В момента чета ... 16

• 35 777
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
"След месец , след година "- Франсоаз Саган. Първа книга ми  от авторката. Изглежда ми бързо четиво.

# 511
  • USA, Steak State
Започвам

# 512
През уикенда прочетох „Забравената градина” на Кейт Мортън, добре си прекарах в нейната компания. Лесно четима, повествованието вървеше гладко и логично. Харесвам книги, които разказват за няколко поколения. Историята на всяка от героините беше пълнокръвна и цялостна, нито една не беше пренебрегната за сметка на другите, поне аз останах с такова впечатление. Дори и да не е нещо гениално книгата, ми беше мното приятно да я прочета. В един по-предишен пост бях прекръстила по погрешка книгата на "Тайната градина", но честно казано това заглавие доста повече подхожда на историята (поне според мен), в книгата нито веднъж въпросната градина не беше наречена "забравена". Simple Smile Благодаря още веднъж на съфорумката, която ми я предостави за прочит!

Снощи започнах „Раят зад другия ъгъл” на Льоса, пак благодарение на съфорумка. Засега мога да кажа, че се редуват две истории, както беше и в „Леля Хулия и писачът”, като за момента повече ми харесва историята на Флора. Ще видим как ще бъде по-нататък.

# 513
  • Benelux / Varna
Аз започнах трилогията за Асеневци : " Солунския чудотворец" нещо напоследък все ме влече на българска вълна.
Elis, знаех че има и втора част на Лабиринта, ще си я купя и аз, ще очаквам впечатленията ти от нея Simple Smile

# 514
Реших да започна  "Колекционер на деца"-

Не знам дали ще ми хареса,но е подарък от дъщеря ми и вече ми се сърди,че не я чета . Wink
Много хубава книга. От отзивите, които четох, очаквах да е по-тежка.
Сега чета тази

# 515
Gianna, книгата е тежка, защото финалът горчи.

Докато текат нескончаемите срещи на шефа ми, се опитвам да прочета "Безсъние" на Кинг и вече съм почти на финала, но обещаващото начало и завръзка претърпяха метаморфоза, и сега се точат с невероятното отегчение на посредствен роман.

# 516
Да, тежка е. Но от това, което бях чела за тази книга, мислех, че ще е още по-тежка.
Според мен финалът е много реален, предвид целия сюжет

# 517
  • Варна
Здравейте ,всички !  Simple Smile
Прочетох "Защото те обичам"- Г.Мюсо, много,много ми хареса,автора пише увлекателно,не задълбава досадно. Днес в библиотеката намерих друга негова книга- "И след това"-много съм щастлива,започвам я още довечера.
Бях започнала "Хотелът на сладко-горчивите спомени",но съм в началото все още, и не ме увлякла толкова. Ще ме почака.  Simple Smile
Някой чел ли е "Плесницата"- Христос Циолкас, дайте мнение за нея?
Gianna  ,сподели мнение след прочита на "Да срежеш камъка". Тя ми е в списъка с книги, които искам да прочета. По-нова е ,и най-вероятно я няма в библиотека,дали си струва парите?  Simple Smile

# 518
  • Казанлък of all places
Чета "Забравените от небето" на Екатерина Томова.

Сигурно си спомняте моноспектакъла на покойната Златина Тодева  - е , по разказите от тази книжка е. Чета я бавно, въпреки,че е колкото тетрадка, но е най-мъдрото и красиво нещо, което е попадало в ръцете ми напоследък.
Срам ме е , никакво време нямам, а толкова помага четенето да си сбереш фокуса!

Свет, свърши ли с Андрич? "Мостът на Дрина" за мен казва всичко, което може да се каже за човешкия живот и  съзидание и всичко, което може да се разкаже за живота на Балканите. Обичам я.

# 519
denim123, "Устоите на земята" ги има качени в Читанка безплатни  Wink
А иначе ги видях в хартиен вариант днес в "Хеликон" на Витошка, заедно с "Другата Болейн" (и тя беше изчерпана по едно време)

Иначе аз продължавам с "Един ден, ужасни неща". Харесва ми, и то много, но за жалост нямам много време за четене  Rolling Eyes

Благодаря ти за информацията! По принцип предпочитам хартиените издания... за сега Simple Smile Или поне до момента, в който списъка с желаните книги не нарастне до толкова, че да не мога да си ги позволя в хартиен вариант.  Тогава може би ще си купя електронен четец, както правят нормалните хора  Joy За сега пазарувам он-лайн, т.к. обикновено ми излиза по-изгодно като цена.

# 520
  • София
Елинка, има една друга книга, която се казва "Тайната градина". Дори аз в началото като започнахте да пишете за "Забравената градина" помислих, че е преиздадена.  Embarassed

До тук всички отзиви за нея са хубави, явно ще се чете.  Peace

Иначе аз си чета "1Q84". Прочела съм около 1/3. Невероятен Харуки Мураками!  Heart Eyes

# 521
Елинка, има една друга книга, която се казва "Тайната градина". Дори аз в началото като започнахте да пишете за "Забравената градина" помислих, че е преиздадена.  Embarassed

До тук всички отзиви за нея са хубави, явно ще се чете.  Peace

Иначе аз си чета "1Q84". Прочела съм около 1/3. Невероятен Харуки Мураками!  Heart Eyes

Да, наистина, аз знам за "Тайната градина" на Франсис Бърнет, даже я има в библиотеката на родителите ми, но не съм я чела. Явно тайните неща винаги са на мода Simple Smile

# 522
Прочетох си "Зовът на Ктхулу" с най-голямо удоволствие. И разбира се,горещо я препоръчвам винаги и на всеки. Simple Smile

Сега съм започнала тази:

Започна обещаващо,дано и нататък да си заслужава.

# 523
"С лято около шията" - Ги Гофет
 #Shocked  smile3529

# 524
  • на североизток от Рая
"С лято около шията" - Ги Гофет
 #Shocked  smile3529

Учудих се защо това заглавие ми навя неприятен спомен и отворих тефтера.

ooooh! срещу заглавието съм написала `ужас`, и съм дала 3/10.

Само пред една друга книга съм написала нещо пак неприятно, то дори е `отврат`.

А сега дочитам "Пубертет", която взех днес и май пак ще съм  Crazy накрая. Що така стана, започна силно, увлече ме и в един момент всичко се срина.

Общи условия

Активация на акаунт