Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 902
  • 839
  •   1
Отговори
# 480
nefertari30 мога да ти кажа, че ако биопсията я гледа кадърен патолог, то резултата с хистологията е един и същ. При мен точно така се получи. Понякога има разминаване, защото особено при прицелната биопсия се взима много малък участък и е нормално да не се види всичко.

utopia нормална е тежестта ниско долу. Аз бях така доста дни, това все пак е операция - с риск да стана досадна, трябва си почивка. Не се притеснявай, ще премине. Peace

# 481
  • Wolwedans
Така и трябва, не го мисли, Нефертари! Ще видиш, че резултата ти ще е чудесен! Важното е че си отговорна за здравето си, следиш се и всичко е направено навреме! Причината всеки ден по една жена да умира от рак на маточната шийка е безотговорното отношение към неговата профилактика! Заглавието на темата и факта че сме тук и си обсъждаме ни прави силни!

# 482
По тая логика аз като нямам ЦИН преди LEEP-а, сега трябва да очаквам нещо драстично  Shocked

Напротив, точно обратното. Сигурна съм, че резултатите ти ще бъдат добри.
Посушай utopia
Наздраве!

# 483
nefertari30 мога да ти кажа, че ако биопсията я гледа кадърен патолог, то резултата с хистологията е един и същ. При мен точно така се получи. Понякога има разминаване, защото особено при прицелната биопсия се взима много малък участък и е нормално да не се види всичко.

utopia нормална е тежестта ниско долу. Аз бях така доста дни, това все пак е операция - с риск да стана досадна, трябва си почивка. Не се притеснявай, ще премине. Peace

Убедена съм, че моята биопсия не е гледана от кадърен патолог  Cry Дъъълга история е това - едва си намерих стъклата от тази Д-р Колева, каза ми, че едва ли ако ги изследват втори път стъклата ще дадат същата проба....били минали 6 месеца. А давността на тези стъкла е години!!!Лекарите не били добри в онкологията......Изобщо, аз съм сигурна, че това което въпросната Колева е написала не е много вярно.......Споделих на Ганчева тези й думи и тя каза, че би видяла нещо на колпоскопа ако има /лошо/
Успокоява ме факта, че Ганчева каза, че не вижда повод за нещо притеснително. Цялото ми доверие е в нея  Praynig

Аааа, да , наздраве момичета

# 484
  • Wolwedans
Стига де Нефертари, всичко ще е наред! Някой ден ще ви разкажа и моята история и злощастния ми опит с един варненски патолог, който за мое щастие се оказа че греши, но още ми е много болезнено и дори само докато се връщам на тази случка, започвам да треперя... Един човек ми скаси живота, обричайки ме на такива терзания... за един миг живота ми се срина и още не мога да се възстановя... Жалко е, че ще го кажа , но има доста некадърници сред нашите среди, казвам го като част от лекарското съсловие.
ПП пиша през телефона си и допускам много правописни грешки, простете..!

# 485
момичета та аз точно затуи се претеснявам понежи от резолтата на биопсията ми пише,, тварде оскаден материал от порциото с хистологична картина на дисплаия трета степен'' а ми взеха от четири места тоес 4 парченца

# 486
  • София
Момичета, успокойте се! Сигурна съм, че резултатите ви ще са перфектни и ще е изрязано до здраво.  Hug Както казва Али може даже да са по-ниски степени. Важното е, че сте взели мерки своевременно.
aca75, щом са ти взели от 4 места значи още по-точен резултат, спокойно.
nefertari30, довери се на Ганчева. Не мисли патолога. И аз така мислех та затова носих моята биопсия на още 2-ма патолози.  Mr. Green Та втория рече нещо различно, та затова и на трети вече от онкологията - д-р Ганчев. Така се вкарваш във филми само.
Използвайте, че сега ви е паднало и си почивайте. Направете си маски на лицето, лежете си, пийнете си по едно винце...  Laughing Hug

# 487
Хихи, аз точно това правя, изнервих се, защото лежах цял ден, пък си сипах едно винце!!!
Мислете положително, момичета!

# 488
Няма да философствам на тема здравеопазване в България, че положението е  #2gunfire. Но напоследък си мисля колко по-добре би било, ако жена с конизация се диспансеризира и наблюдава от опитен онкогинеколог. Сега това се прави само с тези, които имат най-тежката диагноза. Защо трябва да се чака най-лошото? Няма никаква превенция. Искаш преглед в онкологията - плащаш си. Искаш преглед от кадърен лекар - пак плащаш. Ами ако не можеш да платиш? Защото обикновените АГ се занимават предимно с бременни и доста неща им убягват. Ето на последния ми преглед /по каса, че трябва и ток да се плаща/ имше колпоскоп, старателно покрит с найлон. Защо? Защо не се използва? Не искам да си мисля, че АГ не знае какво да прави с него. Айде и аз при психясалите, че чакам резултат.

# 489
Да ни е честит националният празник! Пожелавам на висшестоящите в държавата да се събудят и поне за 1 ден да са БЪЛГАРИ!!!

# 490
Няма да философствам на тема здравеопазване в България, че положението е  #2gunfire. Но напоследък си мисля колко по-добре би било, ако жена с конизация се диспансеризира и наблюдава от опитен онкогинеколог. Сега това се прави само с тези, които имат най-тежката диагноза. Защо трябва да се чака най-лошото? Няма никаква превенция. Искаш преглед в онкологията - плащаш си. Искаш преглед от кадърен лекар - пак плащаш. Ами ако не можеш да платиш? Защото обикновените АГ се занимават предимно с бременни и доста неща им убягват. Ето на последния ми преглед /по каса, че трябва и ток да се плаща/ имше колпоскоп, старателно покрит с найлон. Защо? Защо не се използва? Не искам да си мисля, че АГ не знае какво да прави с него. Айде и аз при психясалите, че чакам резултат.

Сама си отговорила на въпроса си защо не се диспансеризират жените - защото така няма да има пари в касата на някои лекари. Друго си е за всеки преглед да плаща средно 50 лв., говоря за добър лекар. За съжаление темата наистина е много дълга, а точно днес на националния ни празник не ми се коментира. Rolling Eyes

# 491
Честит 3 Март момичета! Дано да имаме повече поводи за гордост не само с историята си, но и с бъдещето си! Peace

# 492
  • София
Момичета,да ви попитам,някоя от вас пила ли е Фемикур?Ганчева ми го изписа за 3 месеца,заради зацапването,което получих 4-5 дена преди цикъл.Появи се след конизацията.Хапчето е на билкова основа,но от както го пия се чувствам много особено-отпаднала съм,спи ми се,леко съм замаяна...  newsm78

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 16:33 от bonibon 44

# 493
Бонибон, не мога аз да ти дам отговор  newsm78 по твоя въпрос. Искам да попитам дали е задължително да има кървене след LEEP? Аз имах 2 дни бледорозово течение, иначе кръв - не. Сега обаче и съм в овулация, след 14 дни трябва да ми дойде както си е и имам болки в яйчниците. Егати....никога не съм имала болезнен цикъл, но за сметка на това овулацията ми е била винаги  Sick И сега всичко се смеси като тип болка  #Crazy

# 494
Нефертари, а ти няма ли да отлагаш цикъла с противозачатъчни?

Общи условия

Активация на акаунт