Нивиана за дизайна/6/

• 158 682
  • 793
  •   1
Отговори
# 615
Нивиана, благодаря за ценните съвети - явно ми липсват познания относно съчетаването на цветовете и техните нюанси и затова ще се допитвам до Вас и занапред. За съжаление нямам снимка на стаята, за да добиете по-точна представа. Залитам по топлите цветове, защото не се чувствам комфортно в стая, където преобладават студени - веднъж приятелка ме покани да видя новата й спалня - беше в резедаво и кремаво. Стоеше добре, дори перфектно, но излъчваше хлад и стерилност. Веднага усетих, че такава стая не е за мен, а тя се чувстваше уютно в нея. Различни сме - един харесва едно, а друг - друго. Хубава вечер!

# 616
Записвам се и аз в тази прекрасна тема.Предстои ми смяна на спалнята,решила съм да я направя в по романтичен стил,но все още не мога да харесам обзавеждане.Избрала съм си предетата и сега остава и да си намеря подходящата спалня към тях Laughing.Пердетата са подобни на тези http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81417.Иска ми се спалнята да е бяло или да в комбинация на бяло и светло дърво а за стените все още не съм избрала цветовете.
Нивиана,ще съм ти много благодарна ако ми помогнеш в избора.

# 617
За тези пердета вървят бели стени, а подходящи легла в романтичен стил и в бяло има в същия /на пердетата/ магазин.

# 618
  • София
Елени, разгледай снимки на shabby chic спални. Не мисля, че е нужно стените да са непременно бели, може да са всеки един цвят, който ти харесва. Предполагам, че papi6 има предвид това икейско легло, но всъщност всяко едно бяло легло ще стои чудесно според мен.

Скрит текст:
А за моята тюркоазена спалня вече се сдобих с тоя комплект чаршафи Simple Smile. От Икеа са, така че се надявам, че качеството е добро. 

# 619
Assos, ikea  не е чист  синоним на  качество.. Напомняш ми на една клиентка, която си купува чашите преди кухнята:)  Аз бих сложила  лилави чаршафи на тюркоазената  спалня. Не съм груба, говоря ти като на колега.

http://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQK … XgAAAAEc2l6ZQ.jpg
http://images.hepsiburada.net/assets/Mobilya/1500/Mobilya_2747528.jpg

papi6, радвам се, че още си наоколо;)

eleni79,  дори едни светлосини стени биха стояли на тоз романтизъм.

Не почвайте от завесите, те  са подменяеми според настроението. Почвайте от цялостната  концепция и усещане.

# 620
Записвам се и аз в тази прекрасна тема.Предстои ми смяна на спалнята,решила съм да я направя в по романтичен стил,но все още не мога да харесам обзавеждане.Избрала съм си предетата и сега остава и да си намеря подходящата спалня към тях Laughing.Пердетата са подобни на тези http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81417.Иска ми се спалнята да е бяло или да в комбинация на бяло и светло дърво а за стените все още не съм избрала цветовете.
Нивиана,ще съм ти много благодарна ако ми помогнеш в избора.

Пуснете търсене на

бяло   английско  дървени  легла спални..../ на англ..

и ще ви излязат  безкрайни варианти.

например:

http://www.pbteen.com/shopping/white-wood-bedroom-furniture/

# 621
Нивиана, благодаря за ценните съвети - явно ми липсват познания относно съчетаването на цветовете и техните нюанси и затова ще се допитвам до Вас и занапред. За съжаление нямам снимка на стаята, за да добиете по-точна представа. Залитам по топлите цветове, защото не се чувствам комфортно в стая, където преобладават студени - веднъж приятелка ме покани да видя новата й спалня - беше в резедаво и кремаво. Стоеше добре, дори перфектно, но излъчваше хлад и стерилност. Веднага усетих, че такава стая не е за мен, а тя се чувстваше уютно в нея. Различни сме - един харесва едно, а друг - друго. Хубава вечер!

Просто топлите трябва малко да се балансират, няма как да живеете  в прасковено огнена стая.
А може би има;) Интериора е предимно психология все пак.
Аз имах предвид  възглавнички. Факт , че мен ме  е хванала оранжево розова  вълна сега, когато стана студено, а съвсем доскоро бях на патешко сини и морско тюркоазени.

И си паля огън постоянно в печката  заради цвета;)

Забележете колко синьо има долу - килима , столовете,  сиви възглавници, зелено...и пак стои топло.

# 622
  • София
Ох не, имах предвид - ВЪПРЕКИ че са икейски се надявам качеството да е добро. А същите, но лилави вече имам, ще ги редувам ...

# 623
Нивиана, имам въпрос и предварително благодаря за отговора.
Търсим подходящ цвят за мебелите в детската стая. Обитателите са 2-ма малки мъже - на 8 и на 12. До този момент имаме стени в цвят "Свежа трева" и под - ламинат Златен дъб. Стаята е 22m2.
http://www.megachim.com/megachim_colors.php?prod_id=11&prod_marka=dekorator

Имаме и няколко спора със съпруга ми какви да са цветовете. Наистиня моля за съвет (и не само Нивиана, а всеки, който има желание да изкаже мнение).

Добавяйте  синьо и бяло. Доста е ярко това зелено вече.

Синьо, тъмнолилаво, дървесно , бяло.

# 624
Багодаря за отговора и снимките!
Избрахме Орегон 5529 на Кроношпан:

http://hosse.bg/product_details_222.html#prettyPhoto

Надявам се, че ще се върже на живо. Синьото не беше одобрено като вариант.

# 625
Момичета,благодаря ви за отзивчивостта Hug
Assos,направо ме остави без дъх...нагледах се на красоти,но аз по скоро искам мебелите да не са в този стил,представям си нещо съвсем изчистено в бяло или екрю и да вкарам такъв стил аксесоари-пердета,лампи,картини и т.н.
Нивиана,това синьо е много хубаво,но определено не е моят цвят,мисля да се ориентирам към бледо розово и екрю,тъй като и пердетата които съм харесали са в тези цветове,мисля да боядисам и стените в същите.
Не знам дали ще ми се получи това което съм замислила,аз си имам някаква представа в главата,сега остава и да намеря някой да осъществи идеите ми Simple Smile

# 626
Здравейте, Нивиана и всички, които биха ми били полезни! Дилемата ми е в цвета на стените в кухнята. В момента тече ремонт - усвоена тераса с цяло остъкление, около 14 кв.м. е общата площ. Кухненското ще е бяло с плот и гръб цвят дъб Небраска от Салекс, ъглов кухненски диван в тъмно и светло бежово. Стаята е северна и ми се иска да е в жълто, някак си топлина и светлина ако успея да вкарам. Въпросът е в какво жълто? Хем да не е някой блед цвят да му се чудиш какъв е, хем да не е нещо патешко, наситено.  ooooh!

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 12:35 от Im So Excited

# 627
  • В градината...
Бих ги боядисала небесно, светло сини
дъб небраска на егер - много светло бежово, ще пасне идеално
Скрит текст:
Скрит текст:

# 628
Много ми харесва това синьо и изобщо така показаните комбинации, но някак си в моята кухня не го виждам. Може би в спалнята, макар че и там ще ми трудно да го съчетая. Не знам защо, но ми навява асоциации за едновремешните обществени бани. Embarassed

Та връщам се към жълтото.
Това ми идва ту мач
Скрит текст:

Може би нещо такова.
Скрит текст:
или
Скрит текст:

И аз не знам...

# 629
Последното много ми хареса.

А какво ще щажеш за бледа резида...

Общи условия