Нужен ми е поглед отстрани ...

• 18 949
  • 341
  •   1
Отговори
# 195
Защото, поне моето впечатление е такова, щастливо решение на казуса няма.
Моето впечатление е, че от всяка ситуация има поне един изход.................
Прочети ме пак...    Grinning
Аз не пиша, че няма изход.
А че няма щастлив такъв.
Вариантите са два:
Елия остава с мъжа си и е нещастна/неудовлетворена.
Елия напуска мъжа си и тогава имаме дете и съпруг-нещастни.
Т.е., решения има-цели две, но няма щастливо решение на проблема й.

# 196
Защото, поне моето впечатление е такова, щастливо решение на казуса няма.
Моето впечатление е, че от всяка ситуация има поне един изход.................
Прочети ме пак...    Grinning
Аз не пиша, че няма изход.
А че няма щастлив такъв.
Вариантите са два:
Елия остава с мъжа си и е нещастна/неудовлетворена.
Елия напуска мъжа си и тогава имаме дете и съпруг-нещастни.
Т.е., решения има-цели две, но няма щастливо решение на проблема й.
Изобщо не мога да се съглася с това, защото никой не може да каже кой как ще се чувства вбъдеще и при двата варианта.Никой не може да каже на кой как ще се стече живота, кого ще срещне и дали ще е щастлив или нещастен.В света е пълно със семейства , които са се разделили и по тази логика всички са едни нещастници.Така, че не е особено мъдро да се правят подобни изказвания!Ако в един брак единият е нещастен, няма как другия да е щастлив.Това важи с особена сила и за децата, които много добре усещат отношенията на родителите.От друга страна, ако се разделят това отваря възможността всеки да намери своето щастие.А децата са щастливи, когато и родителите им са такива.
Така, че  вариантите са много !С това не искам да агитирам Елия да се развежда, защото както вие така и аз не знаем есенцията на проблемите им.Има проблеми , които само се усещат и не могат да се изразят с думи.В този смисъл само Елия може да ги усети и да реши как ще продължи напред!

# 197
Краси имаше друго предвид. Щастлив развод няма. Обикновено един достатъчно дълъг период има нещастни в конфигурацията. А, че времето лекува-ясно. А, че ще им мине някога и може пак да са щастливи поотделно всички от конфигурацията-ясно. Докато им мине-на всички-ще са си нещастни.

# 198
Краси имаше друго предвид. Щастлив развод няма. Обикновено един достатъчно дълъг период има нещастни в конфигурацията. А, че времето лекува-ясно. А, че ще им мине някога и може пак да са щастливи поотделно всички от конфигурацията-ясно. Докато им мине-на всички-ще са си нещастни.
Тъкмо щях да пиша същото....    Grinning   Благодаря ти.
Точно това имах предвид.Че сега, при това положение няма щастливо и лесно решение.
А че с течение на времето могат да са дори по-щастливи, никой не го оспорва.

# 199
Тъкмо щях да пиша същото....    Grinning   Благодаря ти.
Точно това имах предвид.Че сега, при това положение няма щастливо и лесно решение.
А че с течение на времето могат да са дори по-щастливи, никой не го оспорва.
Да, с това вече съм напълно съгласна! PeaceМежду другото, като минала по този път най-трудната част е вземането на решението и лутането.Страхът от неизвестното, от това дали постъпваш правилно и чувстото за вина, че ще има наранени.Но за съжаление в този живот лесно няма Simple Smile

# 200
Ако ще говорим сега за последствия и деца – мога да се включа, защото „децата са щастливи, когато и родителите“ звучи много логично, но след развод обикновено далеч не става само така...

# 201
Дам. И това. Мои познати са си много щастливи поотделно, но на детето му се разказа играта. Tired Ситуации всякакви.

# 202
Ако ще говорим сега за последствия и деца – мога да се включа, защото „децата са щастливи, когато и родителите“ звучи много логично, но след развод обикновено далеч не става само така...
Вили, разбира се че не винаги е така.Но то и в нездрава семейна среда не са щастливи, така че опции много.И това няма как да се предвиди.Аз затова казах, че най-трудно е вземането на такова решение.За съжаление след развода, в повечето случаи бившите са като на война и детето е оръжието им.Радко са случаите, когато се разделят цивилизовано и запазват добрия тон.Тогава децата приемат нещата нормално и се чувстват добре.Но както казах тези случаи са по-скоро изключение Confused

# 203
Най-трудното е за който взима решение. За друг трудното започва от там насетне.

# 204
Вили, разбира се че не винаги е така.Но то и в нездрава семейна среда не са щастливи, така че опции много.И това няма как да се предвиди.Аз затова казах, че най-трудно е вземането на такова решение.За съжаление след развода, в повечето случаи бившите са като на война и детето е оръжието им.Радко са случаите, когато се разделят цивилизовано и запазват добрия тон.Тогава децата приемат нещата нормално и се чувстват добре.Но както казах тези случаи са по-скоро изключение Confused

Искаш ли да попитаме авторката нейното дете дали е щастливо в момента?

# 205
Искаш ли да попитаме авторката нейното дете дали е щастливо в момента?
Знам, че много обичаш да ровиш, но предлагам да бъдем малко по-деликатни.Тук не е клюкарника, ако не си забелязала! Peace

# 206
Просто не ти е изгоден отговора!
Не виждам какво ровя, при положение, че жената откровено си каза цялата история.

# 207
Просто не ти е изгоден отговора!
Не виждам какво ровя, при положение, че жената откровено си каза цялата история.
Ок де, питай я щом толкова държиш!И като ти отговори, ще и решиш проблемите ли?И за каква изгода ми говориш изобщо?Значи ще ходим да ровим жената за чувствата на детето и , за да търсим изгода?!Казах ти, тук не е клюкарник и обикновено сме малко по-деликатни!Но съм наясно, че ти не разбираш от дума и ще продължиш да си знаеш твоето.Аз обаче казах каквото мислех по темата и нямам намерение да наливам от пусто в празно! Peace

# 208
 Laughing Ооо, моля ти се – не с тая престорена загриженост за чуждите чувства, няма нищо общо с моите предни постове. Ти написа, че децата са щастливи само със щастливи родители. Е, аз ти казвам, че не винаги е така и ти давам пример с авторката. Тя е пред дилема, очевидно не е щастлива по начина, по който иска да бъде. НО съм поне 90% сигурна, че това не се отразява на детето й. И дано е така. Много семейства минават през кризи, понякога децата дори не разбират или ако усещат – си го обясняват различно.
И престани да повтаряш къде сме, освен ако не си вярваш – че си единствената в час днес.
И си казвай каквото мислиш - аз правя същото.

# 209
Елия, познах те по Фетел Hug

По темата много са изписали вече другите. Аз честно да ти кажа не съм сигурна дали имаш нужда от друг поглед върху нещата... И аз самата и сега и преди съм пускала теми за съвет. Но истината е, че винаги съм искала нещо определено и какво ми казват другите няма кой знае колко значение. Не знам дали и при теб е така. Не си сгрешила според мен като си му помогнала, а и не виждам какво значение има вече честно казано. Минало е вече, важното е какво чувствате сега. От това, което пишеш оставам с впечатление, че не искаш да си с него. А ако не искаш какъвто и друг поглед да ти дадат хората тук много се съмнявам, че ще заискаш.
И все пак, понеже виждам, че полагаш усилия според мен можеш да пробваш да поживеете отделно за 1-2 месеца примерно, ако е възможно. Тогава ще видиш как се чувстваш. Ако ти е добре без него значи това е отговорът.

Общи условия

Активация на акаунт