Венеция-4-та тема

• 86 954
  • 736
  •   2
Отговори
# 630
  • София
Това е практика при всички авиокомпании.  Друг е въпросът , че някои служители се правят на ударени и ако пътника не знае правата си, номерът минава. Полага се и хотел, ако ви превозът на следващ ден.
Моля да кажете по кое време пред Сан Марко е най- спокойно. Дали към 16ч опашката намалява?
Цлете, най-спокойно пред Сан Марко е рано сутрин Simple Smile. Тъй като апартамента ни бе на самия площад, всяка сутрин в 7,30-8часа се разхождах почти сам по площада и чувството на тишина и спокойствие бе неописуемо. Изключително удоволствие, след 8,30 идват чистачките на кафе Флориан, музикантите изнасят и акордират инструментите си, пристигат от всички страни хора и площада става друг...
И за да станат по-ясни думите ми ето линкове към два мои албума във Фейсбук, озаглавени  Венеция сутрин и Венеция през деня. Снимките са само от Сан Марко Simple Smile
https://www.facebook.com/roje58/media_set?set=a.1020318044564988 … 110476&type=3
https://www.facebook.com/roje58/media_set?set=a.1020318045781018 … 110476&type=3

# 631
Благодаря!  Може би не съм задала правилно въпрса.  Имах предвид опашките пред базиликата.  Само тя ме интересува в случая. Не искам да се обвързвам с точен час за посещение.

# 632
  • София
Благодаря!  Може би не съм задала правилно въпрса.  Имах предвид опашките пред базиликата.  Само тя ме интересува в случая. Не искам да се обвързвам с точен час за посещение.
По-малка е опашката сл.обяд (може би наполовина) , но си я има. Базиликата затваря и по-рано.

# 633
Здравейте!  Hug
Юни ни предстои пътуване по повод рождения ми ден до Венеция и много се вълнувам!
Темата ми беше много полезна, постарах се да я изчета цялата..

Решихме да пътуваме с кола до там, като освен Венеция ми се иска да видим и Верона и Милано.
Ще нощуваме в Местре, в този хотел CSS Green Garden Resort' (ако някой е отсядал там, моля да сподели впечатления..).
Няколко въпроса ми се въртят в главата и ще съм благодарна ако ми помогнете..
До колко часа работи общественият им транспорт?
Освен това може ли да препоръчате някой хубави ресторанти из Венеция за вечеря?

# 634
Има и нощни автобуси Венеция-Местре, но кой точно номер автобус ще ви е удобен на вас, трябва да попитате на рецепцията на хотела.

# 635
  • sofia
Роже, стана ми някак драго от снимките ти  Flutter

# 636
  • София
Роже, стана ми някак драго от снимките ти  Flutter
Hug

# 637
Само да споделя полезна инфо, защото никъде не го срещнах досега. В базиликата Сан Марко НЕ пускат с раница от гл. т. на сигурност. В близост в една църква може да се оставят на съхранение, но е неудобно....Добре, че ни предупредиха навреме, защото на такива места аз ходя с раница, а не с дамска чанта...С дамските чанти няма никакъв проблем-може да е колкото си искате голяма.... JoyПред нас върнаха 3 човека...Един италианец го пуснаха, ама се разправяха 5 минути.....А е много гадно да изчакаш опашката на входа и да те върнат в изходна позиция.....Ние пробвахме двореца на дожите в 2 часа следобяд-пред нас имаше 0 човека, не че вътре нямаше хора-ха-ха...Явно имахме голям късмет. Влязохме и в Корер-и там е прекрасно и там се диша по-спокойно ....Много ми хареса на моста при Академията. Гледката е супер. При Риалто беше такава тъпканица от народ, че изобщо не можеше да се добереш до парапет....и се отказахме даже да минем по него...
Очарова ме тоя град...

# 638
  • София
Имам въпрос за Базиликата Сан Марко - извинете ме, ако вече сте писали, не мога да намеря отговора.
От къде влизат посетителите с предварително закупен билет, има ли някакво обозначение, на отделна опашка ли са?
Предварително благодаря!  Hug

# 639
Имам въпрос за Базиликата Сан Марко - извинете ме, ако вече сте писали, не мога да намеря отговора.
От къде влизат посетителите с предварително закупен билет, има ли някакво обозначение, на отделна опашка ли са?
Предварително благодаря!  Hug
Има обозначение и влизат от друга врата. За съжаление вече не си спомням от коя точно врата се влизаше с предварителна резервация.
Ето на картата, можете да видите, че има няколко входа - влиза се през един от тях - различен от входа за опашката.

Аз последния път влизах без резервация и чаках на малка опашка.

Дано пише някой с по-скорошни спомени при влизане с резервация.

# 640
Пресен отзив за Сан Марко - от преди два дни. В 12 на обяд влязохме за 10 минути. Не взех предварително час, за да не се ангажираме. Пред двореца на Доджите опашката също беше малка.
Вчера в вапоретите стачкуваха, та не можахме да използваме докрай картата, за да стигнем до гарата. Ние взехме карта за 2 дни. Возихме се само първия, през втория само веднъж. Въобще не ме изкефи това упражнение. Единствено ходенето по залез до Лидо беше приятно. На връщане бяхме с едно корито, което гаснеше и се тресеше през цялото време.  Sunglasses
Ще разкажа по-късно интересни неща и ще препоръчам апартамент.
за сега да кажа и аз - Венеция е прекрасна, но ще имам желание да се върна след няколко години. Впечатляващо изживяване е.
Другите градове, които посетихме този път ми бяха по - уютни.

# 641
Пресен отзив за Сан Марко - от преди два дни. В 12 на обяд влязохме за 10 минути. Не взех предварително час, за да не се ангажираме. Пред двореца на Доджите опашката също беше малка.
Вчера в вапоретите стачкуваха, та не можахме да използваме докрай картата, за да стигнем до гарата. Ние взехме карта за 2 дни. Возихме се само първия, през втория само веднъж. Въобще не ме изкефи това упражнение. Единствено ходенето по залез до Лидо беше приятно. На връщане бяхме с едно корито, което гаснеше и се тресеше през цялото време.  Sunglasses
Ще разкажа по-късно интересни неща и ще препоръчам апартамент.
за сега да кажа и аз - Венеция е прекрасна, но ще имам желание да се върна след няколко години. Впечатляващо изживяване е.
Другите градове, които посетихме този път ми бяха по - уютни.

Колко време отнема разглеждането на двореца и на базиликата, без човек да препуска. Има ли възможност да си вземеш слушалки, които да ти служат за гид? Надписите вътре на какви езици са?

# 642
В Дворецът не съм влизала. В Базиликата те побутват да вървиш. Има непрекъснат поток от хора. Има платени места - зад олтара, където е  най - ценното в града - Пала доро - 2 Евро. И музеят на горния етаж, излиза се и на терасата. Цената 2,50 е. Ние в музея се бавихме.  Мисля, че около 1- 2 часа са предостатъчни.

# 643
  • София
В Дожите средно темпо и без да четеш всичко 2 часа е о.к. Друг е въпросът, че аз само в голямата зала мога 2 часа да седя Simple Smile. Надписи със сигурност на италиански и английски има.  Има аудио гидове. Взимат се от касите. Ако си с аудио гид, следваш неговото темпо.

# 644
Че ако не се влезе в дворецът на доджите за да се види какво са постигнали преди толкова години там,какъв е смисълът да се ходи във Венеция,поне аз два пъти съм влизала за по половин ден и пак имам чувството че не съм видяла всичко,пък за два часа освен разходка из някоя и друга зала колкото да се каже че си бил там,едва ли нещо ще се види и оцени.Външно никога не ме е очаровал този град,всичките му прелести са зад стените на сградите и мисля че и една седмица не е достатъчна да се видят.

Общи условия

Активация на акаунт