Венеция-4-та тема

• 87 312
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
С вапоретите може ли да се стигне до Мурано и Бурано?

Може разбира се.
Точно това е начина. Или със собствена лодка, или  такси...

# 241
silviavt
Да, 60-минути единичен билет е € 7
Но нямаш никаква сметка от този вариант.
По-добре ползвай някой от тези:
12 часа € 18
24 часа € 20
36часа  € 25
48часа  € 30
72 часа € 35
7 дни     € 50
За другото може да се ориентираш тук:
http://en.venezia.waf.it/museo.html

Ние ще сме само един ден във Венеция, по принцип ще сме отседнали в Болоня, не знам дали ще ни е необходима карта за транспорт, мислех си да движим пеша, а просто за атракция да се качим на вапоретка. Вие как смятате? Големи ли са разстоянията и за една еднодневна разходка ще ни се налага ли да ползваме много транспорт

# 242
...
Ние ще сме само един ден във Венеция, по принцип ще сме отседнали в Болоня, не знам дали ще ни е необходима карта за транспорт, мислех си да движим пеша, а просто за атракция да се качим на вапоретка. Вие как смятате? Големи ли са разстоянията и за една еднодневна разходка ще ни се налага ли да ползваме много транспорт

Естествено можете да ходите и само пеша.
На мен специално, колкото и да е малка Венеция ми е изморително да я обикалям пеша цял ден, но всеки си знае възможностите.  Laughing
За да се повозите, макар и за кратко, можете да се възпозвате от специалните гондоли, които пресичат Канал Гранде(преди цената беше 1 евро). Това е възможно на няколко места, обозначени на картите.
Ето на тази карта се виждат някои от местата(отбелязани са с почти перпендикулярна на канала линия):
http://www.veniceonline.it/Maps/5_ve.jpg

# 243
Аз също от Болоня ходих до Венеция, но останах две нощи там, но като цяло отиване до Венеция без поне една нощ там, за мен не си струва..Напълно възможно е да се обикала пеша, а и за по-малко от ден във вашият случай, няма да имате повече време за по-далечните ходения, другите острови и т.н.. От автогарата до Сан Марко, са около 1,6-1,7км, това е най-дългото разстояние в самата Венеция. Както се каза, всичко зависи от способностите на човека, има хора, които не могат да минат повече от 500м за нищо на света и търсят почивка, хапка и пийка.

# 244
Вчера се върнах от Венеция - изгоряла. Времето е страхотно за плаж на Лидо. Ако някой ходи за повече дни да се подготви  Grinning Този път си взехме колело за двама под наем (в Лидо), нали е дълъг - да го обиколим (заележителности няма). На мен цялата Венеция ми е различна. Историческата, туристическа част е една, Лидо има друга атмосфера, Бурано е шарен и спокоен, Торчело е страховито самотен.... Харесват ми всичките тези контрасти. Храната беше страхотна.

# 245
  • София
Супер! Peace Направо ти завиждам за плажа на Лидо! Simple SmileНие сме чак август 3 нощувки във Венеция и след това 5 нощувки в хотел на плажа в Лидо!

# 246
Благодаря за труда положен за темата, за сега се връщам да чета, а след това може и да се включа предимно с въпроси.   bouquet

# 247
Здравейте, за посещаващите Венеция съм поместил актуална информация за венецианските гондоли. Тя е на адрес: http://www.izlitane.com/gallery/%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D … 0%BE%D0%BB%D0%B0/

# 248
  • София
Здравейте, за посещаващите Венеция съм поместил актуална информация за венецианските гондоли. Тя е на адрес: http://www.izlitane.com/gallery/%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86%D … 0%BE%D0%BB%D0%B0/

leoluca
Цитат
Госпожи и госпожици, дали в тази венецианска гондола да не започне плаването на живота ви?
Прекрасно, точно от там и от тях преди много години започна моето плаване в живота, та до днес.
Сега преминава през огромни кораби, но най-често от порта във Венеция, любим ми е.
Благодаря ти.......

