Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече

• 27 797
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Архи,не не мога да ти помогна с инфо,на български има много малко информация за подобни дефекти,спомням си когато аз търсех за тесния амнион,който изскочи при мен от прегледа при Марков,какво ровене беше ooooh!Според може да е свързано с по-голяма кръвозагуба при раждане ConfusedНо не съм сигурно,не се шашкай излишно, по притеснително наистина ми звучи да са 2 съда.

Дидолиния,според мен доплера на теб ти е повече от задължителен всеки път,с близанци е много важно.Горед-ло еднакви ли вървят като размер,смисъл има ли изсотаване на единия за сметка на другия?

# 496
Buena, последно бях на преглед преди 2 седмици и тогава бяха почти еднакви, разлика 50 гр.  А доплера искам да го направя, защото като бях на ФМ док каза, че ако искам да си направя, за да е по-сигурно, той не виждал проблеми, но за всеки случай. И така като ми кажат и ме гложди отвътре и ще съм по-спокойна да ги видят. Само че док, която се занимава с това идва от Сф един път в месеца и аз миналия не можах да се вредя, та сега чак на 2.03 имам час и се чудя дали няма да е късно като тогава ще съм в 29 г.с.

# 497
Didoliniq, щом док ти е казал, направете го. аз мислих, че нещо си се шашнала че си чела сори  Hug

3та ФМ се прави до 32 г.с. така че ако има нещо да се реагира навреме и да се коригира, предполагам по тази логика, че и за доплер не е късно 29та.

rainy, дано няма нищо по МБ.

# 498
Didoliniq,според мен всичко им е наред на твоите щнази, не с епритеснявай.Ама си мисля , че няма късно и рано за тва нещо.Иди си на 02.03 , да си спокойна, но съм убедена, че няма какво да се притесняваш Hug Hug Hug Praynig
Jos, аз си ходя при моя си лекар и просто тва пусто 4д го прави единия му колега- Велевски мисля че се казва.Ама  хич ен се притевснявам, защото доки каза,че всичко си е наред, просто или бебка не е в настроение както предните 2 пъти или пък докторът го няма  Laughing Ще пробваме пак в понеделник, ако не иска пак, ще остане за следващия преглед, пък не мисля, че е чак тооолкова голям проблем, след като доки каза, че всичко е наред и даже може и без това 4д да се минава

# 499
  • Бургас
Moмичета, сега си гледам резултатите от днешните изследвания. Аз имах 12г котка /голям котак, който почина и който обичах като брат без да преувеличавам Mr. Green, както и да е/ и всеки лекар като чуе, че толкова години съм гледала животно, чистила съм му тоалетната, целувала съм го, спала съм на едно легло с него и т.н. ми казваше, че не е възможно да нямам имунитет за токсоплазмоза. Затова ми казаха да не си пускам изсл, но аз пуснах на своя глава, И излиза:
Токсоплазма Ig G    <5.00 IU/mL     реф: < 6.5 - Отр.;6.5-8.0 -Гранична; >8.0-Пол.

Доколкото аз разбирам, излиза, че въпреки котката, нямам антитела, нали така newsm78 И сега и IgM ли трябва да пускам?

А цитомегаловирусът също IgG ми е отрицателен: 0.06 IU/mL  реф:   <0.9 - Отр.;0.9 - 1.1 Гранична ст-т; >1.1 - Пол. Сега чакам и IgM Rolling Eyes

jos , ми казаха на ФМ, че ми е степен 0 плацентата, пък що така ... нищо не знам вече Mr. Green

rainy..., продължавай си тогава желязото и си ок. Дано и МБ е чиста  Praynig Hug И да, права си, определено в задапаратните устройства е проблемът. Ще прозвучи многоп нескромно, но от толкова обикаляне по лекари, аз вече знам кое и как трябва да измеря и съм сигурна, че ако имах един среднодобър ехограф елементарните замервания щях сама по-точно да си ги правя  ooooh! Mr. Green...

