В момента чета ... 16

• 35 783
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Реших да започна  "Колекционер на деца"-

Не знам дали ще ми хареса,но е подарък от дъщеря ми и вече ми се сърди,че не я чета . Wink

# 496
nezito, в момента я чета. Много добра книга е. Давам й 8/10. Многопластова и приятна за четене, доколкото може да е приятна книга на подобна тематика. Като на родител обаче ми горчи всяка една прочетена страница.

# 497
Благодаря ти,обнадежди ме! Hug Аз някакси избягвам такава тематика,но се налага  да уважа избора на детето.  Wink

# 498
  • Ямбол
Тематиката наистина е тежка, но книгата "Колекционер на деца" не е толкова брутална и жестока, колкото може да роди едно майчинско въображение Wink
Наистина е увлекателна и много точно е написано за нея, че е психотрилър.

# 499
И аз да се разпиша, макар и на 36та стр.  Embarassed ( никакво време за нищо, ей Confused ). Чета "Денят на трифидите" по голяма препоръка на много важни за мен хора. А и отдавна не бях чела нищо на моя любим Киндъл. Засега ми върви добре книгата, самият изказ на повествованието ми е малко непривичен, но това може би е за добро.

# 500
Хихи, завиждам! Предвиждам скоро да я препрочета, защото много я обичам  Laughing
Щом тази ви харесва, препоръчвам ви и-

# 501
Заех се с творчеството на Айн Ранд, като започнах с "Изворът" и много ми допадна.
Сега съм на "Ние, живите". Като произведение е хубава също, но ми е много тежка. Специално за моята антиколиктивистична настройка е голяма тегота да я чета. Подобни чувства изпитвах, когато четях навремето Солженицин /за мен е голям автор/. Все едно съм затворена някъде, докато чета, почвам да развива клаустрофобия или си мисля, че сънувам някой от онези, гадните сънища, дето се опитваш да тичаш, а краката ти са като чукове и се забиват на сантиметри един от друг едно такова, ба-а-а-вно, ба-а-а-авно.
Дано "Атлас..." да не ме кара да се чувствам по същия начин.

# 502
  • София
Лилянa, на една вълна сме  Grinning. Аз се престраших и започнах 'То'  Peace
Аз съм гледала филма като малка и помня, че беше много добър. Много се притеснявам да не ми развали удоволствието от предстоящото ми четене. Дано да съм го забравила Wink
Дай отзиви после.
Дори и да не си го забравила съвсем едва ли ще ти развали удоволствието от книгата. Тя е много по-богата, описателна, въобще страхотна. Heart Eyes

Аз чета "Брулени хълмове". До средата съм и основното ми впечатление за момента е, че досега май не съм чела книга с толкова неприятни главни герои. То не е злоба, егоизъм, чудо направо.

# 503
  • София
Утре приключвам Сенки в рая,и следващата книга,която си закупих наскоро беше Брулени хълмове,та нея започвам и се радвам,че прочетох някое мнение за нея...

# 504
 "Брулени хълмове" ми е голям фаворит ! Вярно, че не е особено позитивна, но за времето си и предвид, че е писана от жена, носи доста иновативни (ох, как я мразя тази дума  Twisted Evil ) и революционни послания. С голямо удоволствие четох и "Гордост и предразсъдци", и "Джейн Еър", и "Агнес Грей" и др., но "Брулени хълмове" е много, много различна книга, нетипична за епохата на авторката и сама по себе си добре написана Simple Smile  

# 505
  • София
Прочетох Ричър № 5 - "Смъртоносна жега". Не ми хареса толкова, колкото предните две, стана ми интересно чак към края. Сега захващам №6 - "Покушението".

# 506
Утре приключвам Сенки в рая,и следващата книга,която си закупих наскоро беше Брулени хълмове,та нея започвам и се радвам,че прочетох някое мнение за нея...

Аз я харесвам (или поне я харесвах преди около 10 години). Не съм съгласна, че има само злоба и егоизъм, а напротив - доста богата палитра от чувства има там Simple Smile

Тия дни смятам да си преподредя книгите и да освоодя място за нови  Mr. Green и се надявам да намеря доста забравени книжки за (пре)прочитане  Peace

Искам да си купя "Устоите на земята", но виждам, че като комплект е изчерпана навсякъде. За сега като най-изгодна цена съм я видяла в Bookpoint  Peace Прочетох вашите коментари тук и мисля, че много ще ми хареса.

За сега си продължавам с трилогията на Мишел Зинк. Тази вечер започвам 3-та част. Малко ми досади вече (в края на 2ра част), но като съм се хванала на хорото, ще го играя докрай  #Crazy
След това съм си набелязала "Невидимият мост" на Джули Оринджър и вече нямам търпение  Blush

# 507
  • София
denim123, "Устоите на земята" ги има качени в Читанка безплатни  Wink
А иначе ги видях в хартиен вариант днес в "Хеликон" на Витошка, заедно с "Другата Болейн" (и тя беше изчерпана по едно време)

Иначе аз продължавам с "Един ден, ужасни неща". Харесва ми, и то много, но за жалост нямам много време за четене  Rolling Eyes

# 508
# 509
  • София

ПРЕКРАСНА, УНИКАЛНА и толкова МЪДРА книга! Една от най-любимите ми за всички времена  Heart Eyes !
Приятно четене  Hug !

Общи условия

Активация на акаунт