"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 552
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 990
Еми така е, имали сме подобен случай. Тъкмо вече ще знаете тяхното отношение и няма да си вгорчаваш живота заради тях. И мъжът ти в един момент ще се убеди.

# 991
Винаги се съобразявам и това е основното,когато каня гости.
Точно тук всичко трябва да е добре обмислено.
Много е неловко да поканиш хора,които не се познават и нямат допирни точки.
Не мога да си позволя подобно "гости".Вярно,може да се изтърпи за час/два,
но искам положителни емоции и се старая да са в наличност.
Другия вариант - без гости.

# 992
Та така- какво ви е мнението за това да поканиш приятели "на гости", но самото виждане да не се състои в дома ви, а в някое заведение? Логично, черпи този, които е отправил поканата.
Събирате ли още хора в домовете си по принцип или предпочитате срещите да са на неутрална територия? Какви са мотивите ви да изберете едното или другото.
У дома са ни гостуванията ,не помня някога да съм канила хора на гости в заведение.  newsm78
Натоварвам се с гостуванията, защото много се приготвям ,обичам всичко да ми е готова и изрядно,а аз да съм на масата през вечерта ,а не сновяща в кухнята цяла вечер.
Не обичам изненади ,а непоканени гости не приемам.

# 993
Обичам домашния уют и спокойствето,че съм си вкъщи.За това предпочитам да каня гости у дома.Обичам и да готвя.Чистенето не ми е проблем,ако има кой да наглежда детето.
Не ми е непрятно и на заведение.Не-пушенето не ми пречи,въпреки,че съм пушачка.Просто,когато излизаме на заведение ми е едно свито за малкия, който не спира да търчи наляво-надясно, мрънка,че му се спи, не ме оставя дума да си кажа с приятелите ми ....

# 994
Случвало ли ви се е, да сте поканени на гости и домакините да ги няма ?
На мен ми се случи ! Имахме покана за гостуване около Коледа ,но само домакинята
беше е у дома,извини се,че останалите са решили да отскочат до вилата !?!!!!!!!!!!!
/поканата беше отправена много дни преди случката/
Питам - това случвало ви си е ? Как ще продължите за в бъдеще ? И ако това е зълва ви ?

# 995
А поне извини ли се ?
То , не че има смисъл , ама все пак да питам ?

# 996
Погледна смутено очаквайки реакция от моя страна,
но в момента въобще не ми п.каше ! Реших,че ще си изкарам хубаво 2 часа и толкоз.
С голямо старание и любов избирах коледния подарък,
радвам се,че успях да се овладея ,но на ММ му излезе през устата !
Не съм я виждала от тогава,но ще и го "вметна",както и не зная дали
ще има посещение от моя страна в близко бъдеще.
Каквото и да е ,но може да звъннеш един телефон - никой няма да се
разсърди или да задава въпроси ,но да няма никой у дома ... най-малкото е лошо възпитание.
Не зная дали правилно разсъждавам,но мисля,че е въпрос най-малкото на етика.
Бих перефразирала темата "Каним ви на гости,но не сме у дома"
Бях бясна. Повече не бих си причинила подобно "гостуване".

# 997
Естествено , че би могла да предупреди .
Няма извинение .

# 998
  • София /Абсурдистан
Нямам сили вече за гости в къщи и за слугинаж. Предпочитам ресторант.

# 999
Случвало ли ви се е, да сте поканени на гости и домакините да ги няма ?
На мен ми се случи ! Имахме покана за гостуване около Коледа ,но само домакинята
беше е у дома,извини се,че останалите са решили да отскочат до вилата !?!!!!!!!!!!!
/поканата беше отправена много дни преди случката/
Питам - това случвало ви си е ? Как ще продължите за в бъдеще ? И ако това е зълва ви ?
Прилича ми на зле прикрит семеен скандал.

# 1 000
А, това последното ми напомня за следната случка. Кани ни на рожден ден наш познат - не много близък, но все пак - на юбилей в заведение. Ние не знаем къде е заведението и очакваме в заветния ден да ни каже или позвъни къде все пак ще е събитието. Купуваме както си е редно подарък и чакаме. В интерес на истината не ни се щеше много да присъстваме, но нямаше как да откажем. Чакаме, чакаме....никой - целия ден. На другия ден обаче - внимание! Същият този господин ни пита най-небрежно: Защо не дойдохте вчера??? Е, тука направо онемях, смотолевих нещо, че ни е изникнал ангажимент, но още не мога да разбера как е възможно да има такива хора  newsm78

# 1 001
А вие защо не сте питали като е казал къде ще е?
Аз нямам проблем да звънна и да питам, ако съм решила да ходя.
Даже сигурно и в момента на поканата бих питала, ако се усетя, че не го знам.
Пък и Гугъл има, намират се заведенията.

# 1 002
  • Пловдив
Ние не знаем къде е заведението и очакваме в заветния ден да ни каже или позвъни къде все пак ще е събитието.

Като не знаете къде е точно това заведение,питате.Проверявате в нета.Възможности много има.

Аз когато каня на заведение,няма как да знам,че отсрещния не знае къде е.Ако ме питат къде точно е,обяснявам

# 1 003
Боже, Боже, но също така и мъка, мъка...  ooooh!

Да поканя някой, споменавайки точно заведението, той да не знае, но и да не пита /ъ!?/, да не провери в нета, да не звънне да пита, да не пита някой друг, а да седи и да чака още веднъж да се обадя да уточнявам заведението на всички... Е това не е било  Shocked Поканя ли веднъж - това е. Или вече трябва да поканя веднъж и в деня на РД-то ми не да си приемам поздравления и да се подготвям за празника си, а да звънна на всички, сакън някой муньо да се окаже, че не знае адреса  Tired Ми баси - звъннете и питайте човека като се окаже, че не го знаете!

# 1 004
  • София
Аз не разбрах, юбилярът споменал ли е в кое заведение, или просто е казал, че ще празнува в ресторант,без да уточни кой?

Общи условия

Активация на акаунт