Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече

• 27 797
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Tя ми е написала да изследвам anti TPO само, аз четох, че се изследва и anti TG.
TАТ и МАТ същите антитела ли са?
Извинявам се за тъпия въпрос, но до днес не знаех почти нищо за подобни проблеми и ми е доста тъмна Индия. Поне да пусна правилните изследвания утре, а после ще мисля какъв специалист да търся, че не е желателно да пътувам до Сф, а тук се оказва, че няма кой знае колко читав лекар, при който да отида.

# 181
Tя ми е написала да изследвам anti TPO само, аз четох, че се изследва и anti TG.
TАТ и МАТ същите антитела ли са?
Извинявам се за тъпия въпрос, но до днес не знаех почти нищо за подобни проблеми и ми е доста тъмна Индия. Поне да пусна правилните изследвания утре, а после ще мисля какъв специалист да търся, че не е желателно да пътувам до Сф, а тук се оказва, че няма кой знае колко читав лекар, при който да отида.
Честно казано и аз си нямам идея какво са просто това са основните хормони, които ми пусна ендото и четох че те са свързани с функцията на щитовидната жлеза. Rainy предполагам е по-запозната с тях.

Rainy, незнам дали беше ти, но в предни теми бях чела че с Хашимото при бременност има вероятност да се предаде на бебето, но само ако е момиче, при момчетата няма такава опасност. Знаеш ли нещо по въпроса? И още нещо - за Хашимото след ехография на щитовидната ли се разбира, защото вчера ми я гледаха и казаха че е много добре, няма проблеми.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 15:01 от didoliniq

# 182
ох,писах ,писах ,та го изтрих без да искам  Crazy
Мон,откъде ти хрумна да си направиш това изследване  ooooh! то сигурно е за добро,ама само притеснения пак...Дано е объркано!май 4есто се полу4ават грешки с такива данни ! Peace Аз дори не знам на английски как е това   newsm78 дано вси4ко ми е оки..
Аня,приятно изкарване в Амстердам и Брюксел  Hug не прекалявай с дългите разходки  все пак,е ве4е сме тежко товарни  и се изморяваме бързо  Laughing Сега си по-близко до мен -само малко вода ни дели  Laughing Hug
Направих си едно лате  малко за разсъняване 4е ми е едно приспивно ,както ме е напекло слънцето през прозореца и мсиля да ви по4ерпя и вас ,макар и виртуално  Hug Heart Eyes

# 183
  • София
Аз не съм добре  Tired
Случайно днес си пуснах сама ТСХ и се оказа 6,68 Shocked
Как и защо нямам идея. Преди време ми беше съвсем нормално, забременях бързо и лесно, нямам аборти и т.н. ....
Както и да е. Ходих на ендокринолог, назначи ми лечение от утре, но ми е пълна каша в главата...

Мон, пускай изследванията и дано бързо се оправиш. Аз след изследванията на Аня (които си пусна сама;)) се бях ошашкала, защото 2 пъти през живота ми съм пускала ТСХ и съм си мислела, че всичко си е ОК, но като си видях резултатите се стреснах - и при ендокринолози съм ходила и всичко ми било ОК, и никога не са ме лекували...Миналата година по това време е близо 5 (в реф.ст-сти, но достатъчно високо, а имам и ст-сти от по 6,7) - не знам как съм забременяла ако наистина е хубаво да е до 2  Laughing Сега съм решила утре на ЖК да си поискам направление и да ги напускам всичките...да видим.
Рейни, понежи си спец по въпроса, исках да те питам за ехото - какво показва при Хаши? И ако ТСХ ми е завишено, но ФТ4 е в норма, това проблем ли е? За какво става дума в такъв случай?

# 184
ох, тия хормони, само се бъркат значи....
Мон, да се оправяш по-скоро, знам, че влизат в норма които са с отклонения, но наистина важно е изследванията да са точни.
 Hug  Hug пожелавам ти да си спокойна и всичко ще се оправи!
аман от притеснения.
и наистина много често срещано е особено по време/след бременност, защо става така не мога да си обясня, толкова много ли ни е стресът  #Crazy

като четох за Амстердам и просто си представих картинката, супер, приятни разходки там  Peace
то наистина си е удоволствие Simple Smile
нещо не ми се пише, чета иначе като имам време...
приятен следобяд на всички  Hug

# 185
  • София

Мон... Да и ТАТ/МАТ да се види за Хаши - те не се поемат от касата за съжаление  Tired Все пак казвам, че е мнгоо важно в лабораторията, където вземат кръв да правят и веднага изследването, за да е най-точно. Ако не е тайна колко ти предписа 25 или 50.. 100? (по същата логика и аз мога- казвам Л-Тироксин 50 за 1 месец и контрола и готово  Tired )Ако жлезата преди да забременееш е била добре има голям шанс да не е Хаши (ама ако я е гледала това ендо дето на боб предписва неща не бих се доверила)

Фелисите- ехографията при Хаши показва промяна в щитовидната жлеза. (за мен лично са някакви сенки там дето гледат лекарите  Tired ) По принцип завишеното ТСХ (колко точно завишено!?) не е проблем за една небременна, нестрадаща от Хаши жена. То се влияе от стрес и от какво ли още не.. регулира се. ФТ4 в норма (също не знам какво имаш предвид, то и ТСХ 4 е във реферетни, ама реално е проблем).

Като цяло високите референтни на ТСХ според мен не са коректни, защото при едно ТСХ над 2.5 трябва да се види каква е причината - може да не е нищо, но показва лека хипофункция.. не знам защо лабораториите го държат така  Tired

# 186
  • Бургас
rainy..., 50 ми е изписала, сега погледнах.
Аз бях излседвала ТСХ и ФТ4 и бях правила ехограф на щитовидна по други причини преди бременността и всичко беше нормално. Това сега ми дойде като гръм от ясно небе ... много меко казано.
Ще пусна утре всичко наново, ще направя и ехограф и ще отида при още един лекар.

