Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 761
  • 839
  •   1
Отговори
# 540
Момичета - ПАП 2  newsm53!

zizivoli, споко и да пишеш!
Ейййй, страхотен резултат  smile3501

# 541
Дъждовно временце, много се зарадвах за теб! Беше много притеснена. Браво на теб и все хубави резултати ти желая занапред! Hug

Не ми остава време да пиша, но ще коментирам две от нещата, които прочетох преди няколко страници тези дни. Няма да цитирам, защото не ми се връща назад.

Едното твърдение беше, че ЦИН 3 и Карцином ин ситу са едно и също. Shocked Не пишете глупости, като не сте сигурни! Не плашете момичетата, които не са наясно излишно! Не са едно и също! Може да е ЦИН 3 без Ка ин ситу, а може и да е и с Ка ин ситу. Това, че имате ЦИН 3 не означава, че задължително има и Ка ин ситу!!!

Друго твърдение - въпрос на 8-10 месеца ЦИН 3 да премине в Ка ин ситу! Shocked Поредна глупост! Кой и как го изчисли това за тези месеци не знам. Искам да ви кажа, че преминаването на ЦИН 3 в Ка ин ситу може да отнеме години, а може и месеци или седмици дори, но това за 8-10 месеца нямам думи. Позволявам си да го кажа, тъй като го знам от един от най-добрите онкогинеколози. Важното е след откриване на проблема да преминете, към възможно по-бързото му разрешение. Нещата са поправими! Стискам палци на всички! Hug

# 542
Аз не мога да коментирам, защото не съм кой знае колко в час  Crazy
zizivoli, влизай да докладваш хистологията  newsm17
Ей сега оспамвам темата да кажа, че ометох половин кекс със стафиди, 1 шоколад Милка, 2 варени яйца, 1 ябълка и продължавам  Mr. Green Mr. Green Скоро моите 55 кг няма да са толкоз  Crazy Crazy

# 543
  • София

Друго твърдение - въпрос на  8-10 месеца ЦИН 3 да премине в Ка ин ситу! Shocked  Поредна глупост! Кой и как го изчисли това за тези месеци не знам. Искам да ви кажа, че преминаването на ЦИН 3 в Ка ин ситу може да отнеме години, а може и месеци или седмици дори, но това за 8-10 месеца нямам думи. Позволявам си да го кажа, тъй като го знам от един от най-добрите онкогинеколози. Важното е след откриване на проблема да преминете, към възможно по-бързото му разрешение. Нещата са поправими! Стискам палци на всички! Hug

Аз  реших да спра  с  глупостите  вече , но  сега  просто не се  въздържах ...... ooooh!  Я  пак се върни назад и  прочети  хубаво  какво  точно пише  дали  наистина  8-10 месеца или  80  %  ???  Правиш ли разликата ?  Thinking  А  иначе поредната глупост ,аз не съм си  я измислила  ,  това е  извадка от статия  на лекар  ,специалист в тази  област . Или  ти  понеже  си  по компетентна  и от него ,затова  оспорваш  ?  newsm78  И  аз вече  наистина  нямам думи............ Shocked

http://www.doctormalchev.com/%D1%80%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0 … %D0%BA%D0%B0.html

" При carcinoma in situ всички клетки са анапластични,ракови,но базалната мембрана е интактна.CIN3 в над 80% от случаите за няколко месеца до 2 години преминава в carcinoma in situ."

Дъждовно време , честито  за резултата !  Много се радвам за теб!  Hug

# 544
Джеси, ако знаех, че поста е бил твой изобщо нямаше да коментирам. И да грешката е моя. Извинявам се! Прочетох го преди дни и явно съм се объркала с процентите. И все пак дори и да е статия от някой си лекар - трябва следене при тези случаи и незабавни мерки! По-спокойно, стават грешки!

# 545
  • Wolwedans
Момичета, т.к. останах неразбрана, а последното нещо, което искам е да плаша някого, искам да изясня тезата си. Дори Ca in situ хистологично да е рак, клинично и биологично е пред рак. Моя много близка приятелка я конизираха през 2004-та година, диагнозата от хистологията дойде нискодиференциран спиноцелуларен карцином ин ситу, резекционни линии в здраво. Консултира се с доста от водещите онкогинеколози в България, както и в една Виенска клиника. Всички бяха единодушни, че не се налага никаква друга интервенция. Смятаха я за излекувана към него момент. След това си забременя и сега има 2 прекрасни дечица. Следи се, но заболяването за нейно щастие не се появи отново.  Не само, че не исках да плаша някого,а точно обратното, исках да успокоя тези с резултат Ca in situ. Много често ще ги срещнете в медицинската литература в една графа, под общ знаменател, именно защото е трудно да се различат хистологично и защото поведението и при двете състояния е сходно. Жените с Ca in situ нямат рак, в истинския смисъл на думата. Те също са с предрак! Разликата Джеси я е написала съвсем точно. " При carcinoma in situ всички клетки са анапластични,ракови,но базалната мембрана е интактна. При  CIN3-  2/3 от клетките са анапластични, а 1/3-та са нормални, разликата между тежката дисплазия и Ca in situ е повече количествена. И при 2-те процесът е строго ограничен в епителния пласт. Никъде не се наблюдава инфилтрация на подлежащата строма с ракови клетки. Съответно на това е важно да се знае, че при Ca in situ няма метастази, няма инфилтративен растеж към другите тъкани, т.е. това си е отново предраково състояние. Извинявам се отново ако съм казала нещо подвеждащо... Praynig Hug

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 19:04 от Ally_t

# 546
  • София
Ally,мисля,че момичетата би трябвало да разберат,че само искаш да ни помогнеш и да ни разясниш нещата!Лично за мен, информацията е полезна.Благодаря! Hug Peace

# 547
Ally, благодаря за изчерпателната информация, но липса на карцином ин ситу и наличие на такъв са две различни неща, дори и да са сходни по структура. Според мен изобщо не трябва да се категоризират и разглеждат, като едно. За мен няма, как да е пред рак, а направо си е рак на място, без метастази и огнища. Самото наименование го подсказва. Когато ми излезе биопсията, лекарката ми каза, че трябва да се успокоя понеже няма дори Ка ин ситу. Искам да кажа, че когато на мен ми се случиха всички тези неща, не знаех на кой свят се намирам от притеснение и нищо все още не ми беше ясно. Ако в този момент ми бяха казали, че независимо, че биопсията ми изключва Ка ин ситу, аз пак го имам повярвай ми щях да откача. Затова и ми е мисълта, да не шашкаме момичетата, които са с резултат ЦИН 3. Щом биопсията или хистологията от конизацията им е чиста и няма ин ситу, значи е така. В противен случай не биха ги разглеждали и категоризирали отделно.

# 548
Охх...много страшни неща....разбирам на всички какво им е...докато моите резултати излязат бях ни жива ни умряла...доста четох тук и срещнах голяма подкрепа, за което съм адски благодарна!! Hug  bouquet Още с регистрирането ми тук знаех, че форумът не е лекар а просто място да споделим преживяното и опита, който сме натрупали...кой повече кой по-малко. Пожелавам на Всички само добри резултати и колкото се може по-малко нерви...че от тия нерви идват всички гадни болестии #Cussing out
Целувки на всички Simple Smile

# 549
  • Wolwedans
Ally, благодаря за изчерпателната информация, но липса на карцином ин ситу и наличие на такъв са две различни неща, дори и да са сходни по структура. Според мен изобщо не трябва да се категоризират и разглеждат, като едно. За мен няма, как да е пред рак, а направо си е рак на място, без метастази и огнища. Самото наименование го подсказва. Когато ми излезе биопсията, лекарката ми каза, че трябва да се успокоя понеже няма дори Ка ин ситу. Искам да кажа, че когато на мен ми се случиха всички тези неща, не знаех на кой свят се намирам от притеснение и нищо все още не ми беше ясно. Ако в този момент ми бяха казали, че независимо, че биопсията ми изключва Ка ин ситу, аз пак го имам повярвай ми щях да откача. Затова и ми е мисълта, да не шашкаме момичетата, които са с резултат ЦИН 3. Щом биопсията или хистологията от конизацията им е чиста и няма ин ситу, значи е така. В противен случай не биха ги разглеждали и категоризирали отделно.
Бих добавила само че ДОРИ хистологията да е ка ин ситу и резекционните линии са чисти ПАК не трябва да се паникьосваме, защото НЯМАМЕ рак в истинския смисъл на това понятие...

# 550
Добро утро, момичета   bouquet
zizvoli, какво стана вчера с резултатите? Не си писала  newsm78
Днес ми е 7-ми ден след процедурата, а ме болят яйчниците и кръста, та знае ли се  Confused

# 551
Здравейте момичета,
Благодаря на всички за проявения интерес към мен.За съжаление нямам добри новини-начален стадий на рак на шийката на матката.ВИСОКА СТЕПЕН ДИСПРАЗИЯ/CIN3/ В МЕТАПЛАЗИРАЛИЯ В ПЛОСЪК ЕПИТЕЛ НА ТРАНСФОРМАЦИОННАТА ЗОНА И ЕНДОЦЕРКВИСА, С БЕЛЕЗИ ЗА МИКРОИНВАЗИЯ/1-1,5 ММ/ И МИКРОИНВАЗИВЕН АДЕНОКАРЦИНОМ В СЪЩИТЕ ЗОНИ НА МАТОЧНАТА ШИЙКА, НА ФОНА НА ИЗРАЗЕН ВЪЗПАЛИТЕЛЕН ПРОЦЕС, С ПОДОЗРЕНИЯ ЗА HPV-ЕТИОЛОГИЯ.
Да ми е честита новата придобивка!В петък -8 ми март/ никога не съм го признавала този празник , ама чак пък толкова/ ми е назначена операция за отстраняване на матката, лимфните възли ,шийката...яйчниците ще си ги запазят макар да не знам за какво ще ми служат.
Всичко се случва ужасно бързо и не мога да се отърся от първоначалния шок , да се взема в ръце и да се стегна.Дори сякаш не осъзнавам в пълна степен какво ми се случва, сякаш го гледам отстрани и това не съм аз а някой друг.

# 552
Според доц.Корновски с тази операция ми гарантира пълно излекуване, без да се налага да се прави лъчетерапия -направо се успокоих.
В описанието пише че се формират гнезда , които потъват в дълбочина 1-1,5 мм ,обилна лимфо-плазмоцитна и левкоцитна инфилтрация,кистично разширени ендоцервикални жлези и повишена слузна секреция в ендоцервикалния епител и т.н.
И това при положение че вкяса година ходя на цитонамазка ,при положение че миналата година можеше да се обърне по-голямо внимание от страна на лекаря ми , а не да ми казва-"Не бой се , има някакво възпаление!" ,да ми изпише антибиотик и свещички и щом контролната цитонамазка покаже 2 група/ дори не ми я взе той, а сестрата -кой знае как я е взела/ и вече да се успокоим всички.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 09:17 от zizivoli

# 553
Изтрих си поста, не бях прочела твоят предпоследен. Имаш моята подкрепа и знай, че с твоята операция в петък нещата се приключат. Много те прегръщам  Hug
Поне 10 пъти прочетох поста ти, Корновски беше в Майчин дом, нали? Пишат добри отзиви за него, стискам ти палци, за мен 08,03 също е важен ден /много далеч от празника/  Hug
Не видях да пише в хистологията ти дали са здрави резекционните линии  newsm78 тоест дали е рязано до здраво  newsm78 Просто си разсъждавам......
За сведение на тези, които се интересуват от Д-р Ганчева - не е в България до 12,03, егати.......Сега кой да питам да тия болки кво да ги правя  Cry

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 09:29 от nefertari30

# 554
Изтрих си поста, не бях прочела твоят предпоследен. Имаш моята подкрепа и знай, че с твоята операция в петък нещата се приключат. Много те прегръщам  Hug
Поне 10 пъти прочетох поста ти, Корновски беше в Майчин дом, нали? Пишат добри отзиви за него, стискам ти палци, за мен 08,03 също е важен ден /много далеч от празника/  Hug
Благодаря ти за подкрепата!Ще имам нужда от всяка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт