Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 894
  • 839
  •   1
Отговори
# 690
Момичета , нали ви писах , че съм се свързала с едно момиче , което наскоро е претърпяло същата операция в същата болница, при същия лекар.Оказа се освен това , че преди това е била при същия АГ ,който също така е пренебрегвал  и омаловажавал симптомите и оплакванията й дълго време. #2gunfire  докато накрая е решила да се консултира с друг.Това му отрежда място в черния списък на лекарите .

# 691
Да, за съжаление. Просто всеки трябва да знае, че трябва да се грижи сам за себе си и да не се доверява на 100% на никого. Това е реалността. ooooh!

# 692
Бести, той Славчев ми беше казал така или иначе да очаквам кървене след 10тия ден, а то почна ден преди хапчетата, така че вероятно си се чисти от самата конизация.

А иначе противозачатъчните са само за отлагане на следващия цикъл, за да има време шийката да зарастне добре, само ми влияят на настроението ужасно, и на яйчниците.

# 693
zizivoli, слагай го в черния списък с всичките му координати, за да не се подлъжат и други момичета  #2gunfire Какво става с теб? Знам, че утре или на 13,03 имаш час за второ мнение. Извини ме ако бъркам датите  Hug
Аз след болницата кървене нямам. Тоест изобщо не съм имала. Имах само 1 час след махането на тампонадата от Ганчева още в болницата. Обаче имам друг проблем  Sad Имам обилно течение, нещо като бялото течение, но по-гъсто и мнооого обилно, маслено-жълто, леко гъсто  Sick На 2-ия час се чувствам адски мръсна, направо гнусна и нечистоплътна. Защо е така? Винаги съм имала бяло течение, но толкова обилно и странно миризливо  Shocked
Много, много се извинявам  Praynig за гадния и подробен пост, но положението е това. Ааааа и още нещо, има малки черни точици върху превръзката. Принципно от доста време насам си ходя с ежедневни превръзки, но такава гад не е било  Sick

# 694
И аз имах такова мръсно бяло-жълто течение с кофти миризма, но съвсем течно, сега е розово вече, но миризмата е същата, по същия начин се чувствам - нечистоплътно. Sick

# 695
Момичета нормално е - това е от конизацията, изчиства се, не е просто едно течение. Не го мислете, ще премине Wink

# 696
И аз имах такова мръсно бяло-жълто течение с кофти миризма, но съвсем течно, сега е розово вече, но миризмата е същата, по същия начин се чувствам - нечистоплътно. Sick
Момичета и сестра ми имаше такова течение,птеди 5 дни  беше на преглед при нейният онко-генеколклог където я конизира,махна и конците които не бяха паднали след конизациото,взе и цито и днес се похвали със 2-ра група Hug Peace Peace Peace!!След прегледа,когао и махна и пследният конец и спря и течение и всичко!!

# 697
Момичета и сестра ми имаше такова течение,птеди 5 дни  беше на преглед при нейният онко-генеколклог където я конизира,махна и конците които не бяха паднали след конизациото,взе и цито и днес се похвали със 2-ра група Hug Peace Peace Peace!!След прегледа,когао и махна и пследният конец и спря и течение и всичко!!
Поздравления за добрият резултат  Hug

# 698
zizivoli, слагай го в черния списък с всичките му координати, за да не се подлъжат и други момичета  #2gunfire Какво става с теб? Знам, че утре или на 13,03 имаш час за второ мнение. Извини ме ако бъркам датите  Hug
Аз след болницата кървене нямам. Тоест изобщо не съм имала. Имах само 1 час след махането на тампонадата от Ганчева още в болницата. Обаче имам друг проблем  Sad Имам обилно течение, нещо като бялото течение, но по-гъсто и мнооого обилно, маслено-жълто, леко гъсто  Sick На 2-ия час се чувствам адски мръсна, направо гнусна и нечистоплътна. Защо е така? Винаги съм имала бяло течение, но толкова обилно и странно миризливо  Shocked
Много, много се извинявам  Praynig за гадния и подробен пост, но положението е това. Ааааа и още нещо, има малки черни точици върху превръзката. Принципно от доста време насам си ходя с ежедневни превръзки, но такава гад не е било  Sick
Здравей , черните точици ги имах и аз , както и това течение което описваш , което по-късно премина първоначално в леко а след това и в умерено силно кървене.Според мен всичко си е в реда на нещата при теб.Днес ми е 22-ри ден , цикълът ми мина преди 2 дена , но все още има съвсем леко зацапване по-скоро жълтеникаво -кафяво.Доцента каза че след първия цикъл не би трябвало да има кървене , но за това не знам.Предполагам е нормално -вече не знам кое е нормално и кое не е .
След дълго лутане реших да се доверя на доцента и варненското мнение.Много се изтормозих докато взема това решение , но след като го взех малко се поуспокои.Проведох дълъг разговор с това момиче , за което ви писах и тя много ми помогна  в тази посока.Имам час за днес , но няма да отида.Дали е правилно или не само Господ знае.
Яд ме е че за рождения ми ден ми подариха ваучер за шоколадова терапия/никога не съм ходила на подобни процедури и много се зарадвах/, само че се случиха тези неприятности и забраната за вани след конизация, а сега и операцията.... ще му изтече валидноста на 12 април.Чудя се дали да не отида в петък или събота когато ще ми е 25-26 ден ?Не съм питала дали може да се направи изключение и да му удължат валидността. newsm78