# 249

leoluca
Цитат
Госпожи и госпожици, дали в тази венецианска гондола да не започне плаването на живота ви?
Прекрасно, точно от там и от тях преди много години започна моето плаване в живота, та до днес.Сега преминава през огромни кораби, но най-често от порта във Венеция, любим ми е.
Благодаря ти.......

още ли не са затворили венеция за големите круизи? имаше такива намерения ,които много хора поддържат в италия и най-вече във венеция и как да не ги разбере човек -огромни плаващи чудовища,които освен че грозят гледката,заплашват цялостта на такова уникално място,да не говорим за хаоса и  глъчката като се изсипят накуп няколко хиляди пасажери....не бих искала да се случва в града в който живея. #2gunfire

# 250
  • София
азиа_asia Не са затворени, порта на Венеция е едно от най-удобните и практични места за тръгване с круизен кораб. Това е мечта на много хора, преминаването между  Giudecca и Венеция и покрай Сан Марко е уникално преживяване. И не само за пасажерите на кораба, а за всички останали на брега. Какво махане и поздравления падат, остава спомен за цял живот. Колкото и пъти да го направим, тръпки ме побиват.
Дано да намерят решение и никога да не се затваря.....

# 251
азиа_asia Не са затворени, порта на Венеция е едно от най-удобните и практични места за тръгване с круизен кораб. Това е мечта на много хора, преминаването между  Giudecca и Венеция и покрай Сан Марко е уникално преживяване. И не само за пасажерите на кораба, а за всички останали на брега. Какво махане и поздравления падат, остава спомен за цял живот. Колкото и пъти да го направим, тръпки ме побиват.
Дано да намерят решение и никога да не се затваря.....

Блед,мен тръпки ме побиват като видя тези плаващи жилищни блокиве да паркират толкова близо до сградите които едвам се крепят,замърсяването от корабите е невероятно,а дървените основи на сградите едва ли още много ще издържат под това напрежение в лагуната,били са там толкова много години а сега за да задоволят няколко хиляди туристи в кичозните круизи,рискуват да се разрушат, не разбирам местната управа ,вероятно печалбата е по-важна от културното наследство.много жалко.

# 252
Сега се сещам, че преди време бях точно на кулата, когато мина един такъв огромен кораб.
Не знам дали се казва точно тралене, това което правеше кораба...След него оставяше дълга диря от кафеникава вода(не знам дали ще се види добре на снимките) - явно газят по-дълбоко тези кораби отколкото е дълбочината в канала.
Направи ми впечатление още, че отромният кораб е завързан с въжета към кораби намиращи се пред и зад него.
Сега ще ви пусна и малко снимки:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 253
Здравейте, пускам линк към едно много интересно клипче затова, как е построена и как все още се поддържа Венеция:

http://www.venicebackstage.org/en/

По повод на круизните кораби, на мен ми харесват. Допълват към атмосферата на туристическото място, което е такава притегателна сила и към което се стичат толкова хора от цял свят, че все едно пулсира с тълпите туристи... А предполагам, че управата на Венеция си е направила добре сметка колко печели и колко губи от корабите.

# 254
Сега се сещам, че преди време бях точно на кулата, когато мина един такъв огромен кораб.
Не знам дали се казва точно тралене, това което правеше кораба...След него оставяше дълга диря от кафеникава вода(не знам дали ще се види добре на снимките) - явно газят по-дълбоко тези кораби отколкото е дълбочината в канала.
Направи ми впечатление още, че отромният кораб е завързан с въжета към кораби намиращи се пред и зад него.
По-скоро кафявата диря е тиня от дъното, която вдигат витлата на кораба, тъй като лагуната е плитка. Корабите, които си видяла се наричат буксирни - целта им е да направляват големия кораб в тясното пристанище, тъй като там той не може да се движи на собствен ход. Траленето е нещо съвсем друго и е свързано с риболова, извършва се от риболовни кораби, а не круизни.
Аз лично не мисля, че круизните кораби пречат по някакъв начин. Корабите плават - нямат пряк досег със сградите, за да им повлияят по някакъв начин. А за замърсяване - не знам какво имате предвид. Течове на масло, изхвърляне на отходни води, боклуци изхвърлени от туристи....?

Общи условия

Активация на акаунт