живота и го взема, ако може да си го позволи. Разликата е, че при инвалидите игнорирането е мълчаливо, а при дебелите не се прикрива. Не мисля, че в чужбина хората имат по-различен вкус, само са научени да пазят мнението за себе си. Иначе са като нас.

# 19
Какви болни и сакати хора?! Та тук малко да си по-тих, скромен и срамежлив ще те смажат. Имах няколко съученика по-свити, не пиеха, не пушеха, не се правеха на отворени, е колко подигравки понасяха не е истина. За положението в чужбина съм запозната от предаването ,,Странни двойки" и там се вижда разликата в отношението на обществото. Вижда се и по осиновяването на деца от чужденци. Какви деца осиновяват чужденците, а какви българите.

# 20
                     Българите винаги са замитали проблемите под чергата-здравословни проблеми в къщата,развод,пердах...Всичко идва от това-какво ще кажат хората.После това се изразава и към проблемите на околните.Стремежът ние да изглеждаме,че на нас всичко ни е о.к.,апък на,виж другите.

Наистина това го има. Да заблудим хората, че всичко ни е ОК. Хем нищо не върви в държавата, хем ние като най- успешни сме на шест и всичко ни е наред. Като, че ли всеки си слага маската и излиза.

Общи условия

Активация на акаунт