Венеция-4-та тема

• 87 220
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да. Така е и в Милано на главната търговска, зад Дуомото. Всяко място на  маса на оживената улица струва. А преди 2 години сме обядвали в безистена до Дуомото и там не сме плащали такса маса. Платихме си я в сметката накрая, обаче. Simple Smile
Така беше сега и в Местре в малко рибно ресторантче. Но храната беше вкусна и чакахме за маса там, та айде! Пише си го в сметката накрая- 2 евро-куверт. Даже питах за всеки случай, да ми обяснят какви са тия куверти. Crossing Arms
В Мурано, както казах чинно ни таксуваха пак 2 евра на калпак за добре дошли. Във Верона последният ден- същото! ooooh! Всяко сядане ни струваше 8 евро на семейството.
За тоалетни не сме плащали иначе и си влизахме и излизахме просто така. До като до моста на Академията не влязохме в едно заведение и човекът от бара дойде в тоалетната да ни каже, че не е обществена и да си платим сега по 1,50 за мен и детето! ooooh! Платих, к'во да се прави! Blush

# 601
Здравейте,

Заминаваме за Венеция в понеделник за 5 дни и съм абсолютно неподготвена откъм информация. Обикновено като ходиме някъде поне 2-3 седмици предварително изчитам няколко теми за дестинацията , където ще ходиме и си съставям програма. Но сега просто нямах време. Може ли някой да ми помогне? Знам че има много влюбени в този град или пък ентусиасти да споделят преживяванията, на които се надявам да ми помогнат. Значи пристигаме на летище Марко Поло в 13.00 часа. Хотелчето ни е в Местре и се казва Guidi.  Та въпросите са ми следните:
- транспорт от летището до хотела; билети или карти? от къде се купуват?
- транспорт от хотеле до Венеция; всеки ден билети или все пак карти? какви и колко струват?
- какви забележителности не трябва да пропуснем?
- плаж? синът ми много иска да отидем и на плаж та ще си вземе и бански за всеки случай; заслужава ли си? не знам дали като отидем там той пак ще настоява, но за сега меракът е голям Simple Smile

Предварително благодаря на тези, които ще се решат отново да пишат неща, които сигурно вече многократно са се писали   bouquet

# 602
Два конкретни въпроса:
- колко струва еднократно билетче за автобус (Меестре-Венеция);
- има ли 12 часови карти за вапорети + автобус, защото не ги виждам на сайта (картите тръгват от 24 часа)?

# 603
Полезен сайт за влака Месте-Венеция:

http://europeforvisitors.com/venice/mestre/mestre-to-venice-by-train.htm

# 604
  • София
Два конкретни въпроса:
- има ли 12 часови карти за вапорети + автобус, защото не ги виждам на сайта (картите тръгват от 24 часа)?

1,30евро.
Няма 12ч карти, само 24ч.-20 евро на човек. Peace

# 605
Гледам, че има талони точно като в София-10 билетчета за 12 евро. Някой ползвал ли ги е?
Удобни са за 5 дни отиване и връщане Местре-Венеция.

Автобусите са директни за Венеция, нали? Или обикалят из Местре?

# 606
Два конкретни въпроса:

1,30евро.
Няма 12ч карти, само 24ч.-20 евро на човек. Peace

Сигурно ли е? Виж пост #569. Там някой пише за 12 часови карти   newsm78

# 607
  • София
http://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services - ето ги картите. Единично навапорета е 7 евра май.

# 608
Чета в нета, че супермаркетите Billa сега се наричат Conad  newsm78
Така ли е?

# 609
  • София
Да. Без карта билета за качване на вапореткатс е 7 евро. С карта е най- изгодно. Карти и билети се купуват от табакериите. Магазинчета за цигари.
Децата под 6 и до 6 г. са с отстъпка, иначе плащат цял билет/ карта.

В Милано в центъра този път не открихме магазина на Била, който беше в една от улиците, започваща със магазина на Зара. Беше в ремонт мястото или ние тотално сме се объркали. Но сега, четейки горният пост си мисля, че може и заради рембрандиране да е била реконструкцията на старото място на Билата.

# 610
Пресичането на Гранд канале как става? Чета, че имало само 3 моста.

В един пътепис прочетох, че навсякъде имало табелки сочещи посоката към Сан Марко площада и към гарата, поради което било невъзможно да се изгубиш. От вашите постове, разбирам, че все пак човек може да се загуби. Какво е точно положението? Задължително ли трябва да купуваме карта?

# 611
  • София
Пресичането на Гранд канале как става? Чета, че имало само 3 моста.

В един пътепис прочетох, че навсякъде имало табелки сочещи посоката към Сан Марко площада и към гарата, поради което било невъзможно да се изгубиш. От вашите постове, разбирам, че все пак човек може да се загуби. Какво е точно положението? Задължително ли трябва да купуваме карта?
Абе жена, ама ти пък съвсем сдъвкано и изплюто пък искаш.  Хората са навън, радват се на хубавото време. Simple Smile В нета има хиляди карти. Ето една http://www2.warwick.ac.uk/international/world/venice/location/ma … amp;maxHeight=600 Отвори, разгледай за 10 мин. и се ориентирай малко. Пресичането на Гранд Канал може да стане и с вапорета, защото спирките са и от двете страни и са нагъстичко. Харесваш си нещо слизаш, гледаш, пак се качваш от същото или друго място. Иначе мостовете са 3 или 4. Бяха писали и за малки вапоретки за по 1 евро, с които се пресича. В 90 % от хотелите дават карти.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 16:25 от bibi

# 612
Blaze vi, pri mene  e mrachno i vali😢

Àma kakvo mu e loshoto na tova da iskam na gotovo informaciya, nali forumat e zatova😊
Az vinagi kato se vrachtam otnyakde davam moite 2 penita info  za tezi, koito se interesuvat. Ne sam samo user 😛

Ta na vaprosa: mozhe li chovek da rachiita na tabelite za ne se izgubi?

Po- kasno site si kiriliziram posta.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 18:44 от julian22

# 613
Във Венеция няма много табели. Ако се загубите, попитайте някой местен за посоката.

# 614
Това е остров който можете да пресечете натам насам 10 пъти на ден като през канала можете да мминете само в три точки - как да се загубите!

Общи условия

Активация на акаунт