Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 393
  • 710
  •   1
Отговори
# 585
  • Монреал
Рони, за подстрижката - заведи го на детски фризьор, има един на Ст Юбер улицата, има и в мола Плас Версай, близо до вас сигурно също има някакви - те имат едни весели столчета да седнат децата, всякакви занимавки, и момичетата също ги занимават, все пак това им е работата.

Въпрос от мен - има ли някаква процедура да се подаде формално оплакване от лекар?

# 586

Въпрос от мен - има ли някаква процедура да се подаде формално оплакване от лекар?

Има, аз се бях интересувала за Онтарио, но се отказах, не знам подробностите за Квебек Peace

# 587
# 588
  • Монреал
Мерси, още утре я изпращам  Mr. Green

# 589
Здравейте момичета,

Имам нужда от инфо, ако не ви е писнало да обяснявате.Рових много в нета, но имам някои неясноти.

Чакам permanent visa-family class и живот и здраве след около 6 мес.ще бъда в Онтарио.

Въпросите ми са-

1.Не са ми искали дипломи по време на процедурата, но ми се иска да запиша колеж 2 години , соц.насоченост. Прерових колежите- попадам в групата mature students, но не мога да разбера какво да направя с дипломата за средно обр.- превод и легализация достатъчно ли е или на място трябва да се прави нещо? Също искат изпит по английски- тук ли е по-добре да се явя или направо в избрания колеж?

2.Детето ми ще е на 4години и половина тогава-
има всички ваксини задължителни за България, но не знам какви са за Канада, и какво става ако няма някоя/ за училище/? Има картон с ваксините- трябва ли някъде да го заверя?
Той не е минавал мед.преглет, тъй като е канадски гражданин.

Благодаря предварително
Мъжът ми повечето време е в Канада, но хич не е на ясно с детски и училищни работи.

# 590
karkade,по първия ти въпрос за дипломата ти трябва един обикновен превод и нищо повече.Като дойдеш тук я изпращаш в ICAS за да я приравнят един вид.За изпита по английски като дойдеш и кандидатстваш в колеж,тогава се яви и това е достатъчно.
По втория въпрос не съм компетентна,но мисля,че ваксините които ги няма детето му ги правят в последствие.Успех!

# 591
  • София
Здравейте, съжалявам, че нахлувам в темата ви, но и аз като дамата един пост преди мен, искам нещо да попитам. Не можах да открия темата за емиграция в канада, а ме интересува пътят или какво къде и как да направя, за да можем аз и семейството ми да кандидатстваме за виза.
по-скоро ще съм благодарна да ми дадете линк към темата за това, отколкото да ви мъча да ми обяснявате всичко.
благодаря  Hug

# 592
  • Vaudreuil Canada
kaka_dora честито  newsm24

Не можах да открия темата за емиграция в канада

Има цял форум www.bgcanada.com

karkade не мога да помогна за твоите питанки - дано се включи още някой.

# 593
  • София

Исках да е в бг мамма. Знам за този форум, благодаря.  В крайна сметка ще пусна нова тема.

# 594
  • Лавал-Пловдив
Исках да е в бг мамма. Знам за този форум, благодаря.  В крайна сметка ще пусна нова тема.

Сакси, в бгканада хората се интересуват от новостите в процедурата и са доста в час с промените, докато ние, които редовно пишем тук не сме много информирани, така че може да те объркаме. Примерно аз чух, че квебекската процедура е замразена за момента и не приемат нови кандидатури, но не съм 100% сигурна. Доста неща се промениха откакто ние кандидатствахме, така че поне аз не се наемам да давам акъл. Навремето единственият източник на информация ни беше бгканада и научихме доста оттам, а и намерихме приятели, с които сме заедно и до днес.
Успех!

# 595
Благодаря за отговорите, дано има някоя майка наясно с ваксините.
Сакси, ако те интересува как, къде и т.н се кандидатства, най-добре е официалният източник www.cic.gc.ca  Kakто вече са ти казали, от миналата година има промени по всички програми.

# 596
  • Vaudreuil Canada
Исках да е в бг мамма. Знам за този форум, благодаря.  В крайна сметка ще пусна нова тема.

Сакси, в бгканада хората се интересуват от новостите в процедурата и са доста в час с промените, докато ние, които редовно пишем тук не сме много информирани, така че може да те объркаме.

Точно затова и аз пращам към бг-канада.

Между другото ние днес правим 10 години в Канада  bowuu

# 597
  • София
ok, благодаря ви на всички.  Hug

# 598
Нова тема едва ли ще ви помогне.
Зависи за коя провинция се интересувате. С няколко изречения във форума не може да ви се даде пълна информация, седнете проучете и прочетете официалните източници първо. В бгканада има отделни теми само с инструкции и ако имате неясноти след това ще ви отговорят. Там пишещите са запознати с новостите по процедурите.
Подготовката отнема много дълго време, към момента има списъци с определени професии, които позволяват да се кандидатства и задължително трябва да имате сертификати за езиците - френски и английски (за Квебек).

# 599

2.Детето ми ще е на 4години и половина тогава-
има всички ваксини задължителни за България, но не знам какви са за Канада, и какво става ако няма някоя/ за училище/? Има картон с ваксините- трябва ли някъде да го заверя?
Той не е минавал мед.преглет, тъй като е канадски гражданин.

Благодаря предварително
Мъжът ми повечето време е в Канада, но хич не е на ясно с детски и училищни работи.

След като пристигнете с детето и си намерите личен лекар, можеш да допълниш ваксините според тукашните изисквания. За училище по-принцип изискват картон с всички поставени имунизации, та хубаво е българския такъв да е заверен, ако ваксините не са написани на латиница. Ето го имунизационният календар за Онтарио, можеш да сравниш с българския картон на детето. И да липсва някоя ваксина, не мисля, че ще има проблем. http://www.toronto.ca/health/immunization_children/immunization_schedule.htm

Общи условия

Активация на акаунт