# 699
  • Wolwedans
Zizi, успех миличка! Всички сме с теб! Прегръщаме те!

# 700
Zizi, успех миличка! Всички сме с теб! Прегръщаме те!
  bouquet

# 701
normandiq браво за добрия резултат, от тук нататък само такива резултати! Peace

zizivoli
в твоята ситуация не бих рискувала да си предизвикам някоя инфекция. Като мине всичко ще отидеш и ще си направиш каквото ти е най-приятно, но здравето е преди всичко - това е моето мнение. Разбира се, че ти ще си прецениш. Стискам палци и се радвам, че си взела решение и си по-спокойна. Hug

# 702
normandiq браво за добрия резултат, от тук нататък само такива резултати! Peace

zizivoli
в твоята ситуация не бих рискувала да си предизвикам някоя инфекция. Като мине всичко ще отидеш и ще си направиш каквото ти е най-приятно, но здравето е преди всичко - това е моето мнение. Разбира се, че ти ще си прецениш. Стискам палци и се радвам, че си взела решение и си по-спокойна. Hug
Имаш право   bouquet

# 703
Здравейте, момичета!
Да дам малко информация и по моя случай. Накрато след 3а група (при установена още преди години раничка) и видяни "някакви" неща на колпоскопа, гинеколожката ми пусна изследване - генотипизиране за 33-те типа HPV като беше убедена, че ще излезе положително за някой от типовете. То обаче излезе отрицателно. Тя ми каза, че се е консултирала в Геника, където си правих изследването - пробата била достатъчно добре взета и са й казали, че дори да има някой тип, за който не изследват, това е щяло да се види по някакъв начин в резултата.
В следствие на това, гинеколожката ми каза общо взето да не се притеснявам, да действаме по нещата за бебе - така или иначе ми оставаше да направя хормони, и след около 6 месеца да отида на контролна цитонамазка (като ми каза, че мога да пусна и от тази течнобазирана цитология), но че ако смятам да забременявам няма проблеми като, живот и здраве след раждането, ще се следи положението и ще се лекува при нужда.
След като ми разказа за становището след отрицателния ми резултат за HPV и ми обясни, че може да се дължи на някакво временно възпаление просто, ми изписа два вида глобули: Polygynax, които съм срещала да се споменават тук и за които видях, че са противовъзпалителни и Arilin Rapid - за които пише следното: "Арилин рапид - песари е показан за локално лечение на трихомонален и други неспецифични вагинити. Заболяването се предава по полов път и се диагностицира чрез намазка. При другите неспецифични вагинити (аминоколпити) естествената бактериална среда е променена. Появява се течение с подобен на риба мирис."
Това последното малко ме оздачи, защото тя не ми спомена нищо за трихомони, а като гледам тези глобули за това се използват... Някоя от вас има ли представа, защото се чудя дали да си ги взимам изобщо...?
Мислех си като си занеса резултатите от хормоните, да поискам поне да ми вземе още веднъж цитонамазка, да видим какво ще излезе този път... Какво ще ме посъветвате вие - да търся ли и друго мнение на друг лекар или това ви се струва "адекватно" в моя случай?

# 704
... Някоя от вас има ли представа, защото се чудя дали да си ги взимам изобщо...?

Nelanciuska, При мен на първата контролна колпоскопия след "горенето" се видя нещо. Не помня термина, който употреби лекаря. Вече ми беше дошло толкова до гуша от изследвания, мнения, четене и притеснения, че реших, че няма да му се задълбочавам (и да чета за това конкретно нещо). Всеки случай думите на лекаря бяха, че това е старо възпаление (все едно малко лекари са ме гледали междувременно и малко лекарства съм изпила и изпонаслагала). И да - и на мен ми изписа това "Арилин рапид".
Доверих се на лекаря си. Надявам се да е бил прав. Всеки случай, на второто контролно изследване шийката ми беше чиста. Явно има нещо, което причинява такива изменения, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт