БУРГАС

• 88 907
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Има ли в Бургас лицево-челюстен хирург?Моля за координати.....
Знам,че тук ще намеря отговора  Simple Smile

# 436
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
За първи път фестивалът на зелените идеи Парцал фест ще напусне пределите на Пловдив и ще акустира в Бургас на 10 август. Отправям поканата си към всички ви да ни посетите в Морската градина, а за тези от вас, които творят от-нищо-нещо и други еко сръчности и искат да се включат като участници напомням, че записването е до края на месеца Simple Smile
Ето и събитието във ФБ
https://www.facebook.com/events/334778196652511/

Слънчев и усмихнат ден!

# 437
  • Бургас

Благодаря за списъка!Учител е чудесна професия и призвание най-вече.
Другото е ясно на всеки интелигентен човек, но все пак това, че сме родители, а не учители не ни "освобождава" от правото на мнение.Аз съм от хората, които четат книги и имам претенции за интелекта си. Като дете също четях много и смятам, че мога да си позволя мнение по въпроса  Simple Smile .

И ако трябва да съм честна и народните приказки на моменти ми се струват глупави, но пък така си обяснявам някои характерни черти от манталитета на българина/напр."Болен здрав носи"/.

# 438
Галчудо , напълно те разбирам и споделям мнението ти Grinning
Сина ми ще е шестокласник и съм минала по пътя, четеше някои от книжките, но не мога да твърдя че разбираше какво чете Tired Няма да ти казвам нататък какво учат Tired

Радостина, наясно сме, че с лейка знания не се наливат Wink но има деца които по-трудно усвояват и на тях им е нужна помощ от родител.

# 439
  • Бургас
Да, и освен това ако материала не е съобразен с възрастта, а и с това, че момчетата и момичетата съзряват с различни темпове, после ще се чудим защо се е навъдило такова неграмотно и незаинтересовано поколение.

# 440
  • край голямата локва
Галчудо, бях останала с впечатление че детето ти е във Васил Априлов. Там учат /мисля че всички/ по учебници на Булвест. Както си видяла списъкът доста се различава. /Много програми, много нещо. / Тези които ти бях написала се изучаваха във втори клас и се наложи да ги прочете всичките през годината . Като гледах другия списък ми направи впечатление, че  от Басните на Лафонтен ще  учат в трети клас .
Важното е да се чете.  Peace

# 441
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ох да ви кажа аз още си спомням как по история в 6-ти клас учехме едни политики, едни схеми, едни правителства, които в по-горен курс щяха да са ми интересни сигурно. После започнахме да учим средновековна история, която беше като приказка и ми беше супер интересна, но това май беше в 10-ти клас вече, та ми е много чудно кой така е обърнал материала, според мен на един 6-то класник ще му е много по-интересно да чете за крале и т.н., а като стане по-голям, тогава вече да учи за политики, правителства и т.н.  Crazy
Ама то цялата държава ни е с краката нагоре  Rolling Eyes

# 442
  • Бургас
 xxxxx, извинявай, но не мога да намеря списък от теб.Нямам и на ЛС. Rolling Eyes

Не сме във В.Априлов, но и нашите са на Булвест.Ние имаме малко книжки на брой, само пет.Той вече е "прочел" две  Mr. Green.Този Приказен свят просто ме хвърли в голям размисъл-аз имам само един том.Трябва да видя останалите томове как са като приказки, но в моя том 2 ми се струват трудни за първолаче.Дълги са, с трудни думи.Ако ще учат някоя конкретна приказка да му дам само нея Simple Smile

TDI, не знам колко си голяма, но по мое време учихме бълг. история в 5 клас и ми беше супер интересно и лесно, защото преди това бяхме гледали с татко филмите за българските царе.Тогава беше бума на тези филми.

# 443
  • край голямата локва
 Бях го  побликувала вднага щом попита. Вчера си редактирах поста- да не става объркване че това е списъкЪТ за втори клас. Просто всеки учител си избира свободно книги. А този бе точно по въпроса ти - за изучаваните във втори клас. Довечера ще ти пиша ЛС, че много ученическо взе да става тук.  Laughing Ако имаш други въпроси можеш да питаш и в темата за бъдещите третокласници.   Heart Eyes

# 444
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI, не знам колко си голяма, но по мое време учихме бълг. история в 5 клас и ми беше супер интересно и лесно, защото преди това бяхме гледали с татко филмите за българските царе.Тогава беше бума на тези филми.

Не, по-малка съм  Peace

Българската история и на мен винаги ми е била интересна - от прабългари като се почне, български царе, до след Освобождението и дори Съединението, дори за Стефан Стамболов ми беше интересно, но след това вече с тази смяна на правителства и т.н. просто политиката нещо не я разбирам явно  Laughing

# 445
  • Бургас
На мен тези разговори не ми пречат. Предпочитам ги дори пред други, макар и да сме минали тази възраст.  Peace

# 446
 Моят син ще е в 3-ти клас, голяма част от книгите в списъка му тази година се повтарят с миналогодишните, което ме озадачи. Аз лично съм на мнение, че детето трябва да прочете това, което наистина му е грабнало вниманието. На сила не става, поне при моя син. Миналата година интересна му беше "Пипи ...", прочете я на един дъх за отрицателно време (той обича да чете). Но с "Патиланско царство" и "Ние врабчетата" например се измъчи. Казах му да не ги чете и без това списъкът беше ужасно дълъг. Настоях му за народните приказки, приказките на Андерсен, а той по свое желание прочете "Приказки по телефона" и "Доктор Дулитъл". "Мечо Пух" също чете.

И малко спам - някой ако може да ми прати на лични отзиви за д-р Кехайов (ортопед), препоръки за анестезиолог? Трябват ни и кръводарители, ако се наложи има ли още пред кръвен център "желаещи" срещу заплащане и долу-горе срещу каква сума? Благодаря предварително   bouquet

# 447
  • Burgas, Bulgaria
Я да ви попитам - сестра ми кандидатства ветеринарна медицина миналата седмица, писала е много ,НО е задраскала една сричка .... Отвън са и казали ,че това се счита за знак към проверяващите . Знае ли някой такова нещо?

# 448
  • вкъщи
Здравейте,имам питане относно детския център към кукления театър.Синът ми си е наумил да празнува там рождения си ден,а никога не сме били точно там.Обиколили сме почти всички,днес бяхме на рожден ден в Тон Бонбон,на мен много ми хареса,ама той не иска там.Та въпросът ми е ,има ли някой информация каква е програмата там,дали изобщо работи,и какво предлагат?Не мога да намеря сайт...Благодаря предварително.

# 449
Здравейте момичета, влизам в темата Ви, за да попитам следните неща, които ми предстоят, а именно
1. Кажете ми фирма за външни блиндирани/метални врати, които работят качественно и не спестяват материали, съответно ако имате опит, какви видове са добри
2. Фирма за поставяне на външни ролетни щори
3. Фирма за остъкляване на тераса и каква дограма е качестенна.- Разбрах, че някаква 5-катова била хубава /нещо, което при нас несъществува/
4. От къде се закупуват мебели за спалня, хол и детска, т.е. има ли голям магазин от където мога да закупя всичко и да го доставят с техен транспорт
5. Ако някоя от вас е закупувала скоро апартамент моля Ви да ми обясни технологията по прехвърлянето на всички консумативи - вода, ток...къде да отида. Идва ли инкасатор в къщи да засече ток/вода на датата на покупка.
6. Знае ли някой, какво е ЕПК  /нещо като ЕГН, но само че на чужди граждани/ и коя служба/община ли, може да се попита/получи  това.

Ще съм благодарна на всякаква информация, защото от много години не съм в Бургас, а и познати вече не останаха, които да попитам за инфо, затова се обръщам към вас.

Питам всичко това, защото закупихме в лазур апартамент и трябва за две седмици, докато сме в БГ да оправим всичко.

Общи условия

Активация на акаунт