Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 630
  • 710
  •   1
Отговори
# 375
Хм, много скоро е консулският ден, сигурно няма да са готови нашите документи. Секретарката ни беше казала, че ще идват май месец...

Ние наскоро ходихме до посолството и наистина така обясняваха на хората, които се обаждаха по телефона, че след изборите ще има консулски дни, но датата допълнително ще се уточнява Peace

# 376
Благодаря, joya!
Предният пьт когато гласувахме за НС тук в монреал, не се бяхме регистрирали, отидохме в деня на изборите и ни вписаха в листите. Не знам как ще процедират този пьт но мисля да агитирам мм (и познати) да се регистрираме

# 377
  • Монреал
Според мен ще се съберат доста хора - на предишното гласуване имаше поне 300+ човека.

# 378
  • Лавал-Пловдив
Мъжа ми си пусна паспорта и личната карта за подновяване през февруари и ни се обадиха, че са готови, да дойде да ги вземе в неделя. Така че ние ще ходим със сигурност. Ако не са ви се обадили, значи, че не са готови, поне аз така мисля.

Относно изборите - не мисля да гласувам. В България никога не съм гласувала, сега ли ще тръгна да се правя на патриотка. Ако толкова ми пукаше, щях да си остана в България и да се мъча да я "оправя", да и дам децата си, а нямаше да бягам тук и децата ми да говорят на чужд език и да не се възприемат като българи. А и едното ми дете въобще не е българин даже. Леко лицемерно ми се струва. Не следя политическия живот и даже не знам за какво и за кого ще се гласува. Personal opinion...

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 23:56 от kaka_dora

# 379
Бихте ли ме осветлили по въпроса какво означава "Coed"? Видях го написано по следния начин: PS to 8 (Coed). Става дума за едно училище, PS предполагам е preschool.

# 380
  • Монреал
CoEducational, т.е. смесено за момчета и за момичета.

Звъннах на посолството днес, според жената щом са от февруари, значи са готови. Та ще чакаме и ние в неделя.

# 381
  • Vaudreuil Canada
Ей такива новини за стрелби в училища и детски градини направо ме разбиват .....
http://ca.news.yahoo.com/blogs/dailybrew/police-ensure-children- … ue-161429758.html

# 382
  • Монреал
 #Cussing out уф, много се ядосвам на такива новини - толкова болни мозъци има по тоя свят  #Cussing out Добре, че няма пострадали деца  Praynig

# 383
CoEducational, т.е. смесено за момчета и за момичета.
Благодаря!

# 384
Да се оплача Sad Диди тази вечер пак я боли ухото. Мисля утре да правим изварения компрес. Той как се слага, на марля и отгоре с шал Rolling Eyes. На самото ухо ли се слага или отзад, отпред?
Дано да има ефект, че аман от доктори ooooh!

# 385
Гале през септември Мишел каза че я боли ухо и я заведох на доктор. Той каза че е ушна инфекция но да й давам само адвил през 8 часа и ако няма други симптоми след 2 дни да се върнем да погледне. След 2 дни всичко се беше разминало. Адвил а не тайленол заради възпалението.

Сега се случи пак така да каже че я боли и пак без никакви симптоми - един ден преди почивката ни в Куба. Докторът пак искаше така да ни лекува но като чу че пътуваме на другия ден ни даде АБ. И тя си го изпи защото мен ме беше страх да експериментирам.

# 386
Галче, топлата изварата завивам в памучно парче и го слагам върху ухото. Отгоре покривам с найлон и прикрепвам с бинт около главата през брадичката. Отгоре слагам лека шапка. Правила съм го вечерта и малкия преспа с него. На сутринта си беше на мястото. Много съм доволна от този компрес. За 15 минути болката изчезна. 
Успех и бързо оздравяване!

# 387
А каква извара ползвате?
От това, което аз съм пробвала рикота чийз най се доближава до вкуса и качествата на изварата. newsm78

# 388
Галче, топлата изварата завивам в памучно парче и го слагам върху ухото. Отгоре покривам с найлон и прикрепвам с бинт около главата през брадичката. Отгоре слагам лека шапка. Правила съм го вечерта и малкия преспа с него. На сутринта си беше на мястото. Много съм доволна от този компрес. За 15 минути болката изчезна. 
Успех и бързо оздравяване!

много благодаря Hug

Bibita, доколкото знам купешка не става, домашна топла от пресечено прясно мляко се ползва за този компрес

# 389
Пресичам си мляко с лимонов сок, прецеждам и налагам докато е топла. Wink

Общи условия

Активация на акаунт