"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 582
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
40 мин за готвене на храна за гости? Shocked
Искам и аз така да се науча. На мен ми отнема поне няколко дни.

# 136
Най-пък хубавите пържоли, които правя и се ядат от всички са леко осолените, с малко мазнина и метнати в предварително загрята фурна. Но тях ги ядем ние за вечеря.

40 мин за готвене на храна за гости? Shocked
Искам и аз така да се науча. На мен ми отнема поне няколко дни.

На! И Богиня да научи нещо от простосмъртни!

# 137
  • Варна
Интересно ми е, наистина.

# 138
След като разбрахме коя колко често чисти, дойде време и на рецептите. Следва коя каква миялна има....
Хайде домакини, дерзайте
...............
Ако едни хора са ви наистина близки, няма значение дали е дезинфекцирано у вас, дали само яйца можете да им предложите и т.н подробности

# 139
След като разбрахме коя колко често чисти, дойде време и на рецептите. Следва коя каква миялна има....
Хайде домакини, дерзайте
...............
Ако едни хора са ви наистина близки, няма значение дали е дезинфекцирано у вас, дали само яйца можете да им предложите и т.н подробности

Точно така!

# 140
  • София
Може за 40 минути, ама ако е полуфабрикат или салата.

# 141
Не е задължително да се отчита времето на самото готвене  Peace Като пъхнеш пържолите във фурната не си бъркаш в носа нали? Нормално време за подготовка за гости при положение, че не трябва да чистиш за тях е наистина 40 минути (в.т.ч. да приготвиш салатите и мезетата, да пуснеш пържолите и гарнитурата да се готвят и да подредиш масата) какво толкова чудно има?

Абсолютно  Peace
Не харесвам и не приемам хора в къщи, които идват да огледат дома ти и да видят какво ще сложиш на масата  Peace

# 142

Чети назад - излиза, че ние сме некадърни и мудни.

Аз не мога да посрещна гости с яйца, пък било и майка ми. Някак гости за мен си включва определени неща...Ако някой дойде изневиделица - ок, каквото имам, но да поканя и да сервирам яйца...или кремвирши.

Шами - айде да изредиш на последното си гости какво си приготвяла - ама с времето за резане, миене и тн. Става ми и на мен чудно тия 40 минути... Praynig

# 143
Обичам да имам гости .
Готвенето ми отнема поне половината ден ,но тъй като не ми се налага да готвя ежедневно ,ми доставя огромно удоволствие .

# 144
Много зависи какво ще готвиш. Ако ще ги преметнеш с 1 салата и пържоли, да. Ама всеки път ли пържоли. то може и през магазина да минеш и да купиш 6 вида салати. Или да поръчаш от някъде.
Аз гледам нещо по-интересно да е.

# 145

Чети назад - излиза, че ние сме некадърни и мудни.

Аз не мога да посрещна гости с яйца, пък било и майка ми. Някак гости за мен си включва определени неща...Ако някой дойде изневиделица - ок, каквото имам, но да поканя и да сервирам яйца...или кремвирши.

Шами - айде да изредиш на последното си гости какво си приготвяла - ама с времето за резане, миене и тн. Става ми и на мен чудно тия 40 минути... Praynig

На последното - пиле по сирийски (отнема 5 мин да го сложиш да се готви - самото му сготвяне е час и половина), салати айсберг с царевица и авокадо (отнема не повече от 10 минути с измиването, изсушаването и накъсването),  снежанка (сама я правя само цеденото кисело мляко ми е готово купено т.е. си режа краставицата и меля орехите - това с чопър )и тя за макс 10 минути, мезета ( режа си ги на електрически нож за макс 10 минути и ги подреждам)1 редя маса за 6 човека за около 10 минути и пренасянето на съдовете го сложи максимум 5 минути)

Обикновено гостите също донасят нещо, но не го смятам в приготовленията - най - често това са ядки или нещо сладко Peace

# 146
Ти сигурна ли си, че не си робот.

# 147
  • Варна
Оле!
Ще взема да ви чета и да се уча. Аз само масата подреждам за около 2ч. Ако имам да правя букети ми отнема повече време.

# 148
Ти сигурна ли си, че не си робот.

Сигурна съм, но ползвам къде що има за улеснение в домакинството Peace
Истината е, че посрещам гости много често с уговорка през деня, което значи, че като се прибера от работа следва да се приготвям т.е. се старая ей такива нещица, които бързо стават. Да не казвам никога, но много рядко ми се е случвало да купя нещо готово и е било огромно разочарование Peace

Богиньо тук говорим за ежедневни гости  Peace Естествено ако събирам повече народ се щъкам повече, но тогава менюто определено е различно.

# 149
Оле!
Ще взема да ви чета и да се уча. Аз само масата подреждам за около 2ч. Ако имам да правя букети ми отнема повече време.

Като по филмите - изсипва камарата чинии и всяка си отива на мястото. Човечето и мъжът й го правят заедно и е двойно по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт