Венеция-4-та тема

• 87 291
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
здравейте момичета   bouquet решила съм да отида поне веднъж на Каранавала във Венеция и се оглеждам още от сега за билети, хотел и тн. четох, че 2015 ще е между 31,01 - 17,02,2015г. не съм чела цялата тема, но имали някой който да е ходил, на кои дати (в началото или в края на Карнавала) имали значение кога, на какви цени горе долу са били билетите с коя авиокомпания?
Благодаря много   bouquet

# 211
здравейте момичета   bouquet решила съм да отида поне веднъж на Каранавала във Венеция и се оглеждам още от сега за билети, хотел и тн. четох, че 2015 ще е между 31,01 - 17,02,2015г. не съм чела цялата тема, но имали някой който да е ходил, на кои дати (в началото или в края на Карнавала) имали значение кога, на какви цени горе долу са били билетите с коя авиокомпания?
Благодаря много   bouquet

Предполагам тръгване от Б-я?

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 10:43 от Мимии

# 212
всъщност мислех от Букурещ да летя, по-близо ми е
проверих в сайта на Уиз има си полети до Тревизо, директни, не знам защо някой беше писал, че ги спират  newsm78

# 213
проверих в сайта на Уиз има си полети до Тревизо, директни, не знам защо някой беше писал, че ги спират  newsm78

Е, аз как можех да разбера, че искате да летите от Букурещ...  newsm78

# 214

Е, аз как можех да разбера, че искате да летите от Букурещ...  newsm78
нямах предвид вас, извинявам се ако е станало недоразумение  Peace по-напред в темата четох, че спирали директните полети на Уиз до Тревизо, това имах предвид
съжалявам   bouquet

# 215
  • гр. София
здравейте момичета   bouquet решила съм да отида поне веднъж на Каранавала във Венеция и се оглеждам още от сега за билети, хотел и тн. четох, че 2015 ще е между 31,01 - 17,02,2015г. не съм чела цялата тема, но имали някой който да е ходил, на кои дати (в началото или в края на Карнавала) имали значение кога, на какви цени горе долу са били билетите с коя авиокомпания?
Благодаря много   bouquet

Мой познат беше на Карнавала преди 1-2  години. Каза, че никога не би отишъл пак. УЖАСНА блъсканица! То във Венеция по принцип е препълнено с туристи и фраш, но по време на Карнавала навалицата била невероятна! А и февруари не е най-доброто време за посещение.  Peace

# 216
  • Street of Dreams
Моя приятелка хвана края на карнавала тази година, в началото на март. Очарована и омагьосана се върна, каза че се е пренесла в друг свят, било е нещо непреживяно и невиждано за нея и атмосферата, и архитектурата, и времето, и всичко е било прекрасно.

Аз също нямам лични впечатления, но явно няма правилно и грешно мнение, а всичко е въпрос на индивидуални чувства.

# 217
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Няма нищо подобно.
Никъде не е обявено, че ще спират полетите Букурещ Отопени -Тревизо Венеция. Аз лично преди една седмица се върнах с такъв полет и ползвах тази линия.
Wizz спряха линията Тревизо - София. Ако си закупиш билет поне месец предварително ти излиза 30 евро с онлаин чекиране, но само с ръчен багаж.

От София тази компания извършва полети до Милано, Анкона, Верона, но те са доста далеко от Венеция. Тревизо е на 30 км. от Венеция.

Карнавала всяка година започва на различна дата. Това зависи от Великден.
Аз съм ходила два пъти.  Има какво да се види.  Останах очарована. Хора има наистина, но чак пък блъсканица не бих казала.

# 218
Leila, OnDiNe_, pam4i много  благодаря за споделената информация! от сега следя за билети и се надявам да хвана и промоция до тогава иначе, ако някой др. се интересува видях, че тази година Карнавалът е от 31.01 - 17.02

# 219
...
От София тази компания извършва полети до Милано, Анкона, Верона, но те са доста далеко от Венеция. Тревизо е на 30 км. от Венеция.
...

За коя компания става дума?

# 220
...
...

Wizz air

# 221
...
...

Wizz air

От изброените градове, те летят само до Милано(Бергамо)... от София.  Laughing

# 222
 Полети до и от Италия - София  с WIZZ

Венеция Тревизо Сант Анджело     
Милано Бергамо
Рим Фиумичино     
Болоня   

Това е момичета от София.

Аз до колкото разбрах госпожата желае да пътува от Букурещ. От там полети има до всички големи провинции.

Не зависимо до къде пътуването няма как да не се съчетае с влак. Разстоянията са големи.
За разлика от България в Италия съществуват във всеки град туристически офиси, където е необходимо да заявите само до къде и в колко часа трябва да бъдете. Там са много любезни и веднага ще ви подадат всички всевъзможни разписания как да стигнете, ако е необходимо дори смяна на влак с автобус Всичко!!
Навсякъде пред жп.гарите са разположени автогарите. Няма лутане и губене на време. Билетите се продават и на тях пише дата. Един билет като си купите важи за целия ден. Така може да слезете от влака, където искате. Разглеждате , разхождате се и продължавате със следващия следователно със същия билет, който сте си закупили. Той важи и за автобусите по същото направление. 

# 223
Полети до и от Италия - София  с WIZZ

Венеция Тревизо Сант Анджело     
Милано Бергамо
Рим Фиумичино     
Болоня   

Това е момичета от София.

Аз до колкото разбрах госпожата желае да пътува от Букурещ. От там полети има до всички големи провинции.

Не зависимо до къде пътуването няма как да не се съчетае с влак. Разстоянията са големи.
За разлика от България в Италия съществуват във всеки град туристически офиси, където е необходимо да заявите само до къде и в колко часа трябва да бъдете. Там са много любезни и веднага ще ви подадат всички всевъзможни разписания как да стигнете, ако е необходимо дори смяна на влак с автобус Всичко!!
Навсякъде пред жп.гарите са разположени автогарите. Няма лутане и губене на време. Билетите се продават и на тях пише дата. Един билет като си купите важи за целия ден. Така може да слезете от влака, където искате. Разглеждате , разхождате се и продължавате със следващия следователно със същия билет, който сте си закупили. Той важи и за автобусите по същото направление. 
благодаря!   bouquet

# 224
Аз миналото лято си направих резервация в един от морските курорти близо до Венеция за една седмица. Много са близо до Тревизо
 Един от дните определихме за разходка до Венеция.

Доста е сложно с паркирането, а и скъпо. Ето защо ползвам обществен транспорт.

По канале гранде има корабче, което на практика е нещо като обществен транспорт.
Гондолите са прекалено скъпи за мен. 70 евро за 30 минути.  Кафенетата с место за сядане на площадите също. Хотелите да не говорим. Има пансиони на по приемливи цени, но понятието приемливи цени е много разтегливо.
 Кафетериите се разположени на всеки ъгъл на улиците там има всичко.
 До самата гара има два големи магазина COOP.
Моя съвет е предварително проучете много добре оферти във връзка с мястото за настаняване и нощувка. Без резервация и уговорка е много трудно човек, който за първи път посещава този град да се справи и изкара една незабравима и приятна ваканция.
Все пак Венеция е един от градовете в Европа, който се свързва с романтика, любов и спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт