Венеция-4-та тема

• 87 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
И аз съм купувала билети от сайта без никакви проблеми.Не си спомням за изискването на номер на ЛК, но регистрацията ми е доста стара.

# 406
  • Луната
И аз съм купувала билети от сайта без никакви проблеми.Не си спомням за изискването на номер на ЛК, но регистрацията ми е доста стара.

Мимии моята регистрация е от началото на 2011 година. Влезнах в профила си и на My Details DETAILS REQUIRED FOR PURCHASING гледам, че всичко съм им дала като информация и номер на ЛК, и адрес, и дата на раждане... няма скрито-покрито hahaha
tsvety.iv дава се номера на ЛК при регистрацията, както и адреса ти, и датата ти на раждане Peace

# 407
Е, проверих и аз. Всичко съм си казала.  hahaha
Дата на регистрация не видях.  Simple Smile

# 408
  • Луната
Е, проверих и аз. Всичко съм си казала.  hahaha
Дата на регистрация не видях.  Simple Smile

Аз видях датата от потвърдителния e-mail кога съм се регистрирала, за да купя билети за Тайната вечеря Joy Ами така сме си ние всичко си казваме hahaha за едни билети, но какви билети  Heart Eyes

tsvety.iv за Венеция си спомням, че бях купила някакъв комбиниран пас и излизаше на много добра цена. Включваше не само двореца на Дожите, но и други музеи, галерии... Можеше и он-лайн да се купи, а и на място също Simple Smile.

# 409
То само за двореца на Дожите май няма билет. Поне когато аз купувах, беше комбиниран с още две-три места за посещение(не си спомням вече  Laughing )

# 410
Опитвам се да направя примерен маршрут, за да не се движим на посоки. Ще споделя какво измислих и ще се радвам да чуя мнението ви.

Пристигаме на гарата, минаваме по Ponte dei scalzi и вървим направо с крайна цел църквата Santa Maria Gloriosa dei frai. Разглеждаме вътре и пауза за кафе в района. От там през площад Сан Поло отиваме на моста Риалто. От там през площад Santo Maria Formosa се отправяме към църквата San Zaccaria. После по крайбрежната към площад Сан Марко. Разглеждаме базиликата и Двореът на дожите/ако опашката за билети не е голяма/. След това минаваме през Кампо Санто Стефано и Моста на Академията и отиваме до църквата Santa Maria Della Salute. От там се качваме на вапоретка по канала и обратно към автогарата.

Това изпълним маршрут ли е за един ден или трябва да се откажем от посещението на двореца?
От Риалто ли да си купим сувенири и подаръци? 

# 411
Можеше и он-лайн да се купи, а и на място също Simple Smile.

Исках онлайн за да избегна чакането на опашка, но пък ако няма опашка съм склонна и оттам да си взема. Ще сме там на 15.10, знаете ли дали е лудница по това време?

# 412

Исках онлайн за да избегна чакането на опашка, но пък ако няма опашка съм склонна и оттам да си взема. Ще сме там на 15.10, знаете ли дали е лудница по това време?

ами като бяхме преди 3 години точно за 15.10 си беше лудница. Доста почакахме - да кажем едни 2-3 часа.

# 413
  • Луната

Ние си бяхме купили он-лайн и не сме чакали на никакви опашки за билети. Бяхме си взели Пас с около 10 забележителности (и музеят на стъклото в Мурано беше включен и важеше 3 месеца, ако не се лъжа) . Бяхме си ги разпечатали и навсякъде ни го сканираха. Преди се купуваха от друг сайт (май се казваше Hello Venezia, от там се купуваха с отстъпка и билети за транспорта, но нещата от преди 4 години са се променили Peace). Сега официалният сайт Palazzo Ducale ме препраща към www.vivaticket.it . Можеш да спестиш време от чакане на опашка, а и не съм имала проблеми с  билети купени от vivaticket. Но ти си решаваш  Peace

Еdit:
Мисля, че това е (наследник на) сайта, от който се купуваше преди он-лайн:
http://www.veneziaunica.it/en/ecommerce/products/pack/museicivici

Последна редакция: пн, 29 сеп 2014, 21:51 от Woman^In^White

# 414
  • София
Опитвам се да направя примерен маршрут, за да не се движим на посоки. Ще споделя какво измислих и ще се радвам да чуя мнението ви.

Пристигаме на гарата, минаваме по Ponte dei scalzi и вървим направо с крайна цел църквата Santa Maria Gloriosa dei frai. Разглеждаме вътре и пауза за кафе в района. От там през площад Сан Поло отиваме на моста Риалто. От там през площад Santo Maria Formosa се отправяме към църквата San Zaccaria. После по крайбрежната към площад Сан Марко. Разглеждаме базиликата и Двореът на дожите/ако опашката за билети не е голяма/. След това минаваме през Кампо Санто Стефано и Моста на Академията и отиваме до църквата Santa Maria Della Salute. От там се качваме на вапоретка по канала и обратно към автогарата.

Това изпълним маршрут ли е за един ден или трябва да се откажем от посещението на двореца?
От Риалто ли да си купим сувенири и подаръци? 
Millenitta, изпълним е маршрута, но не зная дали ще го изпълните точно така Simple Smile
Не заради друго, а защото на гугъл мапс Венеция изглежда по един начин, а на практика по друг.
И това всъщност и е хубавото. Че Венеция не подлежи на ориентиране по карти Peace.
Защото примерно ти казват, завий на втората уличка вдясно там е моста. Ти вървиш и завиваш уж на втората уличка вдясно, но моста не е там. И не заради друго, а защото втората уличка е широка точно 90см. Да, не е грешка - 90 см. и ти не я броиш за уличка hahahaа трябвало по нея да завиеш
Затова смело следвайте табелите- Сан Марко и Моста Риалто и ще стигнете целта.
Дано обаче обичате много да ходите пеша, защото разстоянието хич не е малко. Но пък си заслужава Peace
 всяка една стъпка и минутка прекарана във Венеция носи толкова много положителни емоции. А изкушенията са на всяка крачка.
Ние за 4 дни не влезнахме в нито един музей, и в нито една църква освен в базиликата Сан Марко и не можехме да се наситим на красотата на града.
Дори и 10 дни да бяхме стояли пак щяхме така да се движим-без план и без ангажименти да посетим това или онова.
А за тези които ме познават да нямам план за посещение на град или държава и то изключително подробен е нещо извънаредно.
Защото най-хубавото на Венеция е да я откриваш.
А и да не забравя. Като се връщате към автогарата можете да се качите на Вапорето №1 или №2. №2 ще Ви откара за 20минути, а номер 1 за 40, защото спира на всяка спирка по пътя и се движи по-бавно.

# 415
roje22
+1  Peace

..
Затова смело следвайте табелите- Сан Марко и Моста Риалто и ще стигнете целта.
..

Само да вметна, че можете да видите една до друга две табели, сочещи в различни посоки с еднакво съдържание - например: Риалто.  hahaha
Накъдето и да тръгнете ще стигнете до там, но май всеки търговец/ресторантьор иска да минете по неговата улица.  Joy
Имам и снимки, но предвид огромното количество натрупано с годините не ми се търси.  Embarassed

# 416
Роже, Мими, Благодаря ви!  Simple Smile
Гугъл показва, че маршрута е 5 км. Не че е невъзможно, но ще ни дойде натоварено. Ще мисля и варианти част от разстоянието да го минем с транспорт.

Може ли да се каже коя отсечка би била най-живописна и красива за разходка пеша и коя е по-добре да е с транспорт? Например от гарата до Санта Мария дей Фрари да вървим пеша или от същата църква до Риалто? Или и двете да ги минем с транспорт пък да отделим повече време за шляене из район Сан Марко от площада до Академията и наоколо?

Знам, че Венеция не е за един ден, но някак в Италия не успявам да се стърпя на едно място. Във всяко градче и селце има толкова красота и история, че искам да видя и това и това и онова.... Simple Smile А времето винаги е малко. 

# 417
Според мен планът ви за ходене пеша е съвсем достижим за един ден. Може би само църквата Santa Maria Della Salute ще ви дойде в повече, защото до там доста ще походите(и нямам предвид само като разстояние, а и завъртяните улички на Венеция).
Всичко останало е ОК.

# 418
Аз лично останах дълбоко впечатлена от две църкви- при което доста забутани на фона на всички църкви които обиколихме във Венеция .

Едната е на Свети Пателеймон с таван истиснко постижение на оптическата илюзия.

и на свети Франциск от лозето с една необикновена мадона която над главата и има вълни в които плуват амурчета.

останалите ми се видяха доста еднакви. а базиликата  на СанМАрко с мозайките си беше направо като нашенска.

# 419
_re_ge записах си и тези църкви  Simple Smile Първата е много близо до Санта Мария дей Фрари, така че ще се отбием. 
Аз съм си набелязала следните църкви
Санта Мария дей Фрари -  с голям брой ренесансови шедьоври начело с Успение Богородично на Тициан
Сан Дзакария - заради Богородица с Младенеца на Джовани Белини
Санта Мария дела Салуте - построена във възхвала на Бог заради спасяването на града от чумата

Мими, на място ще преценим имаме ли сили да вървим или ще вземем транспорт до Салуте.

Някой зае ли до колко часа има транспорт от и до Бурано? Имам някъкъв спомен, че е до 16.00ч, но не помня къде съм го чела. 

Общи условия

Активация на акаунт