Нанинка, много позитивизъм струи винаги от теб, много си миличка  Hug не че другите сте зли, да не ме разберете неправилно  Joy  Hug

Казах ли ви, че синът ми пак е болен - сдобил се е с нов бацил от у-ще ... водих го на лекар сутринта - уж било ларингит и херпангина /ако изобщо може да им се врява, защото според мен не е това/. Изписаха му лекарства за 70 лв и още мисля кое да давам и кое не, още няма докрай разгърната клинична картина, а аз си знам детето ...
Тръпна в ужас да не прихвана и аз нещо, че сме цял ден заедно  Mr. Green ooooh!

И после спокойна да съм била ... какво беше това спокойствие забравих отдавна  ooooh!

# 500
Ох, Мон, горкият бъдещ батко, милинкия пак е болничък.Дано по-бързо на му минава. Не може ли нещо със хомеопатии или пак някакви сериозни лекарства трябва да му се дават ?

# 501
  • Бургас
п.п. Излезе и другото Цитомегаловирус IgM 0.22 , референтни: <0.70-Отр.;0.70- 1.0 Гранична ст-т;>1.0-Пол.

Поне с това нямам проблем, нали ?

rainy..., аз имам още 10 ампули Тотема и в края на месеца, като пускам ТСХ и ФТ4, ще пусна и ПКК с желязо и ЖСК и ако е паднало, смятам да си допия Тотемата, че в момента нищо не пия.
За Тотема, пак важи 8 часа след и 10 преди Л-тироксина, нали?

# 502
Здравейте мили бъдещи и настоящи мами Simple Smile
В 29 седмица съм , чакам малкото си ангелче 9 май Simple Smile
края на декември ходих на фетална морфология при д-р Павлова в клиниката на Марков, всичко си беше наред , а и аз самата се чувствам чудесно. Искам да ви попитам за мнението ви за д-р Сигридов от клиника "Надежда", препоръча ми го една позната ходила при него на фетална. Сега е точно времето за третата фетална до 32ра седмица. И мисля да си запиша час при Сигридов, но не знам дали има смисъл при положение че се чувствам прекрасно Simple Smile На колко фетални сте ходили?

# 503
  • Бургас
Дано по-бързо на му минава. Не може ли нещо със хомеопатии или пак някакви сериозни лекарства трябва да му се дават ?

Дано, че се измъчи горкото и аз покрай него Mr. Green Откакто се е родил съм така, като се разболее и спирам да ям, да пия, душата ми е свита цялата ... вече е голям, все гледам да не се втелявам толкова, ама като го гледам да не спи и да се дави от задната хрема цяла нощ и сърцето ми се къса, че нищо не мога да направя, освен да се мъчим 10-14 дена докато отшуми ...

Изписаха му АБ и разни други сиропи. Обаче аз хич не съм фен на АБ. За 7 години е пил АБ точно 3 пъти. Всички други разболявания съм ги оправяла без АБ. И никак не искам да го тровя напразно. Затова ще изчакам до довечера или до утре и според състоянието му ще преценя какво да го правя. Лекарката му сложи диагноза за 2 минути, изписа АБ и ни прати да си ходим. Исках ПКК, СУЕ, изследване на секрет да му пусна.... нямало смисъл. Не им пука на хората и това е.

Извинете, че ви засипах с моите проблеми ooooh!

# 504
  • София

Мон... ами IgG за токсото показва, че нямаш в момента инфекция. Имунитет виждаш с IgM, а ако случайно имаш токсо се пуска и IgA (+ още нещо беше, за чието съществуване скоро разбрах, ама не е от значение). IgM положително => имаш имунитет. Амъ .. сега да ти кажа, аз като малка постоянно се врях в котките, имала съм котешки лишейчета и аз не знам колко пъти и... нямам имунитет.  Crazy Аз като теб, нямам Цитомегало, а при мен IgM е отрицателно и нямам имунитет. Е квото такова... вече не е страшно, беше важно да го нямаш сега.  Peace
 Дано синчето оздравява, а ти да не лепнеш нещо. А правилата са за "желязо" не за определен вид желязо  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil За всеки вид желязо, правилото важи.

