За частното образование, за частните училища (2)

• 77 981
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 1 065
Как да е стояла и да е гледала, като учителката не е знаела, ако правилно помня, ти самата написа, че тайно са го направили децата!
Е как точно си представихте, че първокласници могат да правят продължително нещо и то да се прави тайно? Децата на тази възраст са постоянно под наблюдение, надявам се във всяко едно училище в България.

Добре де, и какво толкова са направили, Дилиана, че да го приписваш точно на частността на училището?

Този тон хич не ми намерисва на опит на дискусия, но ще направя опит.
Нека да се опитаме да си поговорим за това, какво очакваме от училището в България? Каква да е неговата роля? Какво искаме за децата си? Има ли училища в България, които отговарят на нашите виждания, очаквания и искания? Може ли да има промяна в образователната система? Има ли нужда от промяна?

То е качество на децата, не на училището.
Ей такова училище искам за детето си - да запазва и доразвива качествата на децата. Да сме от един отбор.
Ти сега си мислиш, че точно децата от вашия клас откриват за пръв път топлата вода.
Нека да не мислим, че знаем другите какво мислят.  bouquet
Радват ме и ме впечатляват мирните отношения между хората. Не понасям насилието, грубостта и заяждането.

# 1 066
  • София
Е, да, само ти имаш и някога си имала първокласник! Другите и през плет не са виждали!  Laughing

# 1 067
На мейла си съм получила поща с резултатите от матурите за 7 клас и класацията на столичните училища. В момента обработвам данните и ще ги кача на сайта си. Благодаря за съдействието на всички, които са приели присърце каузата и са ми изпратили документа!

# 1 068
пусни после един линк тук към сайта?

# 1 069
  • София
Абе хич не съжалявайте, защото като се замислиш обективно, какво излиза за този прословут Автомат Калашников - плащаш една камара кинти, за да ти измъчат яко детето, защото ги карали да учат до среднощ, да се побърка от учене и пак да има по-ниска диплома от децата от други гимназии, защото оценките в АК се изкарват много по-трудно; след това детето да замине да следва в САЩ, където пак яко напъване да плащаш огромните такси на американските университети, а и няма да го виждаш предвид далечината и скъпото и сложно пътуване дотам; след това детето като завърши, много ясно няма да се върне в България, защото освен че няма да иска, но и тук няма да намери работа, с която да избие поне частично огромните разходи по образованието си, значи ще остане да работи в САЩ и практически ще го загубиш, т.е. няма да го виждаш, освен ако и ти самият не се преместиш в САЩ, което е невъзможно предвид това, че по него време вече ще бъдеш дъртак, а и с какво ще се издържаш там.

Значи какво - плащай яко, че да ти е гадно Joy Ами май не, мерси съм Joy
Май ти беше писал по-рано в пословици. Ами, да кажа и аз една: No pain, no gain.
В АК не се учи повече отколкото примерно в 91 НЕГ или по мое време в сериозните гимназии.
Вече са ти казали, че не са чак толкова много децата, които отиват за бакалавърство в САЩ. По много причини нещата не са като през 92-ра  Wink
А дали можеш да си представиш, че не си от едно поколение с тези, на които децата им вече учат в АК? И че може да сме гледали децата си в различно време и с различни от твоите ценности...
Защо ли се хабя, в АК не всичко е цветя и рози, но твоите писания са малко повече по принцип отколкото по темата.
Я виж колко лесни и млади "унита" си има тук из Бг.
Прав си, че за 20-тина години сме се поустроили материално по-добре. Ама цялата чалга наоколо не понася на всеки. А тя мнооооуго избуя.
Скрит текст:
Всичко, което исках да кажа е в откъса по-долу:
The Ugly Duckling by Hans Christian Andersen
(1844)

....Their mother allowed them to look as much as they liked, because green is good for the eyes. “How large the world is,” said the young ducks, when they found how much more room they now had than while they were inside the egg-shell. “Do you imagine this is the whole world?” asked the mother; “Wait till you have seen the garden; it stretches far beyond that to the parson’s field, but I have never ventured to such a distance. Are you all out?”

# 1 070
Качих ги.

Мерси на човека, който ми изпрати информацията!

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 08:14 от Danybon

# 1 071
  • София
Сегашните деца са деца на своето време, което е на хай-тек комуникациите. Много от тях наистина смятат, че светът е техен, и чче е съвсем нормално да отидат да учат във всяка от развитите и богати държави. Ние просто трябва да приемем, че това е тяхната идея за живота.

# 1 072
  • София

Е, радвам се, че ги видях, мислех да помоля дъщеря ми да ги снима в гимназията, защото
според инфо от последната родителска среща на шестокласника знаех,
че тази година випускът седмокласници на СМГ е изключително силен по БЕЛ и МАТ
(имаха невероятни учителки) и са се поизложили по история (и явно не само).
Браво на "Св. София", че са удържали фронта по всички предмети през годината.

# 1 073
  • София
Мерси, Данибон!
Толкова ми е странна тази статистика и това рейтинговане, особено що се отнася до включването на чуждите езици, малко не са ми на място там! Предполагам, че е заради привързаността ми към основните науки, а на езиците гледам като на периферия в начален и основен курс.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 00:45 от Andariel

# 1 074

Да, сега всеки може да си направи изводите. Не разбирам само защо на пресконференцията нещата бяха поставени така, все едно няма СМГ? Респективно такива бяха и заглавията в пресата newsm78

Нима едно първо място без СМГ е ценно? Wink

# 1 075
На пресконференцията бяха представени само резултатите в нац. мащаб и за ДЗИ, и за НВО. За 7 клас бяха  в топ 5,  а за 12 клас в топ 10 за страната. За 2 клас бяха по 2 матури, а не както досега по БЕЛ.
Черна станция, всеки има за какво да беснее на информацията от пресконференцията. Аз се ядосах, че не обявиха Св.Сф., а само споменаха едва ли не с дълбока скръб, че начело в София е някакво частно училище. Ако си спомняш, доста време издирвахме кое е това у-ще и кои са другите в топ 5.

# 1 076
определено тези резултати са в полза на частните училища!
Интересува ме децата от тях пак ли ходят на уроци за подготовка на НВО след 7 клас или имат организирани курсове към тях?

# 1 077
Както стана ясно, резултатите са не по 2, а по 7 предмета. Точно това си мислех - дори да има такива, които ходят на уроци по БЕЛ и мат, има още 5 предмета, по които едва ли някой ходи. За мен точно това тушира натякването, че всичко е благодарение на курсове, а не на училище. Св. Сф. изпреварва СМГ именно благодарение на стабилните оценки по всички предмети и най-вече на чуждия език, който се учи само в у-ще.

Иначе за нашето у-ще знам, че от март месец на 6 клас се почва подготовка за матурите в 7 клас. През целия 7 клас тече яко подготвяне, а през втория срок акцентът са именно матурите. Дори са им били вече по-малко часовете по англ., за да се акцентира на НВО. Аз мисля да се доверя на нашите учители, защото виждам какво правят. А и на разговора с класната ми се наби едно изречение: "Тук имат по 10 часа. Как може да се сравняват 10 часа усилена подготовка с 2 часа на курс някъде". И аз това се чудя.

# 1 078
# 1 079
Не знам какви изводи може да си прави човек от данните при положение, че не са за цялата страна.

Ако обединим данните от сайта на Danybon и презентацията на министерството излиза, че класацията за страната се води от ОМГ Пловдив, а в топ 5 за страната са 4 МГ-та и 1 ЧУ:
  • ОМГ Пловдив - 28 деца
  • МГ Русе - 25 деца
  • ЧОУ "Св.София" - 38 деца
  • МГ Варна - 55 деца
  • СМГ - 128 деца
Всъщност картинката винаги е била такава - с добри резултати са ДУ, в които има подбор, + ЧУ + НУКК.

Последна редакция: сб, 15 юни 2013, 08:43 от Obsolete

Общи условия

Активация на акаунт