Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 182

• 26 747
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив

Показват покупките...Фатмагюл е приготвила и черпи с кафе. Фахретин използва случая - да се спази традицията. Искат официално Фатмагюл за съпруга на Керим. Голямо уважение и с това доказват как за всички Фатмагюл е нормално, чисто и желано момиче.

# 601
  • София

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 10:24 от Dilemi

# 602
  • Пловдив

Подготовката напредва. Всички се включват. Толкова красота....

# 603
  • Пловдив

Фахредин и Керим изповядоха сделката при нотариуса. Работилницата е вече собственост на Керим.
................
К: "Вие какво правите?"
Ф: "Още пазаруваме."
К: "Добре тогава. Спокойно. Ще се видим довечера."

# 604
  • София

Хаджер чете писмото от Мустафа, Сами крачи нервно край нея...
- Какво пише?
- Имал заем към някого, трябвало да му платя... чете…”Бях ти казал, че всичко мое е твое, но на този човек трябва да платя 100000 лири!” Отдолу е написал името и телефонния номер, сега ще вземе 50000 лири, останалите след 5-май…  Сами се чуди,
- 100000... Какъв е този заем?
Разглежда плика, няма печат, не го е изпратил отвътре…
- Да, пак забърква нещо, личи си…
- Така е със сигурност…
- Ще кара някой да върши мръсна работа. Да не се опитва да бяга? Няма да дадеш парите, нали?
- Парите са негови, възразява Хаджер, какво да прави, да си навлече неприятности ли? Нека получи това, което заслужава, тя няма да се меси…
Тръгват към банката...

# 605
  • София

Извеждат Мустафа от карцера, Йомер е дошъл да разговаря с него...
- Дошъл е да го предупреди да спре с глупостите си. Заради телефонното обаждане е в карцера. Ако продължава така, ако пак притеснява Фатмагюл, за него ще стане още по-лошо.
- Ще правят сватба, вярно ли е? пита Мустафа.

Скрит текст:
Йомер му обяснява... Ако пак се обади или пише, ще заведат дело срещу него, ще му се увеличи наказанието.
Мустафа не го чува, иска отговор на въпроса си…
- Не е длъжен да му казва каквото и да било, казва Йомер…
Мустафа  иска да знае дали ще има сватба, да спре да се надява. Знае, че  Фатмагюл не е жена на Керим в истинския смисъл, затова не е спирал да се надява. Но ако ще се женят, трябва да се го набие в главата, да я изтрие от сърцето си, да не се надява.
Йомер го гледа дълго…
- Да, на 5-ти май ще има сватба. В никакъв случай не прави нещо, което ще ги притесни. Нито писмо, нито телефон, разбра ли? Много висока цена ще платиш после.
Мустафа поклаща глава, усмихва се...
- Не се притеснявайте, няма да пиша писма…

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 10:37 от Dilemi

# 606
  • София

В таксито на Сами са, Хаджер държи плик с пари... Чакат. Към колата идва човек, качва се...
- Да не седят тук, камерите на банката ще ги заснемат. Не се страхува, така трябва.
Хаджер пита, нещо скрито и тайно ли правят? Той не отговаря, иска парите, и Сами да мръдне колата.
Хаджер го пита откъде познава Мустафа, за какво му дължи пари?
Да кажем, че е задължение от комар... Останала част от парите в събота, ще се видят или ще ги пратят на адрес. Но иска парите до стотинка, така да знаят. Слиза от колата, изчезва.

# 607
  • Пловдив

Поредната традиция е спазена. Къна вечер за Фатмагюл.

# 608
  • Пловдив

На долният етаж - празнуват мъжете в чест на Керим.
..................
Докато празнуват, някой обикаля и наблюдава къщата....

# 609
  • София

Скрит текст:

Не им позволявайте да строят домове на върха  на високи планини
Не трябва дъщери да се омъжват за мъже от далечни земи
Не им позволявай презрението към майка единствена!
Нека летящите птици знаят, че ми липсва майка ми
Липсват ми двамата, майка ми и баща ми. И село ми липсва.
Ако само баща ми имаше кон, така че той да се качи и да дойде при мен.
Ако само майка ми имаше едно платно, така че да може да долети при мен.
Ако само мои братя и сестри знаят пътищата, така че те биха могли да дойде да ме видят.
Ако само баща ми имаше кон, така че той да се качи и да дойде при мен.
Ако само майка ми имаше едно платно, така че да може да долети при мен.
Ако само мои братя и сестри знаят пътищата, така че те биха могли да дойде да ме видят.
Нека летящите птици знаят, че ми липсва майка ми,
Липсва ми и майка ми и баща ми
И, че ми липсва село.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 10:42 от Dilemi

# 610
  • София

Перихан успокоява Хилмие, поднася й чай…
Мюнир и Решат обсъждат какво да правят...

Скрит текст:
- Не трябвало да прекратяват споразумението с Ендер, тя щяла да плати заемите… Лале провалила всичко… Тази вечер получили малка отсрочка, другата част ще плащат на вноски… Сега и тримата имат по-малко пари. Изворът пресъхна, няма го, всичко свърши…
- Значи няма да покрие заема?
- По-зле е, отколкото изглежда…
Някой звъни на вратата, търсят Перихан... или решат Яшаран. На вратата е Айче, носи новини от Селим…

Някъде в Гърция, тъмни и пусти улици... От ресторант изхвърлят отпадъци, в пластмасова чинийка носят храна за котките. Селим гледа зад ъгъла... Прокрадва се до мястото, грабва чинийката ... Лакомо се нахвърля на остатъците от храна…

Айче разказва... Оставили са я на свобода, но разследването продължава.
Мюнир й се кара… Защо е дошла, може да я следят, всички погледи са насочени към тях.
Айче има връзки, ако дадат пари, може да уреди заминаването на Селим в Америка. Ще им излезе скъпо, но може да го направи.
Решат се ядосва... Пари, пари, всички искат пари… Като се заговори за пари, започва да му се гади… Излиза от салона…

# 611
  • Пловдив

Последни приготовления. Подреждат новият дом, стягат къщата на Кадир....Утре е денят....Хаджер прочете във вестника за сватбата....Мерием и Мукадес се опитват да поогнат със съвети на фатмагюл за ПБН. Но тя им обясни, че са говорили за това със психотерапевтката....
...................
Дениз помага на Керим и Емре. Хаджер направи връзка...сватба, Мустафа....Обади се на Кадир.

# 612
  • София

Хаджер става от сън, Сами е подредил масата, оставил е и бележка. Тя се усмихва, сяда на масата да закусва, започва да преглежда вестника... Вижда снимките на Керим и Фатмагюл, съобщение за предстоящата сватба ”Напук на Яшаран, те са щастливи. На 5-ти май 2012 ще сключат брак отново!”. Хаджер гледа съобщението, усмихва се... Продължава да прелиства вестника.

Хаджер закусва, погледът й спира на датата на вестника, 4-ти май 2012... Бързо обръща на съобщението за сватбата, поглежда датата, 5-май... Замисля се, прехапва устни… Набира номер на телефона си…

# 613
  • Пловдив

Кадир и Фахретин уреждат охрана за утрешния ден. Правят всичко възможно никой да не наруши така желания сватбен ден. Керим все още не подозира нищо. Време за сън....

# 614
  • Пловдив

Мерием помага на Фатмагюл преди сън. Баня - и утре булчинска рокля....Керим преглежда костюма...
..................
К: "Изхвърлихте ме тук, за да не мога да те видя преди сватбата."
Ф: "Не е ли удобно?4
К: "Ее...Щях да бъда по-добре, ако можех да получа една малка целувка."
Ф: "Керим, вече съм толкова развълнувана. Не карай сърцето ми да прескача."
К: "Ще те видя в бяло утре."
Ф: "Да."
К: "Ще бъдеш моята булка утре. Утре. Обичам те."
Ф: "Обичам те."

Общи условия

Активация на акаунт