Нужен ми е поглед отстрани ...

• 18 911
  • 341
  •   1
Отговори
# 240
Вряна е поговорката , че малките камъчета обръщат колата ...
Днес едно , утре друго , трето и в един момент стават толкова много , уж дребни наглед , а всъщност непоносими несъответствия ...

Баща  му без кучето не може ли дойде ?
Значи той не се съобразява с теб , нито ти угажда , просто очаква ти да се примириш . Rolling Eyes

# 241
Е , много ясно , че може и без кучето . Но аз го възпримемам това като демонстрация ... затова се подразних толкова .
Аз няма да се примиря с тези неща , но излиза , че аз вечно изисквам , очаквам и все съм недоволна  Rolling Eyes Ами ... съжалявам , но отказвам да ми се вменява вина , че го тормозя или , че той правел всичко , за да съм доволна , а аз мърморя ... Както аз мога да си замълча и той може да се съобрази , че не желая гадното куче в къщи ..

# 242
Нормално е да се ядосаш за нещо такова,но да те изкара от равновесие ,вече НЕ е.
В крайна сметка,нищо непоправимо не се е случило.А и ти не си била там, докато кучето е било.
Не си навивай на пръста винаги ти да бъдеш от горе и само твоите правила да важат.(приятелски съвет)

# 243
Нормално е да се ядосаш за нещо такова,но да те изкара от равновесие ,вече НЕ е.
В крайна сметка,нищо непоправимо не се е случило.А и ти не си била там, докато кучето е било.
Не си навивай на пръста винаги ти да бъдеш от горе и само твоите правила да важат.(приятелски съвет)
Ами от страни не е нищо особено, но ето за този натрупан гняв говоря.Вече всичко я  дразни, дори и най-дребните неща.Той пък вече вижда в нея една мрънкаща жена и така все повече се отдалечават един от друг.При него също става натрупване от нейното недоволство.

# 244
Непоправимо нещо ли трябва да се случи ?
Елия си е казала , че не желае куче в къщата . От ясно по-ясно .
Той , обаче не се съобразява и го води , кучето си е куче , то вина няма , но цялата мизерия след него Елия трябва да я чисти .
Редно ли е ? Thinking

# 245
Странно ми е как след толкова години съвместно съжителство стават толкова очевидни тези несъответствия без да са допълнително подклаждани от скандали, изневери или други изцепки. Дали не е просто някаква криза... Ясно ми е много добре за какво иде реч и колко ти иде да гръмнеш него или себе си в един момент, но все пак сте били щастливи доста време с тези си особености на характерите и подобни разминавания не са изглеждали толкова трагично. Защо сега? Защото нищо ново не се случва може би...
Не искам да съм нахална, но наистина ще ми бъде интересно да разбера как се виждаш след години - какво искаш да си постигнала и как да ти минават дните.

Хепи, естествено, че не е редно, но аз така бих реагирала, че да не се повтори, което не значи, че ще тръгна да зарязвам човека. Това е просто пример и нещата се натрупват, но пък останах с впечатление, че той все пак се старае да и угоди - значи би трябвало да се намери някакъв компромис (ако е желан де...).

# 246
Честно казано човека е казал, че ще изчисти и за мен с това би се приключило с проблема. НО тук нещата излизат от контрол по съвсем друга причина...

# 247
Либче , не мисля , че кучето идва за пръв път .
Елия не случайно казва , че това е демонстрация .

# 248
В конкретния случай с кучето,не той не иска да се съобрази с жена си,а тя иска той да се противопостави на баща си.

# 249
В конкретния случай с кучето,не той не иска да се съобрази с жена си,а тя иска той да се противопостави на баща си.
Защо?До колкото разбрах тя е казала, че не желае да идва кучето вкъщи.Защо пък да не се съобрази с жена си?Още повече, че съм почти сигурна ,че тя се грижи основно за хигиената в дома.Все пак от уважение към желанието й, както и към труда й, би трябвало да се съобрази.Няма нищо лошо в това да помолиш баща си, ако не друго то поне да държи кучето вързано, за да не прави поразии.Както , ако те имаха куче и майка му не иска да се води в дома й.Той дали щеше да го направи ?Но според мен няма смисъл да се хващаме за конкретия случай с кучето-то това е малкото камъче.Нещата са тръгнали надолу отдавна и започват да излизат извън контрол вече.Днес  повода е кучето, утре мокра чаша върху дървената маса...,след това че мляска като яде...и... Confused

# 250

Това е много подло всъщност – никога не съм намирала за добър ход да каракш партньора си да избира между теб и родителите му.
В крайна сметка мъжът е казал, че ще изчисти, което реално значи – и вълкът сит, и агнето цяло...

Но аз говоря от моята гледна точка, нека е ясно, че не критикувам никого  Peace

# 251
Ами от страни не е нищо особено, но ето за този натрупан гняв говоря.Вече всичко я  дразни, дори и най-дребните неща.Той пък вече вижда в нея една мрънкаща жена и така все повече се отдалечават един от друг.При него също става натрупване от нейното недоволство.
Ужасно точно си нацелила проблема . Дори и аз се затруднявах да го формулирам .

В крайна сметка мъжът е казал, че ще изчисти, което реално значи – и вълкът сит, и агнето цяло...

Е , добре де вили / и Руми / , наистина ли не виждате проблема в ситуацията ?  Rolling EyesКазал бил , че ще изчисти и готово .  Rolling EyesПърво няма да изчисти както трябва и второ , големият проблем е , че се пренебрегва моето желание , това куче да не идва в къщи . Нищо не налага присъствието му , а прави погром след себе си . И аз не го противопоставям на баща му , но когато собственика на един дом не желае нещо в дома си , желанието му нищо ли не значи ?
Още повече , че сме в един период , в който и той знае , че се нуждаем от рехабилитация на отношенията , да ми навира в очите нещо , което ме дразни до безобразие...

# 252
А той не е ли също собственик на този дом? Може пък той да няма нищо против кучето да идва, нито да чисти след него. И защо само твоят начин на чистене да е достатъчно добър?
Нарочно ти задавам тези въпроси, иначе прекрасно те разбирам. Преди години бяхме в подобна криза, той се държеше по подобен начин, нищо, че казваше, че ще направи каквото искам, а после следваха подобни истории.
Имаш нужда от почивка, ако имаш възможност недей да работиш толкова и не се вторачвай в битовизмите. Мен ме дразнеха безумно разхвърляните му чорапи. 7-8 години водих война и накрая се отказах, защото реших, че толкова неща сме преживели заедно, толкова много сме постигнали и толкова се обичаме, че не си струва да се караме за неща, които не са жизненоважни.

# 253
Пробвали ли сте да ходите на психолог или семеен консултант? Ние ходихме на психолог поотделно, но при един и същ и имаше напредък. Оказа се, че сме доста различни като личности, но психолога успя да му обясни, че аз възприемам нещата по-различно от него и той успя да схване доста неща.
Също книгата "Мъжете са от Марс, жените - от Венера" също не е лоша, за да се разберат различията. Поне между половете. Защото ние освен по това с моя съпруг бяхме различни и по всички други показатели. Но той изобщо не разбираше колко много ме измъчват мен някои неща, защото неговите възприятия са различни и него не го мъчат същите тези неща. Изобщо доста помага да разбереш различията на другия, и че той възприема света по по-различен начин от твоя.

# 254
Цитат
Е , добре де вили / и Руми / , наистина ли не виждате проблема в ситуацията ?
Ами, честно казано, и аз не виждам проблем кой знае какъв.
Но, проблемите обикновено се пречупват през вида отношения.
Както става в случая.
Ако беше с някой любим човек, с когото 99% от времето сте в прекрасни хармонични отношения, най-вероятно само щеше да кажеш :"О.к.!Ама ако може по-рядко да идва, ще е чудесно!"

Общи условия

Активация на акаунт