Венеция-4-та тема

• 87 356
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Дано не задавам вече обсъждан въпрос, но в настоящата тема не срещнах обсъждане относно посещение на фабрика за стъкло на остров Мурано - възможно ли е да се проследи процеса на производство и къде. Нужно ли е чакане, резервиране и т.н.

RoniBonboni
Не съм срещала подобен въпрос, но и да има, ходи го търси...
За съжаление в Мурано стъкларите си пазят доста строго тайните и влизането в самите цехове е проблематично. Магазините са алтернатива с малки познания.
Процеса на изработка може да се види след сложни преговори за групи, потенциални клиенти.
Възможност е тук:  http://www.venetian-glass.info/demonstration.php
Другата възможност е цеха VIA Fornace Glass, но не мога да кажа какви са условията сега.
В крайна сметка всичко това може да се види и във Венеция...
http://www.vecchiamurano.it/
Успех...

# 286
Благодаря ти отново  Bled,  newsm20 newsm20 newsm20 винаги насреща - ти си моят корифей!  Hug

# 287
Аз пък знам, че те викат сами като слезеш на Мурано.Оглеждайте се. Лично аз не съм ходила. Имаше и при организираните пътувания да те водят да гледаш.

# 288
# 289
  • София
wantmenow Абсолютно правилно, викат, досаждат, но само за магазините и съвсем малка представа от производството. Само за да купиш, а не да видиш как се прави.......
А тук ставаше въпрос да се влезе да се разгледа цикъла на работа, не си издават тези тайни.

# 290
Е какъв точно цикъл? Взима се пясък от чувалчета, стопява се в пещта, издухва се с духало до избраната форма, очуква се от духалката и се реди на лавица да изстине Laughing Пълно е с такива фабрички-работилнички към които има магазин (с китайски стъкларийки включително Mr. Green) Вие какви тайни искате да видите повече Grinning

Една такава - като слезете от вапоретката, тръгвате вляво по крайбрежната улица и след няколко минути попадате точно на нея. 5-6 мъже работят в работилничката, публиката зяпа от един подиум в дъното. Снимките със светкавица за забранени. В съседното помещение е магазинът. Не помня името, за съжаление, но разхождайки се излизате точно там.

# 291
Аз съм била поне два пъти на демонстрация на производство на стъклени изделия(ако това се търси).
На която и спирка на вапоретата да слезете, просто следете за надписи, или даже потока на повече хора.
Имало е варианти да платиш определена сума като вход, но е имало и безплатни демонстрации. Идеята е после да си купиш нещо от магазините до местата за демонстрация.

По моето скромно мнение вече почти не може да се намери нещо, произведено там...
Лично съм виждала как зареждат магазините с кашончета пристигнали от Китай, но пълни с ... муранско стъкло.  Joy

tzveti1234, мисля, че и на място имаше тази възможност за покупка на следобеден билет. Мисля, че щом го има в английската версия - ще бъде така.

# 292
  • София
Абсолютно правилно Мими:
Цитат
Идеята е после да си купиш нещо от магазините до местата за демонстрация.
Прави сте момичета, атракции колкото искаш...
И това е вярно, шоу и зарибяване на клиентела.
Но, ставаше въпрос за големите производители, които изнасят Муранско стъкло в цял свят.
Духаното стъкло е само една час от технологията, най-вече атракция...
Съществуват още много други, които трудно ще видим, lattimo, smalto, имитация на камъни, стъкло-кристал, стъклени цветя, мъниста от стъкло, стъкло със специални нишки и много други.
Затова говоря, всеки си пази тайната, а ние го виждаме на витрините.
Примерно това:
http://www.barovier.com/
С духане, не става...

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 15:26 от Bled

# 293
А чак такива тайни няма да ти покажат. Само демонстрации с цел да си купиш нещо. В самата Венеция бяхме намерили малко магазинче, което човека на място правеше всички стъклени фигурки за невероятни ниски цени. Но ми е много трудно да го обясня къде беше.

# 294
tzveti1234, мисля, че и на място имаше тази възможност за покупка на следобеден билет. Мисля, че щом го има в английската версия - ще бъде така.

Благодаря за отговора, идеята е да се купи на място билет, но се притесних като не го открих като предложение в италианската версия на сайта и Ви попитах, да не би да е останало като нещо старо и вече да не се предлагат следобедни билети за Двореца на Дожите

# 295
  • София
В един спокоен, ненатоварен ден:
МУРАНО

tzveti1234
Точно преди две години, при последното ни влизане вътре, купихме билет след обяд за 12 евро, нормалната цена беше 16,50. Тогава този вариант съществуваше.
Преди това сме били още няколко пъти, не помня цени, след това още два пъти, ние не сме влизали. Приятели влизаха, пак след обяд, никой не каза да има намаление.
Сходна съм да мисля, че може вече да не съществува.
Но е хубаво ти да го кажеш, като се върнеш.
Приятно изкарване.

# 296
Абсолютно правилно Мими:
Цитат
Идеята е после да си купиш нещо от магазините до местата за демонстрация.
Прави сте момичета, атракции колкото искаш...
И това е вярно, шоу и зарибяване на клиентела.
Но, ставаше въпрос за големите производители, които изнасят Муранско стъкло в цял свят.
Духаното стъкло е само една час от технологията, най-вече атракция...
Съществуват още много други, които трудно ще видим, lattimo, smalto, имитация на камъни, стъкло-кристал, стъклени цветя, мъниста от стъкло, стъкло със специални нишки и много други.
Затова говоря, всеки си пази тайната, а ние го виждаме на витрините.
Примерно това:
http://www.barovier.com/
С духане, не става...

Абсолютно точно ме разбираш. Интересувам се от приложно изкуство, за това бих се зарадвала на подобно посещение, не просто аракцион, но ... както и да е

Сега имам въпрос по-сково за околностите. По път ще се отбием до Верона за час - два. Може ли да ми препоръчате ресторант, спагетия или тратория или нещо подобно като за първо похапване във Италия, ще се радвам и да не е бомбастично скъпо.
Благодаря предварително  bouquet

# 297
  • София
Прехвърлям от друга тема, тук му е мястото.....
Цитат
Извинете, бихте ли ми пояснили от какво естество са затрудненията с тоалетните във Венеция  n
Май съм чела, недочела  и ми се мотае в главата такъв проблем
RoniBonboni
Колкото и въпроса да изглежда странен, е много необходим за всеки.
Добре, че си се сетила.
А аз имам готов отговор, защото съм го мислила и предвиждала.
Това е една от язвите на Венеция, години наред не е решен както трябва.
Тоалетните са твърде малко, за потока от туристи, който приема Венеция.
Ето нагледно, къде са те:
КАРТА
Още малко информация:
Адреси:
Скрит текст:
Тоалетни във Венеция

Santa Croce
Паркинг на Tronchetto
(Open 8 ч. - 20:00)
В непосредствена близост до спирка на вапорето ACTV

Piazzale Roma
Рампа S. Chiara, 496

Piazzale Roma
 Ramo Cossetti 456

Cannaregio
San Leonardo
(Open от 7AM - 19:00)
Rio ТЕРА San Leonardo, 1596 SS. Apostoli Ramo Catecumeni, 4479

Castello
Bragora
(Open от 9am - 20:00 - затворен от 01 ноември до 15 декември)
- Castello 4054 - San Domenico (Open от 9am - 18:00 - Работно време: от юни до октомври) Calle S. Domenego, 1258

Dorsoduro
Accademia
(Open от 9am - 20:00)
Кампо де ла Карита, 1050

San Marco
San Bartolomeo
Calle де ла Bissa, 5404

Diurno San Marco
Open от 9am - 20:00)
Calle Dei Прети, 1264

Giardini Reali San Marco
(Open от 9am - 19:00)
Piazza S. Marco

San Marco
Calle Ascension 1265

Accademia
 Dorsoduro 1050

San Polo
Novo Rialto
(Open от 7AM - 19:00)
Campo Rialto Novo, 545

Пригответе се да платите цена 1,50 евро/поне до преди няколко месеца/.
Другият вариант, който ние предпочитаме е почивка на кафе и съответно ползване.

# 298
Блед, безценна както винаги   bouquet

# 299
  Тоалетни ползвахме безплатни и чисти във Венеция на пристанището. Където идват корабите. Малко извън турист потока е, ама ние си бяхме любопитни и бая обиколихме.

Общи условия

Активация на акаунт