Тук в едната болница идвал като гостуващ лекар от Сф някакъв д-р Лъчезар Лозанов, говори ли ти нещо?

# 187
  • София

Фелисите- ехографията при Хаши показва промяна в щитовидната жлеза. (за мен лично са някакви сенки там дето гледат лекарите  Tired ) По принцип завишеното ТСХ (колко точно завишено!?) не е проблем за една небременна, нестрадаща от Хаши жена. То се влияе от стрес и от какво ли още не.. регулира се. ФТ4 в норма (също не знам какво имаш предвид, то и ТСХ 4 е във реферетни, ама реално е проблем).

Рейни бързак  Hug благодаря ти! Идеята ми беше, че аз очевидно съм си с високо ТСХ (генетично е явно, маман и тя е така Wink) и при последните ми изследвания резултатът е ТСХ 4,43 (0.25 – 5) и FT4 – 12,08 (9-20). Останах с впечатлението, че ТСХ дори и в норма е високичко, но ФТ4 си е в норма, та дали има проблем някакъв, защото според ендото няма  Wink Ще видим утре дали ще ме огрее да пусна аз едни хормонки Wink

# 188
  • София

Мон.. ама бях почти уверена, че започва с 50, както и да е. Лъчезар Лозанов ми говори - да, но с телевизионните му изяви за наднорменото тегло на българите  Crazy. Не знам като специалист как е... А имай предвид, че ако са забавили пробите и са ги изследвали след време може да даде огромно отклонение (това Начев ми го е обяснявал, не знам на какво се дължи, уж пробите са херметически затворени). Просто пусни на другото място и посети 2ро ендо.. преди това пусни да ги коментираме, за да знаеш какви въпроси да зададеш, за да не те правят на луда  Peace

Фелисите и аз генетично съм с високо ТСХ, както и маман.. и двете сме с Хаши  Mr. Green... какво значи Генетично с високо ТСХ?! Все едно да си генетично с висок холестерол...  ooooh! това е високо ТСХ, реално проблем като Хаши може да нямаш ... но имаш хипофункция на щитовидната (която е силно наследствена- от майка на дъщеря над 99% !!!!) ФТ4 е в Норма, което е супер - може да ти се изпишат малко хапчета за регулиране..
Честно ли ти казаха, че е нормално и генетично това  newsm78 Примерно сега като ще имам дъщеричка живот и здраве от 10 годишна трябва да започнем да я изследваме  Tired

# 189
Мон, на 12.02 Начев ще ми каже какво лечение ще имам.Но няма как да нямам, де.Обаче пак те подсещам, изследвай всичките щитовидни, за да може лекарят да добие пълна представа какво е положението.
ani2002, колко му е и един Лондон да посетим с ММ Laughing

# 190
Аз почнах антибиотик Аугментин... Днес бях при пулмолог, прослуша ме , потвърди ми за бронхита и хриповете от двете страни и каза, че е наложително да мина на антибиотик инъче може да се влоша още, а и тая кашлица и тея напъни ме побъркват.. С тези хомеопатични сиропчета абсурд да се оправя бързо, само се мъча по цели нощи... Инъче Теотарда , ако не ми прави сърцебиене, каза да си го пия по полвинка сутрин и вечер, освен това ми назначи и инжекции мускулно...Но ме успокои , че в 6 месец , за бебето е "най-благоприятно", ако мога така да се изразя такова лечение , в смисъл, че е по опасно в началото и в края на бременността...Само се притеснявам да не си докарам контракции , мъча се да не се напъвам много, но то не се издържа #Crazy Сега си лежа на топло и пия чайове в промишлени количества и нон стоп съм в wc...
Благодаря на всички за съветите и пожеланията за оздравяване, пазете се и вие момиета, че е ужасно неприятно... Sad

# 191
  • Бургас

А имай предвид, че ако са забавили пробите и са ги изследвали след време може да даде огромно отклонение (това Начев ми го е обяснявал, не знам на какво се дължи, уж пробите са херметически затворени).

Колко време /колко часа/ след като са ми взели кръв е нормално да излезе изследването?
Аз как мога да бъда сигурна, че в лабораторията не са забавили пробите...

Утре ще видим в другата лаборатория какво ще излезе.
Току що се връщам от ехограф на жлезата - според лекарката: десен дял - норм.размери. Срединно се скенира възел с изоехогенна структура и хипоехогенен периферен вал с размери 9/4мм. Ляв дял- нормални размери и ехоструктура. Истмус - нормален.
Имам и още два ехографа от преди това - последният е от февруари 2012, т.е. няколко месеца преди да забременея - на него всичко е нормално.
Сега видях, че имам пускани преди освен ТСХ, ФТ4 и anti TPO - и те са нормални.

bs_mamma , пий спокойно Аугментина, аз с него се оправих и спрях гадната кашлица. Peace

Аня, сподели после какво ти е казал Начев. Може да ми пратите някакви негови координати. Аз намерих всъщност едни негови телефони, но нямам идея до колко са актуални. В Панацея и МД ли работи в момента или другаде? Сега няма да мога да го посетя, но по-нататък няма да е зле.

# 192
Мон, незнам след колко време трябва да са готови пробите, на мен вчера сутринта ми ги взеха и днес на обед още не бяха готови, но четох че изследванията се правят 12 часа след храна.

# 193
  • Бургас
Да, 12 часа без храна и кафе. Други условия има ли не знам, не са ми казали.

# 194
Мон колко време го пи?Кога усети ефект, спомняш ли си...

Общи условия

Активация на акаунт