# 505
Мон, разбира се, че можеш да имаш котка и никога не се разболееш от токсоплазмоза.Поради простата причина, че самата котка трябва да е носител, за да ти я предаде на теб.Аз цял живот съм имала конткакт с какви ли не котки, но е факт, че нямам имунитет, т.е. никога не съм се разболявала.Сега ще повтарям изследването към края на 7 месец.Поне така ме посъветваха лекарите.Последно изследвах в 4 месец.

# 506
Мон, те винаги така правят- всичко уж се решава само с АБ, ама може и по-дуг начин, ама ако питаш път почват да ти се карат, че много знаеш.Просто нямам думи ooooh! Дано с еоправите без АБ и миличкият да е по-добре Hug Hug Hug Hug И хич не се притеснявай, ами си споделяй всичко, което те мъчи,Нали затова сме всички тук- да си споделяме и да си погаме и подкрепаме колкото можем  Hug Hug Hug

# 507
Мон, не ми е ясно за ония изследвания дето си посочила, но за плацентата ти цитирам:

Съществуват четири степени на зрялост на плацентата:

* До 30 седмица – 0 (формиране)
* От 30 – 34 седмица – 1 (растеж)
* От 34 – 37 седмица – 2 (зрялост)
* След 37 седмица – 3 (стареене)

така че нека док на прегледите да ти следи водите, плацентата, пък дано всичко е наред, бъди спокойна  Hug
виж, за баткото, много кофти, позната история, как изживяваме болестта с децата си... но гледай да му създаваш положителни емоции, любими игри, неща, за да се възстановява по-бързо.
и аз бих изчакала с АБ съобразно състоянието му, до 3тия ден, все пак ти най-добре си познаваш детето.
ако е зле кашлица или те съмнява, и аз бих пуснала гърлен секрет днес. иди в лаборатория да му вземат или УНГ, ние не сме пускали досега, не ни се е налагало, но в този случай ми се струва добра идея, оф, май е към 30лв, обаче...
а като му гледаш гърлото червено ли е?
дано не е нищо сериозно  Hug

Nelliebor, за твое успокоение, ако ти се дават тия пари защо да не отидеш.
но щом док не препоръчва, аз бих дала тия пари за нещо друго, че не са ми излишни,де.
аз ходих на трета по препоръка на док, описвах по-назад случая.
а защо при Павлова не отидеш пак? а при нов док? не си доволна от прегледа ли?
ако те притеснява нещо вътрешно, наистина, може да отидеш и на трета ФМ, както си решиш.
лека бременност и раждане като му дойде времето  Hug

# 508
здравейте,моми4ета  Hug
Мон,наистина е много гадно като даваш толкова много пари,а на вси4ко отгоре всеки казва разли4ни неща  ooooh! Ако истината е някъде по средата,зна4и беб4о върви нормално,нито е с 1 седм назад,нито с 2 напред...
Архи,не съм запозната с този слу4ай  newsm78 но щом лекарката ти не се е притеснила..не би трябвало да е страшно това  Hug
наистина понякога е добре 4овек да знае по-малко...За толкова много неща се притесняваме и ядосваме..То хем да си информиран,хем да не знаеш толкова много  Whistling ooooh!
Jos,дано майка ти се оправи по-скоро  Praynig но гледай да не се тревожиш толкова много  Praynig
слънце,радвам се 4е сте добре!
трябва вси4ки да се пазим и да стискаме зъбки още малко  Praynig
как сте с те4ението ??да питам пак за справка Wink 4е аз сега имам пак ,не е толкова много,но не е приятно  ooooh!

# 509
Jos, благодаря ти за отговора Simple Smile Hug
Дори съм много доволна от прегледа при д-р Павлова, много беше мила и всичко обясняваше, просто не знам дали да не видя и мнението на друг лекар и понеже ми препоръчаха д-р Сигридов и затова реших и да ви питам за мнение за него като специалист Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт