Нужен ми е поглед отстрани ...

• 18 944
  • 341
  •   1
Отговори
# 210
Този вариант - да се разделят временно , го предложих , Елия каза , че той ще се срине ... Confused Confused
За нея съм сигурна , че ще се чувства по-добре .
Детето - също ! Hug
Мисля , че тя се страхува , че мъжът й ще започне да прави драми , които да вгорчат както нейния , така и на детето живота ...
Ако е сигурна , че ще се разделят приятелски , че детето ще си има нормални контакти с баща си , крачката щеше да е направена .

Другия мъж - той си е отделен .
Не е нужно да живее с него , непременно .

Елия , успех , мила ! Heart Eyes  bouquet

# 211
Този вариант - да се разделят временно , го предложих , Елия каза , че той ще се срине ... Confused Confused

Аз четох отгоре, отгоре, но не можах всичко.
Ами те и ако се разделят той сигурно пак ще се срине, едва ли ще му е по-лесно. Даже така може би ще се мобилизира малко и току виж, може и да промени нещо.

# 212
Останала съм с впечатлението, че тия временните раздели се повтарят и повтарят...

# 213
Аз нямам предвид да се разделят, а просто да поживеят отделно. Не знам, предполагам, че си е до човек това нещо дали ще се повтори или не, зависи от много неща.

# 214
Ами всъщност ето как виждам нещата - разделяте се временно, защото не сте сигурни за правилното решение. Обаче като останете сами, в небрано лозе - защото си е чисто нова ситуация - несигурността съвсем се завръща и започваш да се чудиш - абе какво става, как сега сама, това май е грешка и тн. И следва отново събиране с привидно примирие. После пак избухва проблема и се повтарят нещата...В смисъл, че за мен крачки трябва да се предприемат тогава, когато си напълно сигурен.

# 215
Аз мисля точно обратното .
И конкретно за Елия .
Разделят ли се , тя ще се опияни от усещането за свобода и не би си причинила отново да живее с него .
Защото за нея няма финансови и материални спънки , емоционално , той по-скоро я дразни , отколкото да я привлича и така ...

# 216
Аз мисля точно обратното .
И конкретно за Елия .
Разделят ли се , тя ще се опияни от усещането за свобода и не би си причинила отново да живее с него .
Защото за нея няма финансови и материални спънки , емоционално , той по-скоро я дразни , отколкото да я привлича и така ...

И аз мисля така, а чувството за свобода е опияняващо, защото си даваш сметка, че нещата са се случили, и от тук нататък живота си е в твоите pъце - не е задължително да има някой дpуг около теб - пpосто започваш наново живота си. Хубаво и егоистично, но в кpайна сметка защо не - в повечето случаи се пpиема, че майките тpябва да бъдем непpекъснато всеотдайни, че пъpво тpябва да мислим за децата си. Да, съгласна съм, и не - не съм съгласна. Децата пpечупват нещата пpез своя си пpизма, която понякога доpи не можем да pазбеpем, и в един момент, след много години, pазбиpаш, че всичко, което си напpавил за тях, споpед тяхната гледна точка е по-pазлично. За съжаление, pазбиpаме това, когато те вече са големи, а ние достатъчно остаpяли за каквито и да са пpомени.

# 217
jfjallennewsm51

Много хубав пост ! newsm10 newsm10 newsm10

# 218
Не виждам защо да няма свобода и лично пространство в рамките дори на този брак newsm78
Той я дразни дори с присъствието си.А дали това е така ,защото той е толкова лош или тя просто е много преуморена и не удовлетворена.
Ако него го няма и тя продължи със същите обороти,не ми се мисли на кого ще се прехвърли това дразнение...
Първо трябва да намери начин да релаксира ,а после на спокойствие да вземе решение....

# 219
Тя се дразни от него , не по принцип от натоварването си .
Като го няма , ще е спокойна .

# 220
Не знам зали чак толкова хепи ще е всичко и ще кажа защо - независимо по чия вина и точно защо се разделят двама човека - следва период на объркване, несигурност и като цяло на промяна. Не може да си живял години с един човек, да си го обичал, да си свикнал с него и в следващия момент да го изтриеш просто така. Аз съм сигурна, че авторката има и своите добри моменти с него и следователно раздалята при всички положения ще си е болезнена. Затова мисля, че тя трябва да е напълно наясно какво иска и тогава да действа. А не просто да пробва дали пък така ще стане...

# 221
  • На остров
viliko дали човек може да изтрие или не дадена персона всеки си решава сам за себе в дадения момент. Не може да генерализираме нещо което е добре за теб, мен и т.н. да е добре за всички.

jfjallennewsm51

Много хубав пост ! newsm10 newsm10 newsm10

И аз мисля, че е много хубав поста  bouquet!

Елия  Hug!

# 222
Не знам зали чак толкова хепи ще е всичко и ще кажа защо - независимо по чия вина и точно защо се разделят двама човека - следва период на объркване, несигурност и като цяло на промяна. Не може да си живял години с един човек, да си го обичал, да си свикнал с него и в следващия момент да го изтриеш просто така. Аз съм сигурна, че авторката има и своите добри моменти с него и следователно раздалята при всички положения ще си е болезнена. Затова мисля, че тя трябва да е напълно наясно какво иска и тогава да действа. А не просто да пробва дали пък така ще стане...

Защо трябва да го изтрие ?
Той винаги ще има значение като баща на детето й .
Но точно объркване и несигурност , кокретно за Елия , не виждам от къде ще дойдат .
Напротив , ще й отпадне един ангажимент , да побутва и да мисли за всички задължения на мъжа си .

# 223
този "ангажимент" (да побутва и мисли задълженията на мъжа си - той е затормозен също от това, убедена съм почти на 100% - да се доказва постоянно и все да е недоволна тя от резултата) е в главата на Елия и е хубаво да и отпадне независимо дали ще го напусне или ще остане с него. Peace

# 224
Не познавам човек, преживял раздяла с постоянен партньор, който да не му пука и да не изживее раздялата. Въобще тук генерализацията е напълно в сила за мен. НО всеки може да се заблуждава, че такива промени в живота се минават лесно. На мен ми е все тая. А пък вие така вече представяте нещата, сякаш тоя мъж задължително трябва да се изтрие от земята /пардон, от Елия/и направо си й казвате – разведи се! Е, това пък ако не е още по-гадно от „генерализирането“, не знам...Винаги в подобни теми съм се чудела как може с лека ръка да се дават такива насоки, като дори непознавате хората и обстоятелствата на 100%...
Както и да е, за мен е интересно и авторката да се включи и да каже поне нещичко... Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт