Венеция-4-та тема

• 87 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Страхотен ресторант има до моста Канареджо във Венеция, но ти не питаш за там. Имаше и гъши дроб по венециански, паста с тиквен сос, страхотна паста със сепия...

# 481
Здравейте! Отиваме във Венеция в началото на май, искам да попитам по това време пълно ли е с народ или е все още спокойно и за тези,които скоро са посещавали Венеция, колко е входа на Двореца на дожите    сега? Мерси предварително Simple Smile

# 482
Пълно е с хора. Peace

# 483
Ами дано само уцелим хубаво време и да се вредим на някоя от забележителностите Simple Smile За сега Двореца на дожите ме впечатли най-много и дано успеем да го видим и отвътре Simple Smile

# 484
Двореца на доджите е уникален, като си помислиш, че това нещо е строено и изрисувано още 14-15 век и е запазено оттогава...да не говорим за държавното управление, което са имали тогава.

Входа ми се върти нещо около 30 евро, но не помня със сигурност.

# 485
Двореца на доджите е уникален, като си помислиш, че това нещо е строено и изрисувано още 14-15 век и е запазено оттогава...да не говорим за държавното управление, което са имали тогава.

Ами незнам да е 30, само това не бях срещала до сега Grinning Гледах някъде пишеше 13,другаде 16-17 евро и незнам на колко са го вдигнали тази година.

# 486
Ами дано само уцелим хубаво време и да се вредим на някоя от забележителностите Simple Smile За сега Двореца на дожите ме впечатли най-много и дано успеем да го видим и отвътре Simple Smile
Дано. По това време миналата година ни удави от дъжд. Опашката за двореца на дожите винаги е огромна. Бих посъветвала да се отива рано.

# 487
Ами сутринта пристигаме там и дано имаме късмет.  А някой спал ли е в Лидо и как е положението с хотелите там, добри ли са?

# 488
Или да се ходи следобед след 2 часа, мисля, че тогава отваряха за следобеда, имаше опашка, но много по-малка от сутрешната и вървеше много бързо Peace

# 489
Или да се ходи следобед след 2 часа, мисля, че тогава отваряха за следобеда, имаше опашка, но много по-малка от сутрешната и вървеше много бързо Peace
Мерси за хубавия съвет,ще видим,ако сутринта е доста пренаселено,ще пробваме така, както казваш Simple Smile

# 490
  • София
Ами сутринта пристигаме там и дано имаме късмет.  А някой спал ли е в Лидо и как е положението с хотелите там, добри ли са?

Ние спахме в хотел Венеция 2000. Ако става въпрос за остров Лидо ди Венеци,  а не за сушата Лидо ди Йезоло.
Приличен хотел, на 10 мин. пеша от спирката на вапоретките.  Много добре ни идваше разходката. Бяхме преди седмица. Все не намирам време да разкажа повече, но обещавам скоро.  Mr. Green Беше много слънчево и топло, напук на прогнозите за дъжд  Joy
Хотела се намира на плажа и се разхождахме сутринта преди тръгване за БГ и много ни хареса. Май месец може и да е отворен плажа. Стаите са чисти, но пода е захабен /мокета/ и стените са боядисани странно и изглеждат на петна /но не са/ и това създава усещане за занемареност, но иначе е чисто. Банята е голяма и много чиста, всеки ден сменят тоалетните приадлежности /имам предвид шампоан, шапка за баня, сапун/, всеки ден се чисти и се сменят кърпите. Единствената истинска забележка, която имам е, че имаше само чаршафи и едно одеало, без някаква друга завивка. Понеже бяхме с кола и носенето на багажа не беше проблем,  аз си бях взела чаршафи и едно меко одеалце /чесно казано аз винаги си нося, защото съм много претенциозна  Laughing и искам да ми е комфортно и удобно/,та си ги сложих. Иначе беше много топло както в стаята, така и в хотела. Имаше парно. Закуската е добра, макар и не разнообразна. Цената на хотела е много добра, даже ние като си тръгвахме след Карнавала, цената на стаята в букинг беше 42€. 
Ето този беше
https://www.booking.com/hotel/it/venezia-2000-residence.bg.html? … ailability_target

От спирката на остров Лидо до площад Сан Марко беше около 10 мин. с вапоретчето. Много приятна разходка всеки ден. Бяхме за пет дни. На идване от гишето за ферибота от Трончето си купихме карти за седем дни /нямаше за пет/ - картата на човек беше 60€, а билетите за отиване до острова с ферибота и връщане, струваше 50€, т.е. платихме 170€.

# 491
  • София
Мagnollia
Добре дошла, радвам се, че всичко е било наред и сте изкарали прекрасно.
Отдавна казвам, че отсядането на остров Лидо е идеален вариант.
  bouquet

# 492
За Лидо ди Йезоло говорих  Rolling Eyes  Общо взето сме с организирана екскурзия, пристигаме горе долу в 10:30 във Венеция и има организирана обиколка,която трае около 3 часа и след това имаме час и половина- два свободно време,което не мислим,че ще ни стигне и решихме сами да се организираме и да се отделим от групата, за да имаме повече свободно време за снимки и посещения на музеи, затова разпитвам за входни такси и т.н. тъй като само един от дните сме във Венеция и искаме да си прекараме както ние решим.  Simple Smile

# 493
  • Sofia

Ами незнам да е 30, само това не бях срещала до сега Grinning Гледах някъде пишеше 13,другаде 16-17 евро и незнам на колко са го вдигнали тази година.
18 евро е най-евтиният билет - включва 4-те музея на пл. Сан Марко.

# 494
Някъде по площада Сан Марко има ли cicchetti или трябва да ги търсим около Сан Поло?

Общи условия

Активация на акаунт