Венеция-4-та тема

• 87 247
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
И ние ще взимаме професионален със сигурност и един по-малък, поне ще знаете,че снимките ще си заслужават и ще станат хубави.
Тъй като ние сме с група и после ни остава малко време за самостоятелна обиколка на Венеция, как смятате по-добре ли е да се отделим и да имаме цялото време сами да разглеждаме и да се организираме какво искаме да видим или да обикаляме с групата?

# 511
Аз като за първо посещение на Венеция, няма да посмея да се отделя от групата, защото съм доста зле с ориентирането. Комично зле.

# 512
Здравейте,
Получих много полезна информация от темата, поради което реших да споделя с Вас нашето венециянско приключение с надежфата, че информацията може да е полезна на някой.
Бяхме във Венеция от 25.02.2015 г. до 01.03.2015 г. и времето беше перфектно-слъчнчево 12-14 градуса. На отиване пътувахме с полет на wizzair през Милано, Бергамо. Влакът до Венеция е 2 ч.35 мин., но със закъснението стана 3 ч.30 мин. Еднократна цена за воден автобус е 7 евро. Хотелът ни беше Hotel do pozzi- резервирахме през Travel Hotel и платихме 400, 00 лв. за 4 нощувки със закуски. Хотелът е съвсем в центъра и от него се стига по права линия до Сан Марко за максумум 3 минути, много е чист и закуската е богата-препоръчваме го! Там на място посетихме само забележителностите на площад Сан Марко, през другото време се разхождахме и се наслаждавахме на обстановката. Действително е доста скъпо във Венеция-сандвичи 6-7 евро, пица на парче може и за 2-3 евро, но в заведение под 30 евро  за двама е слабо вероятно и то, ако се яде само едно нещо. Честно казно най-голямо удоволствие ни доставиха разходките по крайбрежните улици на по-отдалечените квартали и нощните разходки по Сан Марко. Връщането беше през Болоня-доста по-удобно от идването-влакъте 1.25 мин. Ако някой има въпроси ще отговарям Simple Smile

# 513
  • София
Аз искам да попитам: има ли някакви хранителни вериги/магазини в центъра и около Венеция.
Запазили сме апартамент в Местре със закуска, но мъжът ми напира да сме непременно в сърцето на Венеция, където апартаментите, които се отдават-едно, че са по-скъпи като цена и второ- с децата ще сме и искам всичко да е тип топ. Т.е. храната в хотела е важна за мен.
Искам да съм подготвена, в случай, че все пак решим да сме в сърцето на Венеция, над някой канал, поне да съм спокойна, че ще имам от къде да пазарувам храна за 3та дни. ooooh! Simple Smile

# 514
Има Била по голямата улица, която води от моста Канареджио към Сан Марко и моста Реалто Peace

# 515
  • София
Ох, супер! Благодаря ти! Животи спасяваш! Mr. Green Hug
Да си отдъхна, ако -все пак- направим рокада с местата за нощуване. Blush

# 516
Местре не може да се сравни с Венеция. Ако имаш възможност непременно избери Венеция. Има магазини за хр. стоки, пицарии и бързо хранене  Peace

# 517
Тоалетните платени ли са?  Embarassed
Какво е положението там?

# 518
  • Sofia
Аз искам да попитам: има ли някакви хранителни вериги/магазини в центъра и около Венеция.
Запазили сме апартамент в Местре със закуска, но мъжът ми напира да сме непременно в сърцето на Венеция, където апартаментите, които се отдават-едно, че са по-скъпи като цена и второ- с децата ще сме и искам всичко да е тип топ. Т.е. храната в хотела е важна за мен.
Искам да съм подготвена, в случай, че все пак решим да сме в сърцето на Венеция, над някой канал, поне да съм спокойна, че ще имам от къде да пазарувам храна за 3та дни. ooooh! Simple Smile
Ето ги супермаркетите:
https://www.google.bg/maps/search/venice+supermarkets/@45.405714 … 11z/data=!3m1!4b1
Тоалетните са платени, ето ги и тях:

Santa Croce
Паркинг на Tronchetto
(Open 8 ч. - 20:00)
В непосредствена близост до спирка на вапорето ACTV

Piazzale Roma
Рампа S. Chiara, 496

Piazzale Roma
 Ramo Cossetti 456

Cannaregio
San Leonardo
(Open от 7AM - 19:00)
Rio ТЕРА San Leonardo, 1596 SS. Apostoli Ramo Catecumeni, 4479

Castello
Bragora
(Open от 9am - 20:00 - затворен от 01 ноември до 15 декември)
- Castello 4054 - San Domenico (Open от 9am - 18:00 - Работно време: от юни до октомври) Calle S. Domenego, 1258

Dorsoduro
Accademia
(Open от 9am - 20:00)
Кампо де ла Карита, 1050

San Marco
San Bartolomeo
Calle де ла Bissa, 5404

Diurno San Marco
Open от 9am - 20:00)
Calle Dei Прети, 1264

Giardini Reali San Marco
(Open от 9am - 19:00)
Piazza S. Marco

San Marco
Calle Ascension 1265

Accademia
 Dorsoduro 1050

San Polo
Novo Rialto
(Open от 7AM - 19:00)
Campo Rialto Novo, 545

Можете да пиете кафе в кафетерия + тоалетна и пак толкова ще ви излезе.  Peace
Картите на Венеция в инфоцентровете са по 2,5 евро, но в хотелите ще ви дадат безплатна!  Peace

# 519
Ето едно сайтче със супермаркетите в Италия.
Можете да си изберете град и верига магазини.
Ето например за Венеция, веригата COOP, показани на картата(mappa):
http://www.tiendeo.it/venezia/Mappa/coop

Може и да не показва всички магазини, но пак е някакъв ориентир.  Grinning

# 520
Аз отново се извинявам с въпроса за плащането на тоалетните, дали не са със специални брави с монети, за да си приготвя и да си пазя  монетки за спешни случаи.  Embarassed

# 521
  • Варна
Аз отново се извинявам с въпроса за плащането на тоалетните, дали не са със специални брави с монети, за да си приготвя и да си пазя  монетки за спешни случаи.  Embarassed

За тоалетните ползвахме малък трик.Заведенията не дават на външни посетители да ги ползват.Купувахме си по едно кафе на крак за по 1 евро (на маса често е по скъпо) и си ползвахме тоалетните спокойно , хем по чисти и добре оборудвани.Обществените тоалетни също са по 1 евро Simple Smile

# 522
  • София
Местре не може да се сравни с Венеция. Ако имаш възможност непременно избери Венеция. Има магазини за хр. стоки, пицарии и бързо хранене  Peace

Благодаря ти!  Hug
Обмисляме го още... предвид разликата в цените. Rolling Eyes

# 523
  • Варна

При трите ни пътувания сме отсядали на различни места , в Киоджа , в къмпинг Венеция защото бяхме с кола и до моста Риалто.И трите пъти бе по 50 - 60 евро за двамата.И трите места си имаха + и - .В Киоджа ,  отнася се и за Местре и Йезоло - нови хотели , широки хубави доста луксозни .Къмпинга е сред гора , пълна тишина и спокойствие , страхотен птичи хор.Все пак обаче не може да се остане много до късно и да се вкуси от валшебния дух на нощна Венеция което в пълна степен се почувства в хотела в самия град въпреки че беше доста стар и скапан.Там всъщност ни хареса и най - много , както и препоръчаха Мария и Емилова Simple Smile
За бюджетно хранене намерете ресторанта на самообслужване веднага в ляво след моста от автогарата към гарата в който се хранят железничарите, осигурява много добра храна на добри цени. Има и вход откъм гарата.Иска внимателно вглеждане,отвън е невзрачен,само на съвсем незабележимата врата има едно надписче. Трудно се  намира защото отвън наистина си е много невзрачен.Хранили сме се поне 6-7 пъти,много вкусно и на половин цена,разбира се съвсем не романтично като на масичка на ръба на канала или на САН МАРКО.Вътре беше доста голям,тип соц.закусвалня-минаваш с таблата и си избираш м-у 2-3 супи и 4-5 основни,2-3 вида салата и десерт.По масите зехтина и оцета дори не бяха в оливетници, а така направо в литрови бутилки.Малко след къмпинга има и супер от веригата LIDL в които стоката не се подрежда по рафтове,а си е така в транспортните палети и в него цените са наполовина от другите супери,БИЛЛА например и някой неща са по евтини даже от БГ.

# 524
  • София
peterky2002, благодаря ти и за инфото на ЛС!  bouquet

Това за закусвалнята ще го запомня. Peace
Иначе идеята за къмпинг в нашият вариант с две деца е неприложима.

Общи условия

Активация на акаунт