"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 563
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 90
У нас не се пуши, и се влиза по чорапи. Всички го знаят, така е и у тях, т.е. никой не си нарушава навиците. Но ако са прекалено различни, наистина би било проблем, т.е. неудобство...

А не, моите основни причини са точно такива- писна ми да слугувам на гостите си, да чистя преди и след тях, та дори и с помощта на мъжа ми...

Аз реално от цялата работа правя питка (ако правим) и салата, подреждам и масата. Чак слугуване не бих го нарекла, така или иначе е нещо ежедневно  Simple Smile

# 91
Нямам достатъчно близки хора, за да ги допускам в дома си. Самото им присъствие у нас ме изнервя, а с деца ли са ....  Stop
Касита, това самата ти си написала малко по-напред в темата

# 92
Много обичам гости, както да ходя така и да посрещам. Ние каним и навън, и у дома, може би малко по-често вкъщи. Не ме притеснява подготовката, особено лятото е супер лесно - някакви меса на скарата отвън, много и различни салати, сухи мезета, сирена с крекери и поднос с плодове и готово - хем кухнята ми е чиста, хем месата са сравнително по-здравословни на скара за гостите на диета. Зимата е малко по-завъртяно, но пак не е голяма работа. Това в случай, че ние си готвим, но много често поръчваме храната отвън, там пък никаква подготовка няма, само да подредим масата с чаши, чинии и прибори.  Не ме притесняват нито готвенето, нито чистенето, а и за децата ( нашите и тези на гостите ) е страхотно да си поиграят на воля, както не биха могли в ресторант. Заведенията пък имат други предимства, изобщо с нищо не се занимаваш откъм подготовка, единственото неудобство е за децата ако са по-малки, защото скучаят и се изнервят. Иначе, посрещаме гости и в заведения за рождени дни например или пък просто за да опитаме специфична кухня. Ние в компанията сме се събрали чревоугодници и поне веднъж месечно пробваме нов ресторант с интересна кухня. Ако някой има повод плаща сметката, ако не си я поделяме между семействата.

Най-хубавите събирания обаче  са ставали когато с приятели наемем вила извън града, тогава всеки помага с готвене, чистене и т.н. докато децата играят Peace  Ей такива "гости" на мен са ми най-любимите, защото няма бързане, весело е и всички са доволни.

Непоканени гости не съм имала досега, но се е случвало да каним приятели в движение, тогава просто поръчваме храната отвън а терена е от нас Laughing В крайна сметка, важното е да ни е приятно с хората, а не точно къде сме се събрали да празнуваме.

# 93
За мен пък това е една от причините, поради която не обичам да ме канят приятели пушачи, нито пък на тях им е приятно аз да ги каня в нас, защото трябва да ходят да пушат навън.

99% от приятелите ми пушачи не пушат вътре в домовете си, нито като идат на гости. Като бях пушач са ме убеждавали да пуша вътре именно непушачи, необяснимо е за мен и не съм приемала.

А моите 100 % от пушачите пушат в тях си. Предполага се, че мен точно те ме канят, а не ти или твоите познати. Покани ме веднъж, та да имам повод да не го споменавам това за пушенето.  Laughing

п.п. Ама това с негативен привкус ли трябва да се разбира до колко искаш да се сближаваш с хората и да им траеш навиците, ако са различни от твоите, че чак да се обяснява на хората кои са истинските и кои неистинските причини за отговорите им?

# 94
Нямам достатъчно близки хора, за да ги допускам в дома си. Самото им присъствие у нас ме изнервя, а с деца ли са ....  Stop
Касита, това самата ти си написала малко по-напред в темата

Да, и какво?  Rolling Eyes

# 95
  • София
Аз днес съм много по темата. Laughing
Следобяд ми звънна приятелка и ме попита удобно ли е да минат към 18,30 да се видим. С чиста съвест бих отговорила с : Не, не е удобно, имаме ангажимент....ако имах това желание. Обаче ми стана приятно, не съм ги виждала отдавна и естественно им казах да идват. Бях започнала да правя пица за вечеря- направих двойна доза. Те донесоха разни дреболии...ами изкарахме си перфектно без да правя засукани манджи и да се притеснявам.
Всъщност вкъщи идват само хора, които са ми наистина близки. Не се притеснявам ни най-малко от тях.

# 96
А моите 100 % от пушачите пушат в тях си. Предполага се, че мен точно те ме канят, а не ти или твоите познати. Покани ме веднъж, та да имам повод да не го споменавам това за пушенето.  Laughing

Имах предвид, че няма значение дали са пушачи или не, или дават или не да се пуши в дома им. Не са редки случаите, в които непушачи на купон дават да се пали вътре. На мен също ми е неприятно и отказвам. В стая без вентилация си е мъчение и за пушачите...
А каква е разликата дали ще излизат у вас навън или в ресторанта - пак навън  newsm78

# 97
  • София
Не обичам гостувания, свързани със слагане на трапези, сервиране и отсервиране. Натоварват ме, изнервят ме, смятам ги за излишна хамалогия. Каня само хора от най-тесен кръг, обикновено на кафе.
С неканени гости нямам проблем - казвам, че не е удобно, не съм си вкъщи, заета съм или подобно. Не смятам, че е обидно за хората, опитали се да ми се натресат.

# 98
Аз днес съм много по темата. Laughing
Следобяд ми звънна приятелка и ме попита удобно ли е да минат към 18,30 да се видим. С чиста съвест бих отговорила с : Не, не е удобно, имаме ангажимент....ако имах това желание. Обаче ми стана приятно, не съм ги виждала отдавна и естественно им казах да идват. Бях започнала да правя пица за вечеря- направих двойна доза. Те донесоха разни дреболии...ами изкарахме си перфектно без да правя засукани манджи и да се притеснявам.
Всъщност вкъщи идват само хора, които са ми наистина близки. Не се притеснявам ни най-малко от тях.
E да, в случая става дума за близки. Близки и аз не бих върнала.
Но ето, майка ми вчера ме вика и ми казва ''Моля ти се, ако дойде Х, не съм вкъщи''. А случаят беше, че въпросният Х, който не може да се каже, че е от най-най-близките й приятели, й звъни с думите "Аз съм близо до вас, ще ти дойда на гости". Дни по-рано, минавал през нас и оставил бележка на вратата. Вкъщи не е имало човек, че да му отвори, а и той дори не се е обадил предварително. Ей така цъфнал. Та и такива хора има.

# 99

Имах предвид, че няма значение дали са пушачи или не, или дават или не да се пуши в дома им.

Аз казах че те си пушат в тях си ( и съответно не спират да го правят заради гости , то и няма смисъл, защото цялото помещение си мирише като се пуши постоянно в него), няма как ако са непушачи да го правят, а не дали някой разрешава на гостите си да пали в дома му.

А каква е разликата дали ще излизат у вас навън или в ресторанта - пак навън  newsm78
Разликата според тях е, че като е в нас им става по гадно, че аз не им разрешавам, отколкото на заведение, където вината не е в мен. Демек по черна съм им ако ми дойдат на гости, отколкото навън да си мрънкат против законодателите.  Laughing

# 100

Именно Peace
Не мога да си представя една седмица без никой да е дошъл. Миналата седмица малката беше с варицела, а мъж ми на лагер в чужбина...нали се досещате, че не съм стъпвала на земята 10 дни. Всеки ден някой се обаждаше да пита имам ли нужда от нещо, минаваха да ме заредят с провизии или да вземат баткото от училище... Не мога да си представя на такива хора да кажа "НЕ не е удобно"
Вратата ми е винаги отворена за всички.

# 101
Разликата според тях е, че като е в нас им става по гадно, че аз не им разрешавам, отколкото на заведение, където вината не е в мен. Демек по черна съм им ако ми дойдат на гости, отколкото навън да си мрънкат против законодателите.  Laughing

Леле, леле  Laughing много са лоши.
В такъв случай те разбирам...

# 102
Веднъж казваш, че намаш достатъчно близки хора.
А след това твърдиш, че основната причина да не обичаш гости е, че ти е писнало да им слугуваш'

# 103
Веднъж казваш, че намаш достатъчно близки хора.
А след това твърдиш, че основната причина да не обичаш гости е, че ти е писнало да им слугуваш'

А ми именно, Gianna. Ако са ми близки, както тук споделят доста съфорумки, че имат такива приятели, вероятно ще ми е приятно да им "слугувам", дори няма да го наричам така, ще ги посрещам у дома с кеф, вратата ми ще е вечно отворена и ще се раздавам за тях. Но сега да чистя и готвя на добри познати, не ме влече, при положение, че можем чудесно да прекараме някъде извън домовете си.

# 104
Ок, разбрах те
Искам да попитам ,вие като ходите за първи път в нечий дом, носите ли подарък? Или това е остарял тертип

Общи условия

Активация на акаунт