Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 400
  • 710
  •   1
Отговори
# 570
  • На бял кон в Pierrefonds
Благодаря ви момичета за идеите. Неприятното е, че той не разбира още като му казвам да не мърда, а и иска да вземе в ръка всичко, което не му е познато, предполагам, че и машинката ще иска да вземе. Ще помисля още малко, но като цяло нямам голям избор. На фризьор е абсурд да го заведа.

Jennie Кебек е известен с чепатата си здравна система. Моята гинеколожка, доста опитна и уж добра в областта си, ме изпрати на мамограф, въпреки че кърмя. Върнаха ме от лабораторията с обяснението, че мамографията е опасна при кърмене за бебето. Отново я посетих, този път ми даде направление за ехограф и чак тогава ми направиха това изследване. Ехографията ми отне 30 минути само на едната гърда, защото имаше проблем с откриване на бучката. Да не ви плаша, слава богу не е рак, но е тумор, който трябва да се наблюдава. Така че при здрави гърди предполагам е по-лесно.

kambanka 2304
аз открих една единствена лаборатория, която прави термографски изследвания, струва 250 долара, но лекарите никога няма изпратят пациента там, защото не е одобрено, както ти казваш. http://www.radio-canada.ca/regions/manitoba/2012/11/28/005-sante … e-depistage.shtml

# 571
Егати тъпотията с тия мамографии. Как може първо на мамограф да пращат и ако има нещо чак тогава на ехограф?! ShockedТова е безумно облъчване на хората само защото така им е по-лесно или евтино. Нямам думи!!! #Cussing out

Значи нямам шанс да се преглеждам на 6-8 месеца на ехограф, така ли? Не мога ли просто да отида в някоя клиника, където правят такива прегледи и без направление да си платя, щом няма начин да е безплатно?

Има един български лекар, който обаче ми е много, много далече. Ще има ли разлика ако той ми стане фемили доктор /относно направленията - той давал  всякакви без проблем/ или системата е така направена, че който и да е - все едно и също?

Много си притесних тези дни относно цялата здравна система тук. Вижда ми се много трудно да осъществявам проф. си прегледи, от които така и така се притеснявам.  Tired Не мога да чакам по 1 година от преглед до преглед, след което да ме пратят на мамограф и така всяка година. Същото важи и за цитонамазката, която всяка жена трябва профилактично да си прави веднъж годишно също, а тук смятат, че на 3 години е достатъчно.  #Crazy

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 15:51 от Bibita

# 572
  • Лавал-Пловдив
Аз съм късметлийка в това отношение, защото докторката, която следеше бремеността ми, продължава да си ме преглежда 1 път годишно. Бях в края на март, взе ми цитонамазка, опипа ми гърдите и ми изписа противозачатъчни, които не пия, но я лъжа че пия, че на една приятелка и трябват.
Миналата година на прегледа и казах, че ме боли едната гърда и тя веднага ме прати на ехограф, макар че нямах 35 и нямам история в семейството. Ехографа беше след 2-3 седмици, на една гърда, нямам идея колко отне, излезе че ми няма нищо.
Радвам се и на малкото, което ми е сигурно-това прегледче 1 път в годината, но не знам ако не бях забременяла дали щях да го имам.

# 573
  • На бял кон в Pierrefonds
Bibita , очевидно има различия между Онтарио и Квебек, така че няма място за притеснение. Отиди при някакъв лекар и поискай направление да видим какво ще ти каже. Тук специално никакъв тест не може да си направиш без направление - платен или безплатен, няма значение. Докато сме здрави и говорим само за превенция имаме цялото време на света да проучваме системата. Успех!

# 574
Да не ви плаша, но само на палпация /опипване с ръце на гърдите/, не може да се разчита. Naughty На много опитни лекари в областта при палпация се случва да не открият находка, а ехографът да покаже друго. Да не говорим и че в различни положения на тялото се усеща/напипва различно и е лесно да се пропусне находка, ако има недай си Боже. Така че аз само на гениколог да ми прегледа гърдите не бих се доверила.

Но да си пожелаем да мислим позитивно и да се надяваме, че тогава проблемите ще ни отбягват!   bouquet Извинете ме, ако съм станала досадна с моите притеснения, но нали здравето е най-важно!

# 575
Бибита, не знам в коя част на града си, но там където е нашата фемили-доктор приемат нови пациенти все още, защото клиниката е сравнително нова.Аз също имам негативно мнение, относно здравната система тук, но няма как, свикнах. Преди два месеца си взех час за моята гинеколожка за цитонамазка и като отидох се изненадах като ми каза, че миналата година ми е взимала и сега не може, чак след две години.Да не говорим, че миналата година родих при нея (февруари), но за съжаление мъртво бебе и трябваше по-специални прегледи все пак, но ....това е положението. Иначе при фемилито ходих преди 20 дена, защото получих болка в гърдата. От раз ми даде направление за ултрасаунд и мамография. Още не съм ги направила, защото прочетох много страшни неща и засега се въздържам, особено от мамографията.

# 576
Tita, съжалявам за детенцето ти! Sad
Аз още не знам каква е разликата м/у това да имаш фемили доктор и да нямаш. Ако някой е наясно, нека каже, за да знам дали да търся.
Аз живея в Брамптън, Tita. Hug

# 577
Да, далекичко си. За разликата: честно казано е по-добре да имаш фемили доктор, отколкото да ходиш по уолкинг клиники. Също така е по-добре, ако този фемили доктор работи през цялата седмица, защото знам, че има и такива, които са само 2 дена  от....до....Фемили доктора следи всичко(например за децата- кога трябва да се сложи ваксина, обажда ти се и т.н.)Освен това те познава, запознат е с твои заболявания, цялата картина е пред монитора на компютъра му и знае всичко за тебе, кога какво изследване си правила, какво предстои и т.н. Тоест в час е с твоите проблеми и оплаквания. Освен това и за децата в училище винаги искат координати на фемили доктора на детето. Не че няма да ти обърнат внимание на уолкинг клиниката,но по-добре е да имаш фемили доктор. А най-добре е да не ни се налага да ги посещаваме Laughing

# 578
  • Монреал
Кака Дора, успех днес! Чакаме снимки от събитието!

Hug

# 579
  • Лавал-Пловдив
Тарилилей, мерси за пожеланията. Вече сме канадци ( не квебекари  hahaha ) Пускам линк със снимки от церемонията, на който му се гледа.
http://www.album.bg/montrealbulgars/albums/201819/
Бяхме 401 човека от 57 страни. Познах много хора от теста, моята приятелка молдованка, с която се запознах на теста също беше там и то на мястото до нас. После отидохме да се почерпим в един ресторант с нея и сина и и се снимахме за паспорти. В понеделник пускам паспортите дано успеем да хванем дългите уикенди за 24.06 и 01.07. да идем до щатите.
Тарилилей, ако искаш звънни да ти разказвам до към 4 съм у нас. Вашата церемония къде ще е?

# 580
Кака Дора, честито! Simple Smile

# 581
  • Калгари, Канада
Честито kaka_dora! А къде ви е малкото канадче? Нещо не го виждам на снимките

# 582
  • Лавал-Пловдив
Той остана на градина, защото церемонията е към 4 часа и не ми се искаше да го гоня насам-натам на токчета Simple Smile

# 583
  • Монреал
Честито Кака Дора!  Hug

Куа?  Shocked Нашата ще е 55 човека в същата сграда, където беше изпита. Явно вие сте били на френска, а нашата ще е може би на английски и затова  newsm78 Ще се опитам да ти звънна утре по някое време, ама имам ангажимент да разхождам свеки  Crazy, тъй че може би чак вечерта, става ли?

И на мен ми направи впечатление, че липсва канадчето, аз се притеснявам как ще ги удържим нашите зверове на церемонията хахаа.

П.С. Вече не сте монреалбулгарс - сменяй името на монреалканейдиънс! Simple Smile

# 584
kaka dora, честито, само щастливи поводи да празнувате като канадци ви пожелавам  bouquet

Рони, ние Тоди досега два път сме го подстригвали и двата пъти на земята върху една мушама. Но вторият път беше доста нетърпелив Mr. Green Кака му помагаше да му подава това, което иска да стигне, за да стои мирен, а тати го подстригваше hahaha

за лекари, въобще не искам да чувам ooooh!, дано не се налага Praynig

Общи условия

Активация на акаунт