Венеция-4-та тема

• 87 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Влизам в тази хубава тема, защото планирах пътуване за закриването на Карнавала на 17.02.15 г. Запазих  първа нощувка в Загреб и четири нощувки в  Лидо ди Йезоло, защото ще сме с кола и искам да сме в хотел с паркинг. Чудя се дали да не променя резервцията за още един ден и да я изместя с още един ден, т.е. 3 дни по време на Карнавала и два дни след него. Това го мисля, защото ми казаха, че по време на Карнавала е лудница и не всичко може да се разгледа, та си мисля да имам време да се потопя в атмосферата на града по време на Карнавала и след като туристите си тръгнат да го разгледам пак. Мисля си първите дни да се шляемнпо улиците, да зяпаме и т.н., а след това да разгледаме музеи и църкви. Как мислите?
Утре ще се върна да чета темите назад.

Лека нощ 🌃   bouquet

# 436
  • София
Мagnollia, Мимии вече си каза мнението в предишния пост за оставането в Лидо ди Йезело.
Напълно я подкрепям Peace и мисля че оставането в Местре е компромис, а оставането в Лидо ди Йезело през февруари е изключителноооо голям компромис.
Ще кажа и защо е така според мен.
Това лято бяхме 4 дни във Венеция и след това отидохме за една седмица на море в Лидо ди Йезело. Лидо ди Йезело е доста далече от Венеция. На повече от 50км. и най-малко един час път в посока.
 А ако те хване и задръстване по пътя както на нас ни се случи, пътуването до Лидо продължи близо два часа.
Доколкото разбирам вие се насочвате натам заради хотела с паркинг. Мисля, че можете да намерите такъв и на доста по-близко място до Венеция.
Предполагам че основната причина, заради която се насочвате да нощувате в Лидо ди Йезело е финансова, т.е. цените на хотелите в мъртвия сезон там са ниски. Но неудобствата, които ще си причините мисля, че ще бъдат доста повече и трудно ще компенсират ниската цена.
Февруари си е доста лют месец  и на ден ще са ви необходими минимум три часа отиване и връщане. Като сложите цената на бензина, паркинга, който ще трябва да плащате за колата като я оставяте на влизане във Венеция, студа, късия ден и още негативни фактори да не ги изреждам едва ли ще се радвате на ниската цена.
Поне за мен едно пътуване трябва да е удобство, а не мъчение Simple Smile.
С тези си думи се опитвам само да Ви бъда полезен, за да вземете най-правилното решение.
Човек отдалеч трудно може да си представи реалната обстановка...

# 437
  • Абсурдистан
roje22, моля предложи хубав хотел около Венеция, ако може и да предоставя шатъл за трансфер от летище Тревизо.

# 438
  • София
За съжаление не бих могъл да предложа добър хотел, защото ние бяхме наели апартамент на площад Сан Марко във Венеция. Мога да ти препоръчам него Peace.
На супер място е и е хубав, с отличен и разбран собственик Simple Smile.
 Колкото до шатъла според мен  е излишно да даваш толкова много пари за шатъл при положение, че автобусът който пътува от Лидо ди Йезело до Венеция минава през летището на път за Венеция и можете да се качите на него.Ще ви излезе доста по-евтино Simple Smile

# 439
Чипоноска, ако се колебаеш за някой хотел или апартамент, може да питаш и все някой ще каже нещо за района и удобствата в него.

От Марко Поло има и автобус-шатъл, но пак зависи къде ви е хотела.

# 440
А кой лети до Марко Поло директно от София?

# 441

Никой не лети директно от София нито до Марко Поло, нито до Тревизо.
С прекачване.
Когато съм проверявала преди най-ниска цена ми даде Алиталия с прекачване в Рим, на скоро не съм гледала.

# 442

Никой не лети директно от София нито до Марко Поло, нито до Тревизо.
С прекачване.
Когато съм проверявала преди най-ниска цена ми даде Алиталия с прекачване в Рим, на скоро не съм гледала.

И аз така знам, но си помислих, че има промяна за която не съм разбрала. Болоня е вариант за нас и после с рент а кар.

# 443
Да, от Болоня е сравнително удобно, дори и без кола.

# 444
  • Абсурдистан

Аз ще взема Уизз от Букурещ, но това е защото преди това съм командировка там. Просто съчетаваме нещата.
Иначе до Венеция - Марко Поло - с Алл италия с едно прекачване. Или с Уизз до Милано.
Ние мислехме с Уизз до Милано и само 1 ден с влак до Венеци за Карнавала.

# 445
  • София
Мagnollia, Мимии вече си каза мнението в предишния пост за оставането в Лидо ди Йезело.
Напълно я подкрепям Peace и мисля че оставането в Местре е компромис, а оставането в Лидо ди Йезело през февруари е изключителноооо голям компромис.
Ще кажа и защо е така според мен.
Това лято бяхме 4 дни във Венеция и след това отидохме за една седмица на море в Лидо ди Йезело. Лидо ди Йезело е доста далече от Венеция. На повече от 50км. и най-малко един час път в посока.
 А ако те хване и задръстване по пътя както на нас ни се случи, пътуването до Лидо продължи близо два часа.
Доколкото разбирам вие се насочвате натам заради хотела с паркинг. Мисля, че можете да намерите такъв и на доста по-близко място до Венеция.
Предполагам че основната причина, заради която се насочвате да нощувате в Лидо ди Йезело е финансова, т.е. цените на хотелите в мъртвия сезон там са ниски. Но неудобствата, които ще си причините мисля, че ще бъдат доста повече и трудно ще компенсират ниската цена.
Февруари си е доста лют месец  и на ден ще са ви необходими минимум три часа отиване и връщане. Като сложите цената на бензина, паркинга, който ще трябва да плащате за колата като я оставяте на влизане във Венеция, студа, късия ден и още негативни фактори да не ги изреждам едва ли ще се радвате на ниската цена.
Поне за мен едно пътуване трябва да е удобство, а не мъчение Simple Smile.
С тези си думи се опитвам само да Ви бъда полезен, за да вземете най-правилното решение.
Човек отдалеч трудно може да си представи реалната обстановка...

Много благодаря за мнението   bouquet

Не, не е финансова причината.  Единствено, което е важно за настаняването ни и определящо е паркинга. Не е проблем бензина, който ще се харчи до Венеция. Единственото неудобство тук го виждам в това, което спомена - времето за придвижване. Разбирам, че не можеш да предложиш хотел, но можеш ли да ме насочиш към място, което е по-близо до Венеция и съответно ако спим в самата Венеция,  как стои въпроса с паркирането и придвижването.
Абе малко съм си глезена в това отношение  hahaha нося доста багаж, фотооборудване, статив и ми се струва мъка придвижването с багаж по каналите на Венеция.

Благодаря ти отново   Hug

# 446
...

Не, не е финансова причината.  Единствено, което е важно за настаняването ни и определящо е паркинга. Не е проблем бензина, който ще се харчи до Венеция. Единственото неудобство тук го виждам в това, което спомена - времето за придвижване. Разбирам, че не можеш да предложиш хотел, но можеш ли да ме насочиш към място, което е по-близо до Венеция и съответно ако спим в самата Венеция,  как стои въпроса с паркирането и придвижването.
Абе малко съм си глезена в това отношение  hahaha нося доста багаж, фотооборудване, статив и ми се струва мъка придвижването с багаж по каналите на Венеция.

В самата Венеция има 1-2 хотела с паркинг. Придвижването в самата Венеция няма как да стане с кола, а става с лодки(вапорети) и пеша.
Чела съм писания, че на паркинга(нямам предвид хотелите с паркиг, а обществения такъв) във Венеция се е случвало да разбиват коли, затова не оставяйте ценни вещи в колата, ако изберете вариант да оставяте колата на паркинг там.
По-близко и удобно за придвижване е Местре, но най-доброто е Венеция.  Grinning

# 447
  • София
...

В самата Венеция има 1-2 хотела с паркинг. Придвижването в самата Венеция няма как да стане с кола, а става с лодки(вапорети) и пеша.
Чела съм писания, че на паркинга(нямам предвид хотелите с паркиг, а обществения такъв) във Венеция се е случвало да разбиват коли, затова не оставяйте ценни вещи в колата, ако изберете вариант да оставяте колата на паркинг там.
По-близко и удобно за придвижване е Местре, но най-доброто е Венеция.  Grinning

Мимии    bouquet

Сега разглеждах оферти за Венеция. Има доста приятни хотелчета на цени между 1000 и 1500 лева за 5 нощувки и не е проблем да букна някое от тях, но това, което пишеш за паркирането ме притеснява, защото и без да оставяме багаж в колата ме тревожи /а мъжа ми, ако заподозре, че някой може да разбие колата, направо ще ми каже, че няма да отиваме  hahaha/ да не стане проблем при този наплив от хора. Та предпочитам неудобството от придвижването, пред другото. Казваш, че в Местре е по-близко, така ли?  Ще разгледам и там.
Казват, че не било добра идея да отиваме точно по време на Карнавала,  но пък аз искам да снимам и много ме привлича това разнообразие от хора и цветове. 5 дни достатъчни ли са?

# 448
  • София
roje22 и Мимии /Весели празници приятели/ са казали почти всичко възможно и аз ги подкрепям напълно.
Аз ще допълня малко от собствен опит, включително 3 Карнавала във Венеция.
Доколкото разбирам на Мagnollia, най-важното нещо е паркинга.
Всъщност и за нас е така. Не се отказвай, стига да знаеш как да го направиш.
Само през последните два месеца посетихме Венеция 3 пъти, а колата ни беше паркирана там повече от 20 дена.
Но аз ще се върна по-назад заради карнавалите.
Най-доброто за нас и колата, което сме открили не само заради карнавала, а въобще, е остров Лидо/пак ще кажа да не се бърка с Лидо ди Йезоло/.
Мисля, че съм писала по въпроса, но ще кажа пак накратко.
След като минете по Via Libertа/това е моста/ веднага се отделяте за Tronchetto.
Отивате на пристана за фериботи и се качвате на този за Lido di Venezia. Цената беше 12 евро/за колата/ в посока. За вас ви съветвам веднага да си вземете карти/в зависимост от дните, които ще бъдете там/. Може да го направите на същото гише.
За много кратко време с прекрасно пътуване, което ще ви се види като допълнителна екскурзия, минаваща по лагуната и покрай Сан Марко ще слезете с колата на Лидо. Ето Тук:

На едното място са фериботите, на другото вапоретките.
Отивате си в хотела, паркирате и толкова с колата. После може да я използвате само да обиколите острова.
После с картите и вапоретките може да пътувате до Сан Марко и където поискате за минути.
Хотели има достатъчно, част от тях с паркинги за спокойно паркиране.
Цените са по-добри от самата Венеция, спокойно и романтично придвижване.
И на теб и на Чипоноска мога да помогна с подходящи хотели във всички райони/ако уточните/, но нашите са твърде много за да ги изброявам.
Вариантите са много, ние сме ги пробвали всичките.
Включително единствения хотел със собствен паркинг на самия канал,
ТОЗИ .Което излиза скъпо, особено за карнавала ?
Хотелът е точно до спирката на всички автобуси...
Наши СНИМКИ

Ето ви малко за настройване ТУК.
и ТУК
и ТУК
Имам снимки от всяко описано по-горе място, но трябва да търся.
А в карнавалните снимки ни има и нас, ако може някой да ни познае ???

С тези снимки желая на всички…
ПРЕКРАСНА НОВА ГОДИНА И БЕЗКРАЙ ПЪТУВАНИЯ
БЪДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ…

/Ако имате въпроси, не съм сигурна дали ще мога да отговоря.
Отиваме в нашите родни планини за Нова Година, не знам как ще е положението с интернета. Но вие имате достатъчно време, след празниците./

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 16:51 от Bled

# 449
  • София
Bled  Hug Hug Hug златна си!

Веднага отивам да разглеждам хотелите на остров Лидо. И ще резервирам там. Само един бърз въпрос, ако още не си тръгнала  Mr. Green

Удачно ли е според теб да сме там три дни по време на Карнавала и два след него или през всички дни, през които  сме там да е по време на Карнавала